BERANI NAK IKUT??

Tuesday, February 9, 2010

ERTI KAWAN?


YO..WAZZAPP!!

ahaha..lame giler tak updet..rindu..rindu..gheee~~ ok fine..antara sebab lame tak updet ialah kerana kesibukan melampau pada hujung minggu dimana adanya kelas dan juge kenduri kendara yang patot dihadiri dan juge puaka si penunggu gua yang selalu menghantui..perghhh..mengah jap kalau dah sume nak cakap dalam senafas kan?ahaha..oklah..entry kali ni agak sensitif sket..ha..kenape?kerana nak mengupas isu-isu yang kalau kene kat batang hidong kau tu konfemla melenting kan..eheh..taklah..kewl plis..aku just nak share je kesah kawan dan juge 'kawan-kawan'..ha..ni ape kes ade dalam kurungan lak ni?itulah bezanya..haish..saspen lak..saspen tak?saspen tak?ok stop haiper plis..eheh..penah tak korang kire berape banyak kawan yang ade disekeliling?ahah..kalau nak kire senarai name dengan gambau yang ade kat dalam fesbuk tu konfemla dekat beratos kan?berape ramai yang dalam beratos tu yang tibe-tibe kol ataupun paling-paling mesej la tanye kabar..ajak kua minom ke..ade?huish..mestilah ade kan..ha..ni soalan best..dalam ramai-ramai tu, berape ramai yang kol ajak kua pehtu dia yang offer nak belanje??eheh..yang ni konfem satu dalam seribu la kan?kalau ade senarai kawan2 yang macam ni konfem kau lah yang paling untung ok..secara jujur (perghhh..ayat sandiwara dah kua dah) kawan-kawan aku sangatlah tidak ramai..ha..kau kenape nak jadi kera sumbang?gheeee~bukan begitu ok..ingat senang ke nak dapat title kawan?susah woo..kalau setakat kau masok kelas same, bercakap pun kadang-kadang pehtu kau kawen pun jemput main pas-pas je dari mulot ke mulot..kad kawen tah kemane..so wajib ke nak pegi?haa..itulah kesahnye..aku dah banyak dah melalui zaman-zaman yang macam ni..zaman mase aku bawak moto dulu-dulu..kawan-kawan belasah je..aku la jadi tukang angkot diorang pegi sana sini..tak lupe juge yang mintak tolong nak pinjam moto..ha..aku bagi je..memang tak kesah..tapi bila ada yang dah pakai keta, baru je nak langkah kaki masok lam keta, dah siap kene sound, 'eh..duit minyak tong-tong eh?' ok fine.perghhhh...berkire la kan.yela.tak salah pun kalau berkire.kau punye keta kan?tapi mase kau belasah naik moto aku, tayar pancit ke ape, tak penah la pulak aku nak mintak kau kuakan sen kan?haish.yela.yela.keta kau pakai nak kene menten.ahaha.baiklah.aku salah..and, ingat lagi..mase aku baru datang kl, mase tu tengah cari umah nak sewa..ingat nak tumpang la umah kawan ni..haish..memang ingat macam kawan la sebab mase belajar dulu banyakla jugak bersusah senang bersame kan..(ke aku je yang ingat macam tu?)eheh..aku nak tumpang sewa ok?bukan nak dudok free..dan kawan tersebot telah memberikan banyak gile alasan itu ini yang memang langsong tak masok akal lah..antaranye..nanti wiken makcik aku selalu datang umah..boleh??boleh blah~~ok finela.dahla selambe buat aku macam tu..pehtu bile susah bolehla pulak muke tebal carik aku kan?ha.bukan nak ungkit yer.ini pengajaran.kau nak cari keje.mintak tolong aku la rekemenkan.eheh..mase aku mintak tolong kau kemain eksyen kan?so betollah..kawan mase kite susah, memang paling susah nak carik..cuba kalau kite anak dato' ke, pakai keta besau, glamer..ha.kau tengok lah.ramai giler nak mengaku kawan time tu.siap kawan sekolah rendah yang tak penah bercakap dulu pun boleh mengaku kenal kau kan?ahaha..losah!ok..mase aku sekolah rendah dulu kawan baik aku sorang je, shamaz..ha.memang sangat best berkawan dengan dia..penah perang besar juge..biasela..dia kalau nak start jadi kawan baek konfem akan start dengan perang tak ingat..betol tak wahai penunggu gua?dah berape banyak dah siri peperangan kite?ahaha.padan muke!!aku kalau kawan baik,memang sampai family sume kenal lah..siap parents si shamaz ni aku dah panggil mama+abah..sangat close..paling aku taboleh lupa..mase aku kat stf, ada satu kala tu (satu kala???wth!) aku penah anta surat kat dia cite yang aku tak cukop duit..maklomlah sekolah asrama kan?kene beli itu la,inilah..aku anta surat tu sekadar nak bercerite dan mengadu je..tibe-tibe kan..aku dapat satu surat yang di dalamnye berisi wang pos rm50!wahhhh..shamaz bagi!!duit saving dia ok?sangat terharu..sebab dia sangat baik,maka sampai ke hari ini frenship itu still there..see?dia dah kawen..dah ade anak sorang pun..hmm..mase sekolah menengah aku baik dengan zuli..tu pun dah dekat hujung-hujung dah mase spm week..kenape eh tetibe boleh baik plak?eheh..yang ni pun aku kenal sume mak ayah adik dia segala..Alhamdulillah..sampai sekarang kami still lagi berkawan baik..ni sume kategori kawan susah senang..bukan senang nak dapat ok?ha.mase kat stf dulu aku pun penah rapat dengan roserque..ha.dengan minah ni banyakla share bende-bende all the girl's stuff neh..ape lagi kalau bukan luahan perasaan kan?ahaha..iklan..iklan..jap!

