BERANI NAK IKUT??

Monday, February 21, 2011

SMS PALING KIUT



.
.
.



dapat sms dari abah ialah perkara yang jarang jarang berlaku. paling tidak abah akan kol saja. supaya lebih sampai maksud. 


ok itu intro. harhar. balik dari kelas semalam aku lepak makan tengahari dengan budak budak kelas. lama juga lepak. maklum saja release tension. budak budak design kalau presentation tak kena bakar dengan lecturer, memang tak sah. istilah bakar di sini bukanlah perbuatan bakar yang sebenar. jangan salah. 

sambil makan. sms masuk. abah sms. 


' duit yuran kak abah dah masuk. abah bagi 80%. mak bagi 20%. belajar rajin rajin '


tengah suap nasi boleh berhenti. terharu. rasa macam kecik pulak. bila dipesan belajar rajin rajin. huhu. jadi aku pun balas cakap terima kaseh dan i love u. harhar. abah jawab,





aku balas. dah hantar sms kat abah. cc dekat mak. senang. abah jawab,




peh. selamba. harhar. otak penyegan tu maksudnya otak pemalas (bagi sapa yang tak paham). cis. aku balas. otak geliga. boleh bikin batu cincin. ok. ini abah balas. ready?



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.









kiut bukan?

kahkahkah





.








i love my daddy and mummy

:)


.

70 comments:

Ismet Ulam Raja said...

kim salam kat abah.. :)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

pungkoq tu apa? terlebih kiut ayah ko tu? mesti dia suka melawak. cakap orang kedah kedah ke? makcik ingat ko dah kerja, study lagi rupanya.lagi berapa tahun. Ko umur berapa? umur anak perempuan makcik 21 tahun.

BonekadalamChermin said...

_tuan ISMET |

harhar

insyaAllah


selalu yg kirim salam
abah mintak kirim rokok sekali


:P

BonekadalamChermin said...

_akak CIK INA MDDC |

pungkoq tu BONTOT!

kahkahkah

adehla.
adeh.


saya dah tua kak.

TUA!!!


.

gedek! said...

Abah kamu mesti sangat 'cool'... mesti dia seorang yang fun...!

cikceriacorner said...

so sweet..heheh

kem salam abah n mak...heheh

Intan Izzatul said...

hahaha.. sekali kena punkoq hang...
ayah sporting ek? :)

bujal X said...

pungkoq penyegan~haha~

alien said...

agagagaga~
belaja rajin2

gadisBunga said...

hahaha!!! hambik sepungqoq. hahaha!!!!

miloais said...

hahahahaha
kan dah kena

kata hati abah uols : "lenkali jangan nak tunjuk pandai ngan abah!"

hik hik hik

Pena Marhaen said...

sportingnya abah..hehe

Daddy Ziyyad said...

hahahahhaa...

dah lama saya tak dengar ayat tuh..

walaupun kasar bunyinya, tapi saya rasa ia di tutur secara mesra..sebab dulu saya duduk penang, mmg dengar mereka bergurau mesra mcm tu...mcm org Melaka lah cakap "lahabau kau"..

awak buat PhD yer skrg?

MasZuber said...

kuui kui kui

punggok2 hang pun, otak hang memang geliga kan?

sape nak tau..BDC ni dulu kan best student skolah XXX (dgn nada KEPOCHI, aku mengomen ;p)

Chereta Chenta said...

teringat masa duk menyewa dulu. member ckp "seganlah nak buat ayaq" member sorang lagi pandang semacam jer..takkan nak buat air pun segan kot? padahal malas...hahaha...org kedah

Chik Att said...

hahahah .... terlepas gelak..... CA ... baca msg yang last ...

huwaaa..... abah best aargghhhh

Pistachio said...

pergghhhh...

sporting gile bapak lu... atau adik lu tulung reply?

eerkkk...!

n a n i h a said...

ahahaha.teringat kaksu.die pun suke ckp camtu:p

norh said...

ha ha ha..lawak la..sporting la ayah hangpa.. :)

h4ni3 said...

kehkehkeh



terus tergelak baca reply abah yg last tu




sampai la ni dok sengih2 terkekeh2 lagik


:D

Hantu Kak Limah said...

yg suke melawak tu buat sayang giler kt mak pak...mmg sporting giker ah...

