BERANI NAK IKUT??

Thursday, January 5, 2012

SARKASTIK YANG CELAKA

.
.
.



perempuan 1 : eh untuk wedding aku, aku nak beli kain french-lace kat bandung. kat sana semua cantik-cantik dan murah-murah. beading pulak nanti aku nak topap batu yang mahal tu. apa tah nama dia, schwa..schwarozki? jadah tah. lebih kurangla bunyi dia. janji glemer. paling penting mewah. designer pulak aku nak cari yang ala-ala hatta dolmat. kelllasss!! tengokla cincin tunang aku ni. tak mainla yang nipis-nipis. kalau nak pakai, alang-alang nah! biar tebal. biar dari jauh orang dah nampak cincin kau. emas mahal tau sekarang. hikhik. oh ya. paling penting mekap. mestila aku nak cari make-up artist paling top! barula berseri aku nanti. mesti terpukau tetamu semua. ye dak? betul tak apa aku cakap ni?

perempuan 2 : aku rasa daripada kau berhabis ribu riban dok tepek kat badan, baik kau pegi buat plastic-surgery dulu.

...

kahkah! 





photo credit to : Umar Mita


Selamat Tahun Baru 2012 semua!



:)



.



30 comments:

Lucifer said...

pertamax

Lucifer said...

kehkehkeh!

Lucifer said...

Ketigax!

Lucifer said...

Kirim salam dengan perempuan 2, smart gila.

BonekadalamChermin said...

LUCIFER,

hahahaha

kalaulah kau tahu siapa dia


:D

hanaahmad said...

aku ada jenis kawan gini. dah selamat kawen pun dia. hmmm

aleen aiden said...

ketujux boley?keh3

Lucifer said...

Err.

-.-" Siapa?

~* chirpy_chummy *~ said...

kem salam kt mamat yg main gitar tu. smart gilak! huhu

kakcik said...

Sinis! ;-)

gadisbunga said...

sebab dia kekuranganlah maka dia mahu berangan lebih-lebih. hahaha!!!

Neklong said...

ekekkeke...
dengarkan jerk..

p/s : Neklong pasang telinga sambil kunyah sireh..

miloais milo said...

iols nak imajin memek muka perempuan 1
duhhhhhh!~

gedek! said...

jangan lupa panggil TV3 mintak NONA cover, okeh? baru grand!

whammy said...

meannn
haha

cikceriacorner said...

heheheh..selamat tahun baru..

xpe bonbon..berangan xsalah...mana tau jadik kenyataan...hehheh

norh said...

smart

al-lavendari said...

lepas buat surgery lah tu ..

Daddy Ziyyad said...

terbaik ! hahahahaha

pemuzik jalanan said...

Erk, serupa kambing perangainyaa. Aku nak praktikkan lah. Hik.

EZAN IDMA said...

hahahaha plastic surgery pomboley!
happy neyear!

pembaris said...

mesti kenduri lauk taksedap

ghost writer said...

sinetron...sinetron

lau dalam sinetron pun kita meluat,nih kan plak dalam dunia nyata depan mata.mau muntah!

delarocha said...

kena buat loan cam gini..huhu

jhnrdzi said...

Selamat tahun baru jugak.

oh ye, aku follower ke-200. Jeng jeng jeng!

ada hadiah tak?

El-Janna said...

hahaahakk ^^

aloy_paradoks said...

:-)

Sham said...

salam kenal...

errr betul3x...

Putri Abbaleza said...

tu nama nya pempuan tak sedar diri.... pastu hutang keliling. tak habis2 nak belagak ;p tak pe biarkan dia, dah terantuk baru lah tergadah ;p

dear.... update ur blog !!! selamat berkarya.

CiKPuaNLawA said...

haiii...

saya cari makna sarkastik.. saya jumpa cermin dalam kotak..

sarkastik memang menjengkelkan.... ahhaa...