BERANI NAK IKUT??

Sunday, February 14, 2010

LEPAK SANTAI~


eheh..ni aku sketch dekat old town..hmm..atas tisu.. =)))
(aku memang suke lukis konon macam same tinggi) heee~

kitorang lepak minum-minum kejap sementara nak tunggu tengok
muvi dekat pavi..ha..lepas dah minum boleh la pulak lepak santai
dalam keta..dekat parking old town tu juge tak gerak..ahaha..
nak tau apa yang berlaku? penunggu gua bawak gitar..dan..
dan..pabila esok..(eh nyanyi plak..) gheeee~ dia main gitar
sambil nyanyi!!! sweet kan? eheh..sukeeeee~ ok fine..taboleh
over over..kena sopan santon dan berlakon ayu plis..ahaha..
kembali dudok bersimpuh..fine..aku penah cakap kat dia nanti
nak mintak tolong dia ajarkan aku main gitar..sebab aku memang
minat la kan (haish.sume nak minat..kau tamak sangat kenape?)
dan dia sangatlah merupakan seorang pemain gitar yang terel dan
bersuare sedap..ha..pakej ni..pakej ni..(ok tak i puji u neh?)
aku cakap nanti jom temankan aku pi beli gitar murah-murah..
bolehla dia tolong testkan dulu..dah sah-sahla aku tatau menahu..
ha..ok..banyak plak iklan..eheh..dipendekkan cerite (short cut saje!)
mase lepak tu la dia start ajar..heeee..dia mulekan dengan 4 basic
chords..ape adek2?ha..chord C, Am, F dan juge G..ahaha..tulis ni
memang laju..cube tengok jari-jari aku terkial-kial kat string gitar tu!
wahaha..memang cacat la aku men kan? tatau nak adjust jari bleh?
tapi kemain bersemangat waja!!berbirat la jari untuk 1st time..
walaupon memanjang sumbang..dan jari-jari tak dapat menekan
string dengan baik..(eh berape banyak jari daa nak citer kat sini?)
wuwuwu..stress! seb baik chegu tak garang..(ampu chegu)
paling-paling pun dia akan buat muke boring..ahaha..weks!
sabau..sabau..akan aku usahakan untuk dapatkan 4 chord basic
neh!!hmm..banyak jugela medley yang dia sempat main
selame kitorang lepak kat luar old town tu..heeee..like!!
ok dah..dipendekkan cerite lagi..dah pegi tengok muvi sume,
(sumpah cite tu tak best..plot cite sangat lembap dan bosan)
malas la aku nak gitau citer ape..tapi pelakon-pelakon dia sume
power2..haish..ha..dah melalut lagi..mase dia hantar aku balek,
tibe-tibe, 'nah.nanti mintak tolong kawan kat opis pasangkan'..
aku macam pelik..kau dah kenape bagi aku string gitar yang
berjename dunlop neh? sangat blur time tu..aku amek, pastu
kua keta..dia pun kua, bukak pintu dan kuakan gitar,

'nah..u amek ni simpan.leh praktis.ni gitar i.tolong jagekan'

hmm..sepatah je perkataan yang terkeluar dari mulot aku,
'are u serious?' huhu..speechless ok? tatau nak cakap ape..
dia macam biase buat muke seposen pehtu angguk-angguk..
gheeeeeee~~ ok fine..tatau nak explain..(ngade ngade kejap)


inilah dia..gitar tersebot..so aku dah ade homework..
pratice makes perfect ait?

eheh..jom prektis?


6 comments:

Aura said...

practise, jgn x practise... my friend time sekolah dulu pon mintak 'kwn' dia ajarkan, time tu tgh study kt u lagi... sekejap selepas itu diorg berkapel and they're getting married next month! ~Amy~

BonekadalamChermin said...

wow amy...!

ini komen ke apekah?
gheee~ 'kawan' i ini sangatlah baik..
i juge turut mendoakan dia mendapat yg baik2..
amin.

=)))

balkis @ kikibal said...

ayin...kompem, mase time piknik karang aku tak nak ko tukar profession plak ek...nak tunjuk skill main gitar yg masih ciput tu, nanti sape nak amek gambar model2 amatur ko ni??ko praktis je, dah tahap ilmu penunggu gua, baru boleh show off kat kiteorg, time tu plak penunggu gua plak yg kena jd photographer...hahaha

BonekadalamChermin said...

kish oh kish:

ahaha.aku tak reti petik pun lagi.
aku sangat humble orangnye..gheee~

n a n i h a said...

kak ayien,
silela berdoa,yg penunggu gua tu utk u.
rugi wooo u lepaskn die.ngeeeeee

btol x penunggu gua??;p

BonekadalamChermin said...

ahaha..nanikukumalu..

ke,dia yg rugi kalau lepaskan i???

ah hah!gheeeeee~ soal hati xleh pakse..
ewah..ehem..ehem..biarlah dia.. T_T"