seprais!!!guess what??ni roserq bagi ok?aku dapat bungkusan ni kat opis..sangat teruja dapat parcel dari singapore!gheeee~~sume orang pun kepoh nak tau ape bende kan..dah tu banyak la mulot yang cakap, ha.ni mesti boipren la tu yang bagi..eheh..
no no no..ini my bespren bagi ok?
shawl ni sangat chantek..!
terime kaseh roserq!!!
i like it so much!!

azreen yusof sangat menghargai ok.. =)))

tak kesah la ape bende yang dibagi but the thoughts tu yang penting..
betol tak?heeeee...ok sambong..
kalau nak tau berape banyak kawan-kawan
kite dalam hidop cubela sekali kita dilanda musibah..atau dengan ertikata lain,dugaan hidup la kan..macam aku yang penah umah kene banjir, eksiden lagi..so boleh kirela mane kawan-kawan yang ade mase kite susah..untuk entry ni aku nak ucapkan terime kaseh yang tak terhingga dekat kawan-kawan yang sangat mengambil berat mase aku eksiden tuhari,

tina.mimi.fateh.wani.nani.dayah.amy.
eiy.fid.kish.loy.ayu.bobi.wens.qis

ha.diorang ni tak putus-putus kol+mesej bagi kata-kata semangat..
(ade ke name yang aku TERskip??sile mengamok sekarang kerana anda tidak diglamerkan!wahaha.pis.pis.sile updet kalau yer..)
ada sms yang aku tak sempat balas..
ada juge kol yang aku tak angkat..
maklomlah..time tu sangat jiwa kacau..
bayangkan selalu sehat-sehat dan
sangat haiper tibe-tibe kene dok atas wheelchair..
memang depressed gile..
Tuhan je yang tau perasaan time tu..sobs!
Alhamdulillah..
dengan doa kawan2,dan kata-kata semangat yang tak putus..aku semakin baik..gheeeee~~kesimpulannya..kalau kita nak dapat stok kawan-kawan yang best macam yang kat atas tu..kite pon kenela jadi yang best jugak untuk diorang..kan?ha..kite hidup dalam masyarakat..kena ada kawan ok? janganla jadi yang suke amik kesempatan je..
what goes around comes around..ingat tu..
ok dah..panjang lebar tinggi lonjong dah..
penat sudeh..so erti kawan?
hmmm..sendiri mau ingat la weh..!

