BERANI NAK IKUT??

Wednesday, December 30, 2009

GIVE UP?NEVER...


ok..tadi aku pi pavilion dgn k zack dan ternampak satu poster TOUGH
yg bertulis NEVER GIVE UP..
so happen aku terfikir satu cerita yg aku nk share
pasal perasaan tidak berputus asa neh..
ini kesah hidup aku..yg penah terjadi dan
tujuan aku nk share dgn korang ialah untuk kita sama2 amek iktibar
dan sama2 ada semangat utk x mudah mengaku kalah..
gheeee~~ =))))
ok..ok..memandangkan aku budak sekolah asrama,byk pengalaman idup aku dtgnye dari situ juge..cite ni mase aku tingkatan 3..sport's day..favourite event aku 200m..
so happen mase tu peha kiri aku injured (otot terkoyak ok?)
mase buat long jump mssd jb..huhuhu =(((

*zuli kalo ko bace ni aku nk ko tau wpon aku injured
aku still menang long jump sport's day!*
muahahahaha(ayat bongkak ni hanye utk kau musohku~~~)

iklan..iklan..ok sambong..aku dinasehatkan berehat dan tak amek ape2 event tahun tu memndgkn baru je x smpai 3bln aku injured..otot terkoyak paling2 kena rehat setahun..perghhh..tp kedegilan aku (mcm biasa)mengatasi segalanya..sakit telinga aku bila dgr ayat-ayat pembunuh semangat dari chegu dan penjaga aku seperti:

"dahla..kamu tarik diri saje..tahun ni kamu rest lah"

"kalau kamu amek pun event tu saye yakin kamu takkan menang"

"kamu nak tambah lg saket tu ke?tak payahla"

perghhh..xde sorang pun yg positiv..sume negativ..damn it.
tau x ape aku buat?aku blom cite mane nk tau kan..ahaha..
petang tu lps jumpe chegu utk bg senarai wakil blok
yg nak amek event (tanpa mengeluarkan name aku ok)
aku amek spike sekolah,aku turun pdg..
aku sapu kaki+peha aku dgn heat rub..
satu tube ok?PANAS GILE!pehtu aku balot kaki kiri dgn kain bandage,
ikat ketat2..ha..mase tu kaki kiri rase x wujud ok..sbb mcm dh kebas..
tau ape aku buat?ececece..tanye lg..aku lari dekat lima pusingan padang
tanpe henti..diulangi..tanpa henti ok..aku frust sebenarnye..
dan dgn cara ni saje aku bleh releasekan rase tu..
esok bermula saringan..dan aku mmg nk amek event tu..
tak kire..aku nak..aku yakin aku maseh mampu berlari..
final word aku bagi kat chegu blok pg tu sebelom saringan..

"chegu.saye tau saye takkan menang tp saye belom kalah"

dan aku tau chegunye senyum sinis tu jelas menunjukkan yg dia tak yakin.
yer,aku pun tau ape2 pun boleh berlaku..kebrgkalian kaki aku cramp tros
sgtlah tinggi..tapi aku taknak kalah sebelom mencuba..
so ape nk jadi,jadilah..aku teruskan..
dipendekkan cite,aku lepas 2 saringan dan berjaye melayakkan
diri ke final eight dgn catatan masa ranking no 7..
RANKING NOMBOR TUJUH ok..mmg down gile..
every year aku mmg menang event ni..huhuhuhu...
tapi at least aku dh buktikan yg aku bukan kalah ok..
dan,mase final,aku mmg all out x ingat..aku ingat lg,mase last 100m
kaki aku saket gile..tp dh alang2 aku abiskan..aku tersungkur kt final line..
langsong tak sedarkan diri..tp aku menang..dpt no3! =))) yeay!
still naik grand stand amek medal..
aku kalah dgn syikin mansor thn tu.. *sigh*

so kesimpulannya di sini ialah,
hanya kita yg tau kemampuan kita sendiri.
jgn biarkan org lain memperlekehkan apa yg kita mampu.
yg penting,kalau tak cuba,kita tak tau.





SELINGAN: Lagu cheer Blok C (Mahsuri)

mahsuri is number one
mahsuri has lots of fun
united mahsuri stand
united mahsuri can
yellow
yellow
yellow
yellow
yellow
yellow

SELINGAN 2: Lagu cheer STF

untukmu stf yg terchenta
untukmu berkorban apa saja
cita-cita dan semangat kesukanan
matlamat perjuangan
STF!!!!BOLEH!!!!!

perghhhh...semangat siot kalo 1 team diri tepi pdg cheer!
miss giller~~~ =))))

No comments: