BERANI NAK IKUT??

Monday, May 2, 2011

TAK SUKA NANGIS



.
.
.



banyak banyak perkara dalam dunia. aku ialah orang yang tak suka mendengar alasan. maka aku juga seorang yang tak suka memberi alasan. kalau nak, aku buat. kalau taknak, aku tolak. omputeh kata, take it or leave it.

aku juga bukan pesen kipas orang atas bagi sejuk lebeh. bukan pesen nak petik kenal artis tu, kenal dato' ni. bukan. buat apa nak tumpang glemer orang lain? kehkeh. loser.

jadi kalau nak cerita hal hal yang berlaku sebulan sebelum submit final tesis kat lecturer, aku yakin lecturer akan bangga dengan effort aku untuk tak mudah putus asa. 

ya. kereta eksiden. orang langgar. faham kan nak kena setel repot polis insurans suma? remeh. outstation setiap minggu. pinjam kereta orang. faham kan kalau pinjam orang? ok. fine. kawan baik meninggal. oh. banyak.

dua hari sebelum final aku meeting kat kulai. jadi, faham kan berapa saja kudrat yang ada untuk siapkan suma? drive pegi balek dah makan sehari suntuk. kerja tetap kerja. 

aku bukan apa. tapi aku rasa adalah sangat relevan kalau lecturer bersungguh nak failedkan aku dengan ayat : masa pre-final kamu takada suma ni tapi masa final tiba tiba suma ada, dari mana kamu copy paste ni?

(bai, kau reti tak appreciate effort? ni namanya effort bai. effort!)

sebaliknya dia kena cakap : walaupun kamu keja macam nak mati, bos kamu tak penah port pasal kamu stadi, siap kenselkan intenet line kat pc kamu, dan dengan dugaan yang bermacam macam kamu berjaya hasilkan 17 board A1 serta model suma? 

...

ah. kalaulah dia tahu ye dak? bak kata mak aku, takpala arin. orang bukan tau masalah kita.

dan. pertama kali juga aku kol abah dan menangis. pertama kali.








...

kepada kawan kawan yang banyak gila bantu aku
aku rasa bersalah sangat dengan korang bila gagal

seriyes



gagal sekali bukan bermakna gagal selamanya?
ok. jangan bagi ayat ni kat aku. aku emosi. heh!







... 

ok last. siapakah abang tegap kat shoutbox tu???


(saja nak divert kesedihan. huhuhu. dah. jom qada' tido!)




:'(



.