BERANI NAK IKUT??

Monday, September 24, 2012

Review : ZINE EX-BOIFREN


.
.

.



Reviu dan komen zine Ex-Boifren dari pembaca. 

Qiez Medusa Ar :
Dear kakak chantek, content zine ExBF menarik tapi sikit sangat. Saya baca dalam setengah jam je dah abis. Mohon ditambah material untuk next edition. Pastu gambar2 yang kamu masukkan dalam zine ni better kamu edit in grayscale sebelum diprint supaya tak jadi hitam bila fotostat. And sebab kamu terer lukih & kekuatan karya kamu adalah pada sketches, why not letak grafik di setiap mukasurat atau tambahkan content bergrafik. it would be nicer! sekian reviu kontot ikhlas dari hati saya. hee :)


Diyana :
Timekasih! Teeheeee. EX-BOIFREN best! ^^



Airaz Zaria :
ayen! EX-BOIFREN II bila??????????????? x sabar nak suh Zakiah Ponrahono cepat2 beli utk koleksi kami. ahahha


Milo Ais : 
hoccay- sudah habis setengah - good one beb! ada yang boleh buat gelak guling-guling kekdahnya...love it!


Zuliana Rafar :
pecah kaca pecah gelas 
meh sini aku nk balas.

well, ini reviu sy: 

1) sy suka ex boifren ni sbb bila sy selak, ada smpul kecil terselit di dlmnya dgn nama ank sy tertera di atasnya. tq aunty ayen. :)

2) x payah ckp byk la. sy x puas. sy nk lg. ada ex boifren yg bru x? msukkn nm sy sbg senarai menunggu! sy sgup jemput ex boifren bru itu di rumah kamu. ;D


Aizaliana Adnan :
 Pn. Azreen...sy x nak komen byk2...sikit saja yer...sy rase awk ni mempunyai lebihan bakat semulajadi di puncak gunung tinggi...(ini pujian okay!!)....sy confirm nak langgan zine awk...walaupun x brapa nak tau 'ZINE' tu stands for what??..almaklum sy org straight fwd sajaa...walaubagaimanapun sy masih tertunggu2 kisah benar yg agak2 benar dr awk...(mcm byk jer lg yg x citer?!! hahahahah).... bleh dapatkan ISBN yer utk buku ni...(keterangan lanjut cara nak apply bleh hubungi Pn. Eiy =) "



Zakiah Ponrahono :
Zine: eX-boifren oleh azreen yusof. cerita cinta lama pelbagai. rahsia-rahsia biasa setiap insan putus cinta tapi diubah jadi cerita menghibur rasa. ada lucu-kekuatan-feminisme-motivasi hidup depan. ;) 


Aida Nesa :

saya amat gembira zine anda berdua laris. perasaan tu tak tahu nak gambarkan bagaimana. terima kasih belanja kepsi. pandai kak ayin beli air oren. macam tahu-tahu je. love you ♥




Ini semua aku kopipes direct dari fesbuk tanpa mengubah mana-mana ejaan atau segala shortform yang digunakan. Terima kaseh yang tak terhingga atas sokongan kamu-kamu semua. Zine ini banyak sangat kelemahan sebab ia merupakan zine grafik pertama aku. Mohon review, cadangan atau komen dapat diberi supaya isi kandungannya dapat diperbaiki. Nak kutuk pun boleh. Aku okay. Sekian dulu.

Aku akhiri dengan lukisan doodle yang bertajuk 'Syurga Di Bawah Tapak Kaki Suami'.





.

17 comments:

ana said...

free gift tu masih stay kat zine yang saya beli aritu..

lukisan kat kaki ophan itu cantik,,haha

ghost writer said...

orang kampung aku panggil 'kubal' utk tapak kaki yang macam ni.

Päk Läng said...

ah, loser-nya saya masih belum memiliki zine ex-boifren :(

gadisBunga™ said...

nantikan reviu dari saya pula yaaa....

*

di bawah tapak kaki itu...nampak sungguh syurga. :)

i'm happy that u r happy. :)

faraherda. razalan said...

Hai! Pertama kali saya di sini.

Oh, assalamualaikum.

Daddy Ziyyad said...

Geli tak tapak kaki masa ditulis tu? hahaha..

Eh, zine awak ni ada lagi tak? nak beli la...Next week boleh jumpa tak kat mana mana area Shah Alam? Saya nak bagi hadiah kawin awak yg lamaaaaaaaaaaaa tertangguh tak beri beri! hahaha

BonekadalamChermin said...

ANA,

terima kaseh sudi mendapatkan!

:D

BonekadalamChermin said...

GHOST,

mohon buat kamus 'orang kampung'.

hahaha

BonekadalamChermin said...

PAK LANG,

sudah direserve.
harganya 2x ganda!

:D

BonekadalamChermin said...

GADISBUNGA,

tak sabarrrrrrrr!!!


:D

BonekadalamChermin said...

FARAHERDA,

hai!

waalaikumsalam. mohon tinggalkan url blog kamu sini.


:)

BonekadalamChermin said...

DADDY Ziyyad,

dia tak sedar pun!!
hahaha

saya sudah pm di fesbuk!

cekidaud!

Lady Windsor said...

salam
hahaha sangat kreatif...fenomena baru...paradise is under hubby feet kan...

err cemane akak nak beli buku awak tu yer?

BonekadalamChermin said...

LADY WINDSOR,

boleh hantar emel ke
ayinayusof@yahoo.com

saya terangkan di sana!

:)

♛ LORD ZARA 札拉 ♛ said...

Saya tunggu ia tiba!

EZAN IDMA said...

ahhaha lukis kaki ghost ke tu? dia tak geli ke masa akka tengah lukis. sweeeeeet

http://sweetyatt.blogspot.com said...

akak rasa revieu medusa rar tu paling membina kan? dia pembeli number satu ke? dan bagaimana nak order ni ye boneka? reply ke email akak pls?