Abang Jonni said...

aiyakkkkkkk.... harharharhar


tu je nak komen.

tupaimerah said...

hahaha
ni pulak contoh sms saya pada ayah -

'akak dh masukn duit'
'akak balik mgu depan'
'akak dah bank in duit adik'
'keta akak kene calar smlm'
'ayah, nk pinjam duit? 200?'
'akak dh beli baju utk ayah'
'akak nk pegi perak wiken ni'

tapi satu jenis je reply dia

'ok'

ouh~ ayah!

JIJI YU said...

ahahha..abah ko sangat cool...

Semarak Api said...

eh bkn ko dah kje ke?kn?further stdy blk ke?eh ke?

blaja 2 pktaan ri ni. pungkoq ngn otak pnyegan.haha..

nora amila ghazali said...

hahaaha... comei nya...

DrSinga said...

sibbb tak jawab..
pungkoq pak hang !!!
.
tu selalu kita dengaq!!

aleen aiden said...

abah!macam suweet ouh abah ko.hahah

pembaris said...

abah dah pencenkah???orang2 pecen ni macam boleh terkeluar...

six.september said...

suwitnya bapak hang

gedek! said...

Boneka... stiker ATi tu dah nak tertanggal... tanggal teros je la!

Myaby said...

peh

tebaik ah.

kahkahkahkahkah

kalau aku dpt msg cmtu gantung diri ah. ngahahahah

ghost writer said...

leh kenalan dengan abah awak.... :)

Al said...

hahahah
slambe je grau nk ank,mesra btol

ps:ak pon igt ko da kje,sbb aritu ckp duk office..ke wat ptime?huhu
ok blaja rjin2

BonekadalamChermin said...

_uncle GEDEK! |

ya. dia sangat kewl.
itu belum dia sms anta pantun.



huhuhu


.

BonekadalamChermin said...

_cik CERIA |

haha
sweet kah?

adeh. deh.

insyaAllah sy sampaikan!

winkwink


.

BonekadalamChermin said...

_INTAN |

:)

sporting?
hm..ikut mood dia jugakla.


huhu


.

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |

:D

alamak?
kenapa gabung??


meletop ah!


.

BonekadalamChermin said...

_ALIEN |

alololo
komen kamu comel!


:)


TENGS!


.

BonekadalamChermin said...

_GADISBUNGA |

nasib baik SEpungkoq
nasib baik


kahkah



.

BonekadalamChermin said...

_MILOAIS |

harharhar
selalu kalau bg ayat p ramlee
dia balas ayat p ramlee gak


mungkin kali ni abah jem!


:D


.

BonekadalamChermin said...

_PENA M |

dah berusia ni,
makin sporting


maklum saja
anak anak pun dah besar pjg


huhu


.

BonekadalamChermin said...

_DADDY |

oh
bagi sy itu biasa
tak ada unsur kasar langsung
hehe


itu belum lagi dia ckp

JUMPA SY DALAM KAPAL ARANG
DIA AMEK BUAT ANAK ANGKAT

peh. mentang mentang sy itam!

hahahaha

...

sy buat part 2 akitek.
part time study.


.

BonekadalamChermin said...

_MASZUBER |

aik?
apa ni? apa ni?


SHADAP ah!!!


hahahaha



.

BonekadalamChermin said...

_CHERETA CHENTA |

deyyy
berapa banyak CHE da?

hahaha

fun sebenanya kalau kita bercampur dgn budak budak negeri lain lain

banyak vocab daerah bleh blaja!

:D

.

BonekadalamChermin said...

_CHIK ATT |

dulu masa kecik kecik
kena balun dgn tali pinggang pun


BEST JUGAKKKKK!!!


huhuhu


.

BonekadalamChermin said...

_PISTACHIO |

harharhar

kalau adek gua yg reply
konfem gua denda ketuk ketampi

kerana didapati derhaka
terhadap kakak


:D

.

