BERANI NAK IKUT??

Saturday, February 13, 2010

RELAKS RELAKS


gheeee~

PANAS! PANAS! PANAS!

nampak gayenye entry ERTI KAWAN aku sangatlah sensitip..
eheh..telah mengundang keemoan kakak i che zakiah ponrahono
(u kno i like to spell ur name in full)
ahaha..anyway, no heart feelings plis..
ouh kakak zakiah..sesungguhnye ayen ade banyak set of frens okeh?
yang diceritakan dalam entry yang lepas itu cume
memfokuskan kepade kawan-kawan rapat dari
sekolah rendah+menengah..dan juge kawan-kawan yang
mengingati saye ketika saye berade dalam keadaan yang sukar
(secara kasarnye, kite pon bleh tau kalau kite umur tak panjang,
sapekah antara kawan-kawan yang sudi hadiahkan yaasin...)
betol tak? hmm..eheh..kakak zack..of coursela kamu juge termasok
dalam golongan kawan okeh? tapi kamu up sketla..
kamu masok dalam golongan kakak..bleh?
lagi mulia dan tinggi darjatnye tu.. (kipas kipas)
ahaha..ingat lagi kite sume berpillow talk..kan?
 ingat tak? ingat tak? tolongla ingat plis!
sanggop stay up tak tido dan bercerite sepanjang malam kan?
sume baring..lampu tutup..yang dengar suara je..heee..best..best..
and of course i juge ingat tabung u yang tinggi itu..yang dalamnye
bukan sahaje duit syiling malah terdiri dari note-note kertas seploh
hingget! walaweiii..sangat banyak ok..kerana tabung itu berat dan
penoh..jaminan masa depan katanye yer..dan kamu sedar tak wahai
kakakku? dalam sume kite, kish amek landscape,
tina amek qs, dan kamu and mas amek urban..
saye pula archi (skema ayat ni..wth!)..
macam tak pecaye yang sume bleh je close kan?
sah2la kau pegi studio kau..aku pegi studio aku kan..
eheh..macam biase saye tak rapat sangat dengan
budak-budak archi except for team charlie's angel la,
eheh..sape lagi..amy+ eiy..gheeee~
yang lain-lain aiza, sim, muny..
kat studio ye la kot ramai-ramai sume..
tapi kalau keluar, ade games ke..
saye join dengan budak-budak hs, engin, ben..eheh...
nak tau kenape? betol nak tau?? tak marah? eheh..
haa..ni kalau diorang bace ni sensitip lagi ni..ngaaa~
sebab budak-budak archi yang pempuan
berape kerat yang main netball?
berape kerat yang main volley?
wuwuwuwu..takde geng ok? sobs!
ni fakta..bukan auta..dan secara logiknya
budak-budak lain agak skema la kan..
nak ponteng kelas pun takot..nak mintak tolong sainkan attendance
pon berkira kan..ahaha..kedekut plis!
kite rapat pun sebab penah bermusoh men netball kan?
tapi i paling musoh dengan mas ok? ahaha..yer..saye
memang suke mengundang emosi amarah ya amat
pemain-pemain pihak lawan kalau kat atas padang..!
nak tau kenape? adela sebabnye saye berbuat begitu ok..
aksi-aksi seperti menolak bola dengan sengaje, tarik baju,
tarik tudung, pijak kaki, tendang betis, siku tangan, lengan, badan..
sume tu memang SENGAJE dilakukan kerana apabila pemain
terganggu emosi, dia dah taboleh fokus dan hilang konsentrasi..
mane taknye..bile tengok saye dekat je dia dah rase nak marah kan?
ahaha..bile emosi terganggu lalu hantaran bola pun
akan sendirinya menjadi huru-hara takde arah..
nak shoot pun konfem tak masok..gheeeeee~
taktik kotor? mane ade~~ itula games namenye..
ahaha..best tak? best tak? paling-paling pun saye
kene denda je 'berdiri sebelah' oleh sang referee..
tapi diorang akan terus menyumpah seranah
sampai minggu depan pun tak abis! ahaha.. 
(^,-)v
ok stop plis..ni kejadahnye cite pasal netball ni???
heee..tapi siyes rindu nak main balek..
tapi dengan masalah tulang belakang i neh
tataula bleh main lagi ke tak..wuwuwuwu =(
hmm..so seperti yang i janjikan..
entry ini memang spesial untuk u..
puas hati tak? puas hati tak? heee..
segala yang kite kua spend kat pavi
bagai tu taperlu la ditulis disini yer..penat sudeh..
sebab u dah highlight..u kan dah mengecam i??
er, ade yang missing lines? nak tambah? nak komen?
nak maki lagi?? nak tambah lagi entry untuk i??
ahaha..sile sile kabarkan ape yang tak puas hati..
saye terime mak inchek..saye bersalah..ampunnnn..
like i said before sistah, i have different set of frens..
gheeeeeee~ =)))
set langkah pagar uia, set merambu-tak-tentu-hala, set islamik,
dan macam-macam lagila..(jangan kau tak tau)
dan semuanya ada pakej menarik masing2..*winkwink*
jadi, kamu tergolong dalam set yang manakah?
set pillow talk la yeh..setuju tak? ke nak namekan sendiri?
heeee..ok ok...boleh saye beransur sekarang?
boleh saye teruskan entry seterusnya kakak??
ahaha..mintak permission neh..

oraits..bye for now!

daaaaaa~~





5 comments:

Zakiah Ponrahono said...

i rasa baju i tak sesuailah skrg ni. nanti kalau i komen, masuk paper baju serabai, abislah i kan... dpt the most horror dress ever plaks... hahaha

anyway i suker sangat entry ni. bukan sebab u explain bagai nak giler i kawan set mana... tapi yang penting tu haaa... NAMA PENOH DALAM ENTRY BLOG... mana orang lain dapat...

kehkehkeh...

i terharu okay...

p.s: esok i pakai bedak, pakai baju bling bling i komen lagi tau... hahahaha

BonekadalamChermin said...

ahahahaha
i dah janji kan?
kalau janji, kene buat..
so i bagi laluan untuk u dulu my dear
before i proceed dengan entry yang laen..

u shud feel terharu plis!
heee..leviu kakak!

Zakiah Ponrahono said...

u tau, tangisan paling ikhlas adalah bila kita membaca sesuatu yang kita dapat rasa kejujurannya.... :)

thanks ayen.

♥ ♥ ♥ “I saw a star, I reached for it, and I missed. So I accepted the sky.” ♥ ♥ ♥ Scott Fortini♥ ♥ ♥

BonekadalamChermin said...

(T_T)' terharu...

yep..sincerity is priceless.

balkis @ kikibal said...

hahaha..kak zek kejap meroyan, kejap feeling...cayelah, inilah dinamakan manusia beremosi...hehehe, wiwit!!!