BERANI NAK IKUT??

Thursday, March 24, 2011

PAYAH SANGAT KE?



.
.
.






hmm... entri paling malas. sketch ni pun dah lama. menunjukkan luahan perasaan. betapa aku paling menyampah lelaki yang suka nak jadi co-pilot. ah. sangatlah loser! ok dah. emo. bai. eh jap. maksud aku. lelaki yang kononnya nak jadi boifren lah. harhar. ini bukan sebab dia takde lesen. atau tak reti drive. atau sakit tangan. atau patah tangan ke apa. ini sebab malas. haih. nak bawak keta pun malas?? ah. sudeh. ok. bai lagi sekali. bai!





...

ok. ok. aku sangat busy
meeting, outstation berderet
blogwalking pun dah jarang jarang
komen komen kat bawah tu aku hargai
tunggu aku lapang sikit aku jawab
eh?



janji




:)



.

65 comments:

Abang Jonni said...

mmmmm... biasanya aku lebih suka dok belakang... rasa macam seorang tan sri...


harharharhar....

miss nina said...

macam tu pun ada.
ok, keluarkan dr senarai..hehehe :)

Rahimah Ramlan said...

yup yup yup!
1001x setuju dgn BDC!!


rasa nak sepuk je kalo ada laki duduk sebelah,
pastu siap komplin2...haishhh~~

gadisBunga said...

Ya Allah..tolonglah jauhkan saya dari lelaki pemalas...amin....!

poyaty said...

luckily dia x penah bg klau sy minta nk drive. hehehe

janji haaa janji :P

Cik Ina minat Do do Cheng said...

tak patut,lelaki kena ada perasaan segan kalau perempuan yang bawak kereta. sabar je lah.musim yang kena bersabar banyak.

bujal X said...

eh kampung boy muzikal da tengok? best kah?

Daddy Ziyyad said...

Dah la malas bawak, banyak komen pulak tu kan...ekekekkee

norh said...

turunkan saja si dia itu..hehe

monalea said...

suruh dia turun.tinggalkan dia di tepi jalan

h4ni3 said...

tak macho la naik keta pompuan yg drive
iye dak? :D

al-lavendari said...

orang yang malas jangan di paksa .. nanti membahayakan diri kita sama !

Dark Half said...

aku berdoa aku tak nak jadi lelaki pemalas drive kete. aminn. malas yg lain aci dak?

miloais said...

iols selalu kena paksa drive
tapi iols tak penah buat pun
makanya - dulu kini dan selamanya lah
my hb yg drive
hik hik hik

nasikputeh said...

pantang kot..

tupaimerah said...

aku malas drive.
tapi aku pompuan.
takpe kan??

gedek! said...

Kat ballon text warna merah tu, patotnya kamu lukis gambar ba*i....

Ekspresi marah yg teramat sangat!

Your sketch tu uncle adore!

b.r.u.t.a.l.s.o.l.o said...

salam
lain kali kalau kita date ..saya janji tak lagi buat lagi..saya janji bawak awak kemana saja

Semarak Api said...

aku pon sm.x suke! lg x suke ngn lelaki yg ckp sy x reti bwk kete.pdhl pmls!

Kaseh said...

saya sokong..lelaki yg malas drive tidak gentleman..lalala kena ada reason kukuh utk tidak drive..

pembaris said...

jadi co pilot pemandangan jadi luas sikit

enchek katak said...

kadang2..lelaki malas nak bawak kete..tp dia rajin masakkan makanan untuk gelpren dia..comel kan? ^^~

Hantu Kak Limah said...

aku paling benci pilot yg byk bunyikkkk..........rase nak bakar kete jer time tuh...hahahhaha....

ghost writer said...

jadi co-pilot lar best...

leh layan tidor sambil kaki atas dashboard.

haha!

jangan EMO,boypren ko jugak.

aleen aiden said...

nak ikot kau pegi autsetesen kak togey!hu3

six.september said...

kalau aku memang co pilot seumur hidup kot. memang jenis bangsa tak berani nak bawak keta.

Bro Framestone said...

jangan emo dengan bro ek

bro pun seorang yang xsuka drive.. terutama dalam jem.. if rase nk tengok kereta park kat tengah2 jalan or kereta tersadai kat mane2.. try la mintak bro drive

lagi pun Dr. pun nasihat bro, xleh nk stress...

selalu bro naik kereta.. terus tido dengan lenanya

aloy_paradoks said...

bye.

Rahimah Ramlan said...

cpt balik...








rindu~~~

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

berjangkit2 busy rupanya kita ...

BonekadalamChermin said...

ABANG JONNI,

ahh!

komen kau ni
kalau aku tak rase nak tampo


TAK SAH!!!


kalau kau nak dok belakang
adalah dinasehatkan, NAIK TEKSI!!

kahkahkah


.

BonekadalamChermin said...

MISS NINA,

itula pasal
cemana tak emo kan?

hmm..yep
dah kua dari senarai!

ha ha

NEXT!!


:P

.

BonekadalamChermin said...

RAHIMAH,

huhuhu

best
best

RASE NAK SEPUK
RASE NAK LEPUK
RASE NAK TAMPO

suma ada

ala ala 3 rasa gitew!

hakhak

huh..kalau yg suka nk komplen tu
memang konfem sy EMO PALING DASAT DLM DUNIA!!!


:D

.

BonekadalamChermin said...

GADISBUNGA,

amin..

:)

p/s: adakah aku terlalu rajin maka dijumpakan dgn warga pemalas ini??

haih...



.

BonekadalamChermin said...

POYATY,

ye awak
awak sangat beruntung!

jaga dia baik baik ye

:)


sy sdg menunaikan JANJI la niii

hihi


.

