BERANI NAK IKUT??

Friday, September 28, 2012

GEMBIRA TAK TERGAMBAR



.
.


.



beberapa minggu lepas mak datang kl. tidur di rumah. aku tunjuk kat mak zine yang aku tulis. baca saja tajuk, mak dah senyum-senyum. sepatah saja mak kata, amboi tajuk dia. lepas tu mak mintak nak simpan satu. mak cakap nak bawak balik jitra bagi adik kat rumah baca. aku pulak yang senyum-senyum. 

malam tu aku tengok lampu bilik mak masih menyala. mak mesti lupa tutup lampu, fikir aku sendiri. aku pusing tombol perlahan-lahan bimbang ganggu mak tidur. dari luar aku nampak dengan jelas. mak sedang membaca dengan tekun. aku capai kamera. klik klik. aku senyum meleret. 

esoknya mak tak komen apa-apa. lusanya mak pulang. 

2-3 hari lepas baru mak sms,


" mak tak pernah baca apa-apa buku cerita 
tapi buku arin mak baca abih "





comel kan?


:)




.

34 comments:

APi said...

sweet betei.. alolo

azuha rahimi said...

teringin jadi seperti ni...huhu..suwitttt

Amalina said...

comel giler..saya pulak yang terharu sampai mata berkaca.

Lonely me..... said...

Ha ha ha....sedih siot....mesti mak kau nak tau kisah2 ex boyfriend kau kan...he he

Lonely me..... said...

Ha ha ha....sedih siot....mesti mak kau nak tau kisah2 ex boyfriend kau kan...he he

ghost writer said...

cerita lama adalah rahsia. patut orang suka nak tau rahsia.

Lady Windsor said...

kenyataan tulus seorang mak kan...sweet!

norh said...

;)

Päk Läng said...

dan dengan ini saya merasa bertambah loser kerana belum memiliki zine ex-boifren T_T

faraherda. razalan said...

manis...

faraherda. razalan said...

http://mommyfara.blogspot.com

Heee~ Zine ade stok g tak? Heee~

ana said...

sangat comel..hehe..

azieazah said...

Sori saya kurang faham, tapi saya jelas tentang erti kasih sayang anak dan ibu... Best!

Azian Elias said...

salam kenal..


ibu is ibu kan.. kasih sampai mati..bawak ke syurga..

akuzle ayu said...

Mak awk mudernyer n lawa. Bpe umur dier? Heheheheh.. Komen tak bpe nk kne ngan tema..

Norhafizah (Lina) said...

kasih ibu dimana saja. so sweet.

h4ni3 said...

hehe.. Saya sayang makcik!

Tak sabar nak tunggu saya punya sampai! :D

zino said...

nampak tekun sungguh tu...

pemuzik jalanan said...

Hai saya kat rumah. Hai saya dah jumpa ibu saya kakak.

Kbai.

gadisBunga™ said...

comel mak mentua Ophan ni tau... :D

the malay male said...

Comel :-)

kakchik@ella said...

sweet

iKhRam said...

sgat sweet..
saya percaya ibu bapa lebih menghargai anak2 daripada anak2 menghargai ibu bapanya..

syafiqakarim said...

comel :')
mesti terharu bukan

-gedek! said...

muka mak kamu macam komfius je...?

intan.maisarah said...

alahai mak.. comel sungguh.. *lap air mata terharu*

faraherda.razalan said...

awak, sy da receive zine tu. salute dgn usaha awak. siap colorkan dgn pencil color. n rs mcm dihargai sgt bile awak sketch mommyfara kat blkg zine tu. tq so muchh!

actually, tak puas ape yg awak tulis tu. teruskan berkarya. biar kali ni lebih panjang.

=D

EZAN IDMA said...

comel gila!!!!!!!!!!!!!!!

ஜ miss klanika ஜ said...

memang darah yang sama :)

pembaris said...

mothers said the darnest thing.;)

sang mantan, said...

nak beli satu. nak tau.

si ngokngek said...

sebenarnya mak cuma nak baca buku cerita hasil karya anak emak..tulis banyak lagi nak..hikhik

Wak Gelas™ said...

wak pun tumpang terharu jugakk.. ahahhKs

BonekadalamChermin said...



terima kaseh kamu-kamu!

saya anggap ia restu dari seorang ibu.

:)