BERANI NAK IKUT??

Tuesday, October 11, 2011

TABIAT YANG SO-SO

.
.
.


sesetengah orang boleh membaca sambil telinga disumbat lagu-lagu kegemaran. gedebung gedebang. atau sambil mendengar radio layan dj pujaan. ai followwww. atau sambil bergelak ketawa dok sembang dengan kawan lepas tu akan ulang balik baca line yang sama.

tapi aku kalau membaca suasana sekeliling mesti senyap. sunyi. kalau ada member kat sebelah dok pung pang pung pang pun aku dah tak dengar apa dia cakap. mungkin aku seorang yang monotone

aku juga tak boleh membaca dalam kenderaan yang bergerak. cepat sangat nak pening. pernah cuba membaca dalam feri. dalam flight. dalam kereta. takda maknanya. baca 2-3 baris terus sakit kepala.

ah. sebenarnya aku takdelah rajin sangat membaca. kecuali gigih membaca hati. eceh! tido lagi best ye dak?





selalunya saya membaca ketika bosan di epot
awak pula bagaimana?


:)





.

33 comments:

Arai Lekir said...

saya membaca apabila exam sudah dekat..

ghost writer said...

di mana-mana.dan biasanya beg laptop aku yang besar gedabak tuh mesti ada buku 2-3 buah.dalam bus,flight,taxi kecuali atas motor aku baca.memang tuh port2 aku suka membaca dari perhati tanda jalan.

delarocha said...

saya membaca di blog.

Juno said...

saya membaca bila di jalan raya. baca papan tanda.

gadisBunga said...

saya suka baca label kat botol kicap.


ngeee~

MasZuber said...

saya suka baca majalah :-)

tupaimerah said...

errrr... saya membaca ketika saya rasa nak membaca. paling suka membaca sarikata rancangan tv. eh!

h4ni3 said...

apesal sunyi sopi yo epot tuh?

Qaseh dalia adelia said...

kalau malam2 qaseh suka baca sambil diiringi lagu , pehh nak menjiwai lah konon2 tapi kalau siang hari suka suasana yg syp , n sama lah xleh baca dalam kereta nanti pening !

pembaris said...

buku "jamban" ada?bila baca dlm jamban saja bes.kat tempat lain tak bes

BonekadalamChermin said...

ARAI,

sy juga begitu di suatu masa dulu

:)

BonekadalamChermin said...

GHOST,

aku boleh agak itu
kau mmg seorg yg suka baca

BonekadalamChermin said...

DELAROCHA,

haha. cliche!

:p

BonekadalamChermin said...

JUNO,

bagus. kau pasti x sesat.

BonekadalamChermin said...

GB,

sy cuma baca date due ja

HAHA

BonekadalamChermin said...

MASZUBER,

sy suka beli majalah
bacanya cuma cover depan saja!

BonekadalamChermin said...

TUPAIMERAH,

sy syak awak ni penggemar drama korea
hikhik

BonekadalamChermin said...

DrHANIE,

balek dari KB
flight kul 2pm

hehe,

BonekadalamChermin said...

QASEH,

hai awak!

awak ni mesti super-romentik kans?

:D

BonekadalamChermin said...

PEMBARIS,

setakat ni belum ada lagi
mgkin terpengaruh dgn ilmu x elok bwk masuk jamban?

heh

SM said...

aku langsung tak membaca atau buat kerja kalau makcik kat cubicle sebelah pagi-pagi lagi dah memekak. what da F la makcik ni. pagi kan waktu untuk menikmati ketenangan...

Cah Ayu said...

saya baca dalam kesibukan lalu lintas a.k.a. time jem hehehe kalau tak pun sebelum tidur.. dalam kereta mmg ada la peneman berbentuk buku.. katil apatah lagi buku merata :D (tapi nak habiskan baca satu buku, sket pny susah haha)

gedek! said...

uncle suka tengok gambar dari membaca...

BonekadalamChermin said...

SM,

kau memang suka mencarut kan?
haha. ok fine. belanja makcik tu minum kopi.

:p

BonekadalamChermin said...

CAH AYU,

saya suka baca benda yang saya nak baca saja. ulang-ulang pun takpe sbb suka.

eh?

BonekadalamChermin said...

UNCLE,

graphic man always like that!
saya pun suka tengok gambar uncle.

HAHA

SM said...

BC: makcik `itew' yang harus belanja aku minum kopi barang secawan dua atas kejayaannya mencemarkan ketenangan aku setiap pagi. choy!!!

BonekadalamChermin said...

SM,

hahahahaha.
kau ni keras hati!

miss nina said...

MN suka membaca
kadang-kadang tak tahu la, benda bahan bacaan ni sanggup je ulang 2-3 kali :P

BonekadalamChermin said...

MISSNINA,

sy jeles!

sy cepat mengantuk dan bosan bila membaca. hu~

nub said...

itulah naa.. mendapat feel membaca tu lain2 bagi stiap orang..

laa ni rasanya baca dalam apa keadaan pun boleh. mgkin ada beza2 feel sikitlah..

*kecik2 dulu, kalau baca muqadam tak betoi habeh kena sebat ngan tok aji hujung kampung..

BonekadalamChermin said...

NUB,

minat paling penting
membaca yg kita suka lebih bagus aku rasa

aku rasa la..

Azizan Zolkipli said...

ketika bosan di epot, saya akan memerhatikan pada pramugari2 yang lalu lalang2 tanpa mata berkelip sedikit pun ahaksss ...