(^,-)v




16 comments:

Zakiah Ponrahono said...

tak kuasa nak kecik2 hati dengan ayen. even no phone i u delete dulu kan... wakakaka...

even i tak pernah bagi u hadiah kan...

even u pernah tak angkat call i kan...

dan even yang macam-macam even lah...

sebab i tahu dan faham status i dalam diri u...

ok ini bukan meroyan. ini namanya apa ya? meraban... hahaha

i know i know i ni adalah kawan dalam kurungan. hahahaha

plus musuh u dalam netball kolej je dulu... haha

balkis said...

ayin..kak zek meroyan, hahaha..no matter what FRIENDS that make ur life colourful and meanigful other than family!!for sure kak zakiah and u r in my friend's list..

p/s: aku nak discuss psl maternity photo session tu, tapi tak sempat je..nnt ader masa ku email ke, call ke, sms ke ek...

BonekadalamChermin said...

adoiyaiiii...
dah mase bende2 kat atas berlaku,
kamu tidak ade wahai kak zakiah ku..
bukan ke entry 'never give up' tu,
name kamu ade je??wuwuwuwu..stress!

tinailyani said...

testing testing. saya sedang cuba nk menjatuhkn komen di belog anda. pis!

tinailyani said...

owh, ok. senang je. boleh lak tu. ok, chow. haha

Wallackhandmade said...

Oit..nanti nak masuk entry, tulis kasi besau skit ek..macam lubang idung gue..fening nak baca...setuju tak kengkawan..apa2 pun..layan....eh , lagi satu..kepada kawan2 baik kakyin..singgah2 blog aku yerk...ada jual aksessori pompuan..(hehehe..sambil menyelam minum ayor masen)..k, chow

BonekadalamChermin said...

tina oh tina..bleh tak kau komen bukan testing??

suraya oh suraya..nanti aku adjust!mata besag pon tak nampak??adehhh..

Zakiah Ponrahono said...

ayentuanpunyablogyangsukacherminsambilmainboneka:

hehehehe sekali baca sudah 7pssssstttt larr...

tina awatnyalah main test kali test... baik main cak lempong terus... wakakaka

balkis said...

kawan2 semua..marilh kita berpiknik sebelum daku meletop..jomlah, official photographer dah ader, makan+minum masing2 bwk ckit..jomlah, asyik seh!!

tinailyani said...

balkis, sila post kt fb. sini aku jarang2 dtg jenguk. nenti melepas lak event tu. jom jom!

BonekadalamChermin said...

ahahaha

woiiii!!
ni apehal blog aku dah jadi chat room neh??
sile sms ok? diulangi..ess emmm essss! grrr~

Zakiah Ponrahono said...

wakakaka: (eh silap patutnya taip nama baru wakakaka)

korang jadikanlah belog ayen second home. macam puah chu kang ckp kat melodi arituh... hahaha

huj@n said...

aku nak singgah jap...terharu aku nama aku keluar dlm belog ko...hehehhehe....

n a n i h a said...

wahhhh
tibe2 tulisan dah jadi besa la pulak
ngeeeeeee

BonekadalamChermin said...

ahahaha..meriah! meriah! sile..sile..
jempot..jempot..tambah..tambah..gheee~

k zakiah ku sayang: janganla berkampong disini.duit sewa tanah kene bayau.ahaha.
i love u kakak!muahs!!!iklas ni..
(tunggu yer entry utk u..i bg kaw2..tgh xde mase ni)

makcik qis: yer..singgah2..aku appreciate kawan2 aku..aku sayang kau makcik!

naniharubiru: ahah.kak su komplen.tak nampak!!

Zakiah Ponrahono said...

ayen: CNY kenalah berkampong... alamak duit sewa??? kata kawan maaaa... ekekeke