BonekadalamChermin said...

akak CIK INA MDDC,

itula pasal
kalau dah nama lelaki
tapi manjang nak harap kat pempuan


BAIK JADI NYAH!


bleh cemtu kak?

hahaha

maklumlah...EMO!!


:D


.

BonekadalamChermin said...

BUJAL,

maaf
sy lewat reply komen sini

kamu kawan fesbuk saya

ada sy updet di sana!


:D


kampung boy= TERBAIK!!


.

BonekadalamChermin said...

DADDY,

ye

betol
betol
betol

paling tak ble blah
bila kua ayat:


NI LA ORG PEMPUAN KALAU DRIVE KETA


amboi?


.

BonekadalamChermin said...

NORH,


macam kata miss nina
kuakan saja dari senarai

kalau dah tanak bersusah utk kita
nak buat apa kan?

huhuhu


emo
emo


.

BonekadalamChermin said...

MONALEA,

hihi
nak suh turun tak sampai hati la pulak
tapi lepas tu

apa? nak kua?

NO..NO..!


:D

not again..

.

BonekadalamChermin said...

Dr HANIE,

ye betol!

walaupun org tu fahrin ahmad
dia kena drive jugak!!

harhar

bleh?


.

BonekadalamChermin said...

tuan AL LAVENDARI,

ye betol tuan

hati yang menyampah juga
tak boleh dipaksa untuk suka

ye dak?


:)


.

BonekadalamChermin said...

DARK HALF,

amin...

aku paling benci lelaki pemalas
bangla pun rajin!

harhar


pemalas yg lain tu apa?

malas bangun pagi?
malas basuh baju?


:P


.

BonekadalamChermin said...

MILO AIS,


untung la uols
hubby uols TERBAIKKKK!!!

:D


yay!

tahniah!

(tetibe nak tahniah?)

hahaha


.

BonekadalamChermin said...

NASIK PUTEH,

tula pasal

aku dah muak!

argh!!

eh jap
kau cakap ni pantang apa?


pantang ada banyakkkk


hahaha


.

BonekadalamChermin said...

TUPAI MERAH,

eh
eh

kalau pempuan TAKPEEEE!!

hahaha

setakat ni
aku belum berjaya nak malas drive lagi!!

argh!


.

BonekadalamChermin said...

uncle GEDEK!,

hahaha

nice one uncle!

kalau lukis kan,
mesti sy lukis b*bi tu lagi besar dari otak dia

eh

emo terlampau ke cemtu?

:D

tima kaseh uncle sbb adore

*blushing


.

BonekadalamChermin said...

BRUTALSOLO,

sy tau
sy tau

awak dh pujuk sy

AWAK AJAK SY DATE NAIK KOMUTER KAN??

ah...sudah la awak!

.

BonekadalamChermin said...

SEMARAK API,


' u drive la. ni keta u. jadi apa2 nanti i yg kena pulak '

eh?

boleh cemtu?

kalau nak drive,
drive sajela!

keta mana mana pun sama kot?
ke mmg niat nak drive secara sewel?

hahaha

argh!!


.

BonekadalamChermin said...

KASEH,

ye betol

melainkan dia buta

itu saja alasan yg kukuh setakat ni

hahahaha


grrrr....



.

BonekadalamChermin said...

PEMBARIS,

ok
baik u cakap cepat

u nak sokong i ke tak??

hahahaha

pemandangan luas konon!
keta gerak je terus tido!!

cis.

.

BonekadalamChermin said...

ENCHEK KATAK,


sebenanya kan
kalau masing masing ada GIVE + TAKE
ok ok saja


huhuhu


awak ni pun spesis yg chomel!


*winkwink


:)

BonekadalamChermin said...

...ok,


TO BE CONTINUED.





:D

Rahimah Ramlan said...

cepatlah balikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk!!


souvenir pliss 1.


i lop uuuuu~~~

skandaLdariLangit said...

peh. sgt supertakcool!

BonekadalamChermin said...

HANTU KAK LIMAH,

kakaka

komen pun dah ghupe dialog cerite!

kita bako je
kita bako
lepas tu tanah dia kita tanam cili..

:D

.

BonekadalamChermin said...

GHOST WRITER,

peh
kaki atas dashboard tu paling keji tau x?
hahaha


awal awal la kena rejek gamaknye


:D

.

BonekadalamChermin said...

ALEEN,

boleyyyyyyy
boleyyyyyyy

tapi kau drive eh?

aku nak tido
kat belakang!

hahahahahahaha


.

BonekadalamChermin said...

SIXSEPTEMBER,

takpe
takpe

aku cakap ni pasal lelaki yg pemalas!

hahaha

aku BENCI LELAKI MALAS!!


.

BonekadalamChermin said...

BRO,

kalau bawak keta dalam jem dh stress
tu maknanya tak bleh drive marriage lagi la

hahaha

kang ada yg tersadai tepi jalan?

.

BonekadalamChermin said...

ALOY,


eh?

cepatnya?



.

BonekadalamChermin said...

RAHIMAH,

ayo awak niiiiii!

cemana nak cepat
naik keta bukan naik katebang!!

hahahah


.

BonekadalamChermin said...

KAK REEN,

itula pasal kak

musim agaknye ye?

sepanjang jalan ke pekan pun nampak gerai durian bersidai sidai tepi jalan!


:D

.

BonekadalamChermin said...

RAHIMAH (lagi?),

hahaha

sy tunggu emel dari awak
nak nganto kepok ni haaa

mau ke tak??



.

BonekadalamChermin said...

SKA,

kan?

seriyes tak kewl!

malah

x macho
x gagah
x bermaya
x best
x hensem

sumelah!

:D


.