BERANI NAK IKUT??

Friday, June 3, 2011

SUKA CARI PASAL



.
.
.


cerita pasal kawan. banyak. tapi cerita pasal kawan yang pernah jadi musuh tu adalah lebih menarik bukan? heheh.

bukan musuh apa pun. tapi bermusuh la jugak 2-3 minggu. mari kita mulakan. ceritanya berbunyi begini.

masa zaman stadi dulu kami sebilik. bezanya aku budak architecture. dia budak planning. kami kawan rapat. baju pun main pinjam pinjam. baju saja. kasut tak boleh. dia saiz 3. gila.

al-kisah telah diadakan pertandingan bola jaring. aku wakil course aku. dia wakil course dia. bertemulah kami atas padang.

macam biasa aku memang suka kacau emosi pemain atas padang. yelah. nak lawan tenaga memang suma muda remaja dan gagah-gagah belaka ye dak? better tackle emosi.

pengadil tiup wisel denda aku berdiri sebelah tu adalah sangat biasa. pijak kaki dengan sengaja. tolak bola masa lawan tengah konfiden nak shoot. tendang betis. tarik baju. siku perut.

ok. nak tahu kenapa kami yang sebilik ni bermusuh sekejap? sebab aku tarik tudung dia dan rampas bola dalam tangan. kahkah. sadis bukan? kebetulan padang sebelah tu budak-budak laki tengah main bola. kesian dia. terus hilang fokus. dan team dia kalah. satu team kot benci kat aku masa tu. haha.

sampai sekarang aku ingat maki seranah dia. muka merah padam dia. memang betul betul marah tak ingat. kehkeh. tapi kami tetap kawan baik sampai hari ni. ya. hari ni. 3hb jun.

selamat hari lahir mastura zuber. ingat lagi tak kau pernah benci aku? benci yang sampai nak selisih dengan aku pun taknak?



...

















a simple friend thinks the friendship over when you have an argument 
a real friend knows that it's not a friendship until after you've had a fight 





17 comments:

cik fiza said...

wah sis.. cerita menarik tu..
sy pn pnh gado ngan best fren merangkap romate dlu..
mmg kdg terkecik hati tapi lama2 pk syg kawan lupakan je la sakit2 hati tu suma.. :)

Rahimah Ramlan said...

hehehe..cute je.



i dgn sumer bestfren i mmg kene gaduh dulu before kitorang jd close skrg..


happy bday to mastura jugak~

The Dreamer said...

suka dua line yg paling akhir tu..
sy xpernah gadoh dgn kawan (as far as i remember la)sy ni susah nak marah la, kalau terasa hati tu ada la, bila terasa hati, sy terdorong menjauhkan diri, taknak cakap, taknak tengok selalu2 sangat..

norh said...

gaduh2 itu menambahkan kemesraan..ye dak!..he he

bujal X said...

tengah bayangkan kamu dengan maszuber dalam mud wrestling~~emmm~~~

hahahaha~~

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

selamat hari lahir jugak kat mastura tu

MasZuber said...

ayen my dearrrrrrrrrrr.....

1st: kaki aku saiz 4. yang saiz 3 itu tina :))))), tp adik bradik laaaaa ;p

2nd: aku ingat-ingat lupe la pasal tue. yg aku ingat memang ganaz aksi netbal kite dolu ;))))
(dem, aku teringat mase tue aku kurus!)

biasela tue kan,

TAPI AKU TETAP SAYANG KAT KO!!!!!!

thanx a lot beb muah muah muah muah seratus kaliiiiiiiiiiii

nak like gak seratus kaliiiiiiii!

miloais said...

best kan gaduh2 manja ni

kena manja lah
kalo gaduh2 kejam
mau makan pendendang kan????
hahahahah

pembaris said...

kenangan ...hadiah yang bernilai

gedek! said...

Tarik tudong je?

Cat fight la...!

ghost writer said...

korang main netball atau main rugby...?ayooo!ganas gak korang main...

nettball nih lebih kepada serangan psikologi jer pon bukannya sampai nak touch fizikal kan...

skandaLdariLangit said...

love d quote ;)

tupaimerah said...

peh.
aku sekarang besfren dengan perempuan yg rampas boifren aku dulu.
hahahaha

DeLancrettLurpak said...

ko pernah gaduh sebab berebut bestfren tak? gilo, ada budak confront aku kenapa kawan dgn budak tu, tapi tak dgn dia, bongok!

sedapnye cheese tart ituuu!

delarocha said...

kawan klu tak diuji, belum boleh panggil kawan.

kawan yang baik ada diwaktu senang dan susah

DrSinga said...

bekas gigitan gigi kapak siapakah di cis kek itu....

gadisBunga said...

auwww...suwitttt....

bila teringat cerita lama, macam tak percaya je dgn apa yg kita lalui masa kini, kan? :D