BonekadalamChermin said...

_NANIHA |

kehkeh

kak su memang sukaaaaa!!!
bagi dia itu lawak antarabangsa


:D


.

BonekadalamChermin said...

_NORH |

:D

masa tu mood dia ok
ok la jadinya

mai mood dia nak bg puisi
jenuh pulak nak balas


harharhar


.

BonekadalamChermin said...

_dr HANIE |

hahaha

cemtula slalunya
kalau dia jem ja
konfem ah kua ayat ayat yg..
hmm...yg...yg...


yg macam macam lah!


:D

BonekadalamChermin said...

_HANTU KAK LIMAH |

itula pasal
mak pun loyar buruk jugak


mmg gamat ah umah kalau suma ada

hahahaha


.

BonekadalamChermin said...

_abg JONNI |

aik?

itu ja?
makan makan takde?
bila nak ajak pi dangdut??

byk kali dah ni pospon


huhuhu


.

BonekadalamChermin said...

_TUPAIMERAH |

peh
konfem kau anak yg pemurah!

huhuhu


abah aku jarang sebenanya nak balas balas sms ni
kali ni angin apa tah


:D

.

BonekadalamChermin said...

_JIJIYUYU |

itula abah saya

huhu

tapi dulu masa kami kecik kecik
abah ialah paling garang dalam dunia!!


.

BonekadalamChermin said...

_SEMARAK API |

beb
aku dah keja ah
stadi aku buat part time,
sabtu dgn ahad


huhu


tulis tau dalam buku
ayat ayat baru

.

BonekadalamChermin said...

_NORA AMILA |

abah kami mmg comey pun!
pasai dia saja yg paling..
yg paling...huhu

kesimpulannya,

kami semua adek beradek
lagi TINGGI dari abah kami

hahaha


.

BonekadalamChermin said...

_dr SINGA |


hahaha

alamak. tu kalau dia bagi,
kira mcm bagi kat diri dia la?


:D

bertuah punya anak


.

BonekadalamChermin said...

_ALEEN |

hihi

aku lagi suwit ah!

pecayela plissss~


.

BonekadalamChermin said...

_PEMBARIS |

pandai teka
abah dah pencen!


hahaha


alamak
apa lagi boleh kua yg mcm mcm tu??


.

BonekadalamChermin said...

_SIXSEPTEMBER |

aku yakin
pasai tula aku pun sama macam dia


SWEET!


kehkeh


amacam?


:D

.

BonekadalamChermin said...

_uncle GEDEK! |

alamak
nampak saja uncle ni!

tula sy dh ckp
skrin mac pro uncle tu


BESAR SANGATTTT!!!


sygla uncle stiker tu
biala dia tercabut sendiri

eh?

.

BonekadalamChermin said...

_myABY |

siyut ah kau!

hahahaha

ape kes gantung diri?
terjun bangunan ah

barula terbang~~


.

BonekadalamChermin said...

_GHOST |


:D

abah kata
sapa nak kenal

kena ready ragging selama sebulan


hahaha


.

BonekadalamChermin said...

_AL |

hi al!

abah sy mmg cegitu
itu belum dia paksa suh cium ketiak!

huhuhu

selekeh ah..


p/s: ya. sy dh keja. stadi ni yg buat part time. tengs!


:)

MATAHARI said...

=.= comel abah kau.

BonekadalamChermin said...

_MATAHARI |

beb

adalah lebih baik
kau jgn ckp depan abah aku

nanti dia tido pun SENYUM!

kehkeh


-.-V


.

Bro Framestone said...

dah lama xdengar word pungkok hang he..23x

BonekadalamChermin said...

_BRO |


ha ha ha

yelah
kami org sana
dah biasa lah!

:D

.

fRaMe+LenSeS said...

bgs la tu.. mama n abh sokong kamu. jgn hampakan depa tau.. ;)

BonekadalamChermin said...

_FRAME+LENSES |


insyaAllah

:)

terima kaseh ya sudi datang sini
esok lusa jangan lupa datang lagi!


hihi