BERANI NAK IKUT??

Sunday, April 11, 2010

DINNER KE BREAKFAST?


BUZZ!!!

hari ni aku sangat lemau..kena kerja! T_________________T"
masuk opis pukol 12 tengahari..kerja..kerja..break solat..kerja..
sedar tak sedar..dah dekat pukol 12 tengah malam! huh??
bos ada meeting hari isnin..presentation design dekat client..
dapat tau last minit pukol lima petang hari jumaat..helo? WTH!
hari isnin aku amek cuti sebab ada exam..(wish me luck plis!)

memandangkan aku takde hari isnin..nak tak nak kena la juga
berkamikaze siapkan segala mala pada hari sabtu..ahad?
huhu..ahad aku ada stadi group..beb.i tell u..subjek ekonomi ni
kalau tak bace konfem satu hapak pun taboleh jawab! serius!

ok dah..back to cerite tadi..perut yang lapar memang dianaktirikan
buat sementara waktu..aku cuma tapau air kelapa dengan
goreng pisang singgit je (again?? haha..ni je senang..depan opis!)

tepat pukol 11.45 malam (mase ni jam tangan aku akan berbunyi)
sape tau kenape alarm jam aku berbunyi 11.45, angkat tangan!!
ahaha..syhhhh..rahsia plis..ngeh..aku pun kemas barang suma..
dan mula menulis nota kat opismet yang aku nak mintak tolong
updetkan keja-keja semasa ketiadaan aku pada hari isnin..huh..

aku pun text zuli : ' weh.aku lapar tapi tatau nak makan ape. '

zuli jawab : ' bubur mcd! '

aku tanya : ' sedap ke? tapenah makan.haha '

zuli cakap : ' boleh la ko try '

sebab aku memang malas nak pikir dah..aku pun setuju jela
dengan cadangan zuli tu..apa yang ada pukol doblas kan?
mamak la weh..tamau la sorang-sorang lepak mamak..
dengan kusut masai seharian kat opis..haih..last-last aku
pegi drive-thru mcd..ha..ni lagi satu spoil! mcd drive-thru ni
pun lagi satu hal! kan nak kena order dekat mesin suara tu?
ceh..dah tu letak mesin tu sebelah loading bay giant la kan?
masa aku nak order memang ada lori tengah park dengan
riuh-rendah sekali kedengarannya..haih..rasa macam orang
bodoh je bila kena ulang banyak kali macam radio rosak..
SAYE NAK BUBUR..
SAYE NAK BUBUR..
SAYE NAK BUBUR..
huh..dahla macam cakap sorang-sorang en? tiap kali aku order
dia tak dengar..SILA ULANG CIK..NAK MAKAN APA? wuwuwuwu..
kau tau tak aku penat? kau tau tak aku tak makan lagi? kau tau tak??
mesin jahanam ni aku kasi pecah mau??   emosi..emosi..haih..
dahla aku tapenah rase bubur ayam mcd ni..first time..kau tau tak??
ok fine..kau tak tau..aku pun tak larat nak layan..suke hati kau lah..
dahla aku cakap ITU SAJE..kau asek tanya LAGI? LAGI CIK? aku
ulang ITU SAJE..kau tanya lagi..last-last aku cakap HA..BAGILAH
CORN IN CUP..tau pulak kau jawab OUH..JAGUNG TAKDE CIK..
(yang itu kau dengar pulak en? aku muskil tahap pendengaran kau!)

@_________________________@"


hmm..ni lah dia..aku beli yang small je..dah nak tido kan?
nak hilangkan rase lapar je..tak berape sedap..seb baik
ada kicap..haha..kicap jugela penawar hati..adeh.. =)

dahla..sedap ke tak..kalau dah lapar tu baham je lah..
bak kata, benda paling sedap dalam dunia ialah
makanan free dan juge makan ketika lapar..betol tak?

nak tido ni..esok pagi nak stadi..
doakan aku lulus exam okehs?

aku pun tatau nak klasifikasikan bubur tu sebagai ape..
DINNER KE BREAKFAST? eheh.



8 comments:

penghuni60 said...

sedapnyaa sampai ke Indonesia
:)
salam singgah, lawatan jauh dari Indonesia

tunbegia said...

abes bape kali ko ulang sampai dapat bubur kecik tuh, ;-P

salamm,

BonekadalamChermin said...

penghuni60

di sana juga ada mcdonald kan?
lebih enak kalau yang dimasak sendiri.. =)

terima kasih ya sudi singgah disini.
ga ada yang jauh deh kalau di warnet semuanya dekat2 aja..hanya di hujung jari! haha.


tunbegia

kalau dah rase nak pecah mesin suara tu, konfemla ulang banyak kali giler! haha. tension betol. mase tengah kusut la sume nak jadi! =)

thanx yer singgah sini..heeeeee~

fidde said...

huhu. ini kire supper la ni. btw, siyes ko tak penah mkn bubur mcD?

BonekadalamChermin said...

fidde

ahaha.segan pulak aku nak double konfem dengan kau ni..hehe.ye betol.tapenah.sebab aku selalu pikir kalau pegi mcd mkn bubur,kat umah pun boleh buat sendiri.i mean, beras je kan?thats y kalau pegi mcd aku slalu order double cheeseburger/prosperity (sila rujuk entry HARI MAKAN) ngeh.aku kan monotone? =)

patungcendana said...

aku pun tak suka cakap dengan machine....especially answering machine...huhu

re:...berpuisi untuk meluahkan perasaan saja...hehe...

ps...dah terlambat ke untuk wish you luck?

Aku said...

Kiranya ko ni penyabar gak la ek...
Kalau Aku kat situasi ko, Aku cancel je makan bubur.

Aku makan mesin tu je.Jimat pun jimat...

Wakakaka...

BonekadalamChermin said...

sis patung

kan?macam hape je bile cakap dgn machine! =P
hmm..dah terlambat utk paper ni, tapi ada lagi satu paper.maseh boleh diterima la wish tu.hehe.tenkius!! =)

inchek Aku

aku sabar utk dapatkan apa yg aku nak.tettttt!!gheeeee~ =)