BERANI NAK IKUT??

Thursday, December 22, 2011

SEJARAH TANPA BUKTI

.
.
.



hari ni keputusan pmr diumumkan. ia adalah imbauan nostalgia. setiap exam pun mesti ada cerita. pmr meninggalkan kenangan pahit untuk aku. ya. sekurang-kurangnya dekat seminggu aku mogok. tak makan. 

harapan yang terlalu tinggi dan gagal memenuhi impian orang tua. adalah segala-galanya. keputusan yang dicetak atas sekeping kertas akhirnya hancur. dikoyak kecil-kecil. masuk bakul sampah.

umur 15 tahun. aku percaya. belum bijak kawal emosi. nasi sudah menjadi bubur. menyesal. sampai sekarang aku tak ada slip keputusan tersebut. pilu.






...


tahniah kepada yang berjaya!
harapnya  seawal usia 15,
generasi ini mampu mengeja dengan lawas


jangan nak kew,lew,skunk sangatlah kan?





andai gagal, jangan putus asa
belajar sampai habis tau

haip. jangan kawen dulu!


:)

.





32 comments:

miloais milo said...

today ye keluar result...
lupa lah - rasanya ada anak sedara iols yg ambik PMR tahun ni...

tu lah - pada yg tak berjaya - cuba lagi lah...
tapi sistem baru ni - tak lulus boleh ke naik form 4???
kalo dulu tak boleh kan???

EZAN IDMA said...

Sayew dh dpt 8A . Sayew nak kawen teros lew. Kehkeh.
Skrg kamu berjaya bukan?

Daddy Ziyyad said...

alhamdullilah, saya tak koyak kan kertas result PMR saya..hehehhee

Tapi kamu sudah berjaya sekarang bukan, alhamdullilah..

pembaris said...

saudari,saya sangat berjaya dalam PMR. tapi sekarang kehidupan saya agak kucar kacir.

Rahimah Ramlan said...

sib baik tak direbus pastu minum...hehehe



PMR 1995 dpt 3A, 3B, 3C
pandai tak bajet?? Ada A, ada B & ada C



wuwu

delarocha said...

berjaya di PMR dan semestinya akan berjaya di SPM

~* chirpy_chummy *~ said...

pmr bknlah segala.banyak lg peluang in future. aku dulu pun, straight A's pmr, tp spm hancuss. seb bek insaf dtg time msok u.huhu

gedek! said...

zaman uncle pmr pon tak wujud....

ya Allah! tua nya uncle...!

cikceriacorner said...

hehehhe..bonbon result pmr sy pon xbagus..sedih...

xpela...yg lepas biaula berlalu..pandang ke depan dan terus maju..hehehhe

hanaahmad said...

hey! kau sama seperti aku. aku tak berjaya menyaingi abang2 aku dan gagal. berkurung dalam bilik selama seminggu! Ayin, mohon lukiskan untuk aku satu.. Lukisan kau cantiklah! ;)

DrSinga said...

kan dah susah kena apply/cari kopi result tuuu...


isyy..isy..isy....

Fatin Mraz said...

ada fotostat sebelum koyak tak..hehee

aku pernah koyak gak.. koyak bil telefon.. huhu..

ghost writer said...

nasib baik aku pun tak perlu hadapi PMR.orang cakap ia tak lebih macam UPSR jer.

:)

Juno said...

Aku jadi cocky lepas PMR.

Lepas dapat result SPM pula, aku automatik jadi insan rendah diri.

bahaha.

tupaimerah said...

pagi jam sembilan masih atas katil.
skolah jaraknya tiga jam dari rumah.
menyesal sebab sampai-sampai semua
orang dah balik.
tang result tu tak menyesal sangat.
sebab dah tahu tak brapa nak straights As :)

MasZuber said...

P: pandai
M: Makan
R: Rendang.

Ape kaitan? tah, aku tgh melalut neh

ehehehhe

BonekadalamChermin said...

MILO AIS,

rasanya macam boleh je?

:p

BonekadalamChermin said...

EZAN,

kalaw begitew kawen lewww

hahaha

:D

BonekadalamChermin said...

doc DADDY,

nak kata berjaya tu
jauh lagi perjalanan

setakat ini, Alhamdulillah


:)

BonekadalamChermin said...

PEMBARIS,

saudara

saya tahu awak ni bijak
kucar kacir mungkin sbb gadis fevret?

:p

BonekadalamChermin said...

RAHIMAH,


hahahaha

i like!!
pandaiiiiiiiiiiii

BonekadalamChermin said...

DELAROCHA,

kamu pasti ulat buku kan?

:P

BonekadalamChermin said...

CHIRPY,

aku pun xdela cemerlang mana spm
masa dkt u lagi teruk!


hahahaha

BonekadalamChermin said...

UNCLE,

ya Allah!
uncle ni zaman-zaman LCE ke??

:p

BonekadalamChermin said...

CIKCERIA,

hehe
cantik ayat awak

sy cuma teringat aje kisah-kisah lama!

:)

BonekadalamChermin said...

HANA,

ramai rupanya yg senasib dgn aku

:)

hey, kau nak aku lukiskan apa?
aku x pandai lukis potret. kaku.

BonekadalamChermin said...

DrSINGA,

tula pasal
tapi setakat hari ni

xdela pulak yg mintak PMR result!

*nasib baik*

BonekadalamChermin said...

FATIN,

dah terus koyak
mana sempat nak pikir fotostet dah!

BonekadalamChermin said...

GHOST,

hahaha
terukla kau ni!


PMR lagi susah tau x?

BonekadalamChermin said...

JUNO,

aku yakin kau ni budak bijak


:)

BonekadalamChermin said...

TUPAIMERAH,

selalu macam tu
org yg dekat konfem sampai paling lewat!


:D

BonekadalamChermin said...

MASTURA,

apa sebenarnya? apa?


HAHAHA!