BERANI NAK IKUT??

Saturday, August 21, 2010

SALAM RAMADHAN 1431H


Hai ols!

huh..lamanya saya tidak melakukan tambahan isi kandungan di sini.Ramadhan pun dah masuk hari yang ke-11.Better late than never.kan?kan?apa yang better late than never nye?ha..ai nak wish yu ols lah! SALAM RAMADHAN 1431H!!Semoga tahun ini lebeh baik dari tahun-tahun yang sebelumnya..insyaAllah.. ;) 

Ha..tahun ni ai memasak hari-hari tahu..tah kenape..rajin pulak mak..hahaha..antara sebab utama ialah, kadar harga makanan yang dijual di bazaar ramadhan [apa diorang panggil sekarang, PARAM??-oh ai tak suka menggunakan istilah ini!] dah semakin naik melambung..huh? kueh mueh pun dah jadi 5 bijik rm2. dah tu nak bagi sedap didengar sikit peniaga akan cakap 3=rm1.20. ha..dengar macam murah la siket en? huhu..tahla.,air kelape ni masalahnye yu ols..ai x puas hati betol..daripada harga hari biasa dok elok2 sebijik=rm2.50, bulan puasa ni bolehla pulak jadi rm3 yer..

ikhlas x yu ols ni nak meniaga ni?

;(

okla..ai malas nak cakap banyak..kurang pahala puasa ai.
nanti ai rajin ai uplod gambau ai masak yer..
nak tengok kew? eh, tapi kena janji, tengok gamba makanan tu waktu malam je tahu..nanti ai pulak yang berdose..plis!
no no no..
gheee...dah. mengarut dah..eh jap..kalau nak gitau ai macam tengah baru nak jatuh chenta, boley x? hahahahahahahahaha.


eh..eh..apew ni??

ahaks..ni la ai masak pada hari pertame berbuke yu ols.
macam x menarik kan lauk ai? ai orang susah yu ols..
syukurlah, maseh dikurniakan rezeki ni...;)

p/s: ikan kembong masak kicap tu my feveret la en.

ok dah. ai dah penat. eh ai tengah stadi sebenarnye.
tengah penat membace, ai menulis la kejap sini..

SELAMAT BERBUKE SEMUA!!!





7 comments:

Huj@n said...

kau memang suka bagi orang terliur...ahhaha

BonekadalamChermin said...

ahahaha
makcik, jom bebuke same jom. aku masak meh. ;p

fiddeOmar said...

harusla diakhiri dgn gambar2 makanan. hahaha! (dah la baca time tgh hari ni.. :p)

BonekadalamChermin said...

hahaha
kan ai cakap MACAM X MENARIK KAN LAUK AI? ;P

MasZuber said...

ayen, try wat lasagna plak...aku tetibe terase nk makan lasagna ko wat..penah wat tak? mesti sedap ko masak kan..;)

BonekadalamChermin said...

;p
mas: aku x pandai masak masakan barat. hihi.

MasZuber said...

ayen, kasi update blogroll ko..address blog aku suda tukar da..

http://theponderofme.blogspot.com/

hehehhe jumpe petang nanti utk iftar di kaed!