BERANI NAK IKUT??

Monday, April 19, 2010

NEGATIVE? DON'T BE...


SALAM !

=)

lama rasanya tak updet..dekat seminggu dah..hehe..
kekangan waktu yang terlampau dan juge khidmat internet
yang sangatlah mandom..haih..sebenarnye takde pe yang
menariknye blog aku ni kan? sekadar rutin harian aku yang
ulang ulang ulang..haha..sebab tu la tak ramai followers..ngeh!
bukan susah pun nak invite ramai pembaca kan? cube kau melucah
sket..konfem ramai la yang layan membaca..benda ni antara dua..
satu, memang orang seronok membaca..satu lagi, orang seronok
nak judge mentaliti penulis blog..eheh..no komen la heh..
sebab...


bukan itu yang aku kejar pun..blog ni tercipta (sejarah penubuhan)
mase aku eksiden keta last year..dekat sebulan mc..mati kutu beb!
nak gerak banyak tak boleh..nak ke hulu ke hilir saket! melayan
fesbuk sampai lebam..then, aku pun tryla menggodek cemane nak
berblogging ni..untuk mengisi masa yang terluang..membebel lah..
hobi tu..heeeee~ niat aku cuma nak share my life story,my thoughts,
and i swear apa yang aku dah lalu bukan mudah..aku survive dari
eksiden tu memang satu rahmat Allah yang tak terhingga la.. =)
sejak daripada itu, kehidupan aku memang banyak berubah..
aku lebih positif dalam hidup..setiap kegagalan tu, kalau dulu aku
memang suka la nak temper nak panas tak tentu hala..tapi sekarang
aku belajar untuk lebih tenang..amek masa untuk rasional masalah..
hasilnya, Alhamdulillah..hati ni sangat tenang..siap kadang-kadang
bila dah berjaya get over it kan, rasa macam nak cakap..OK NEXT!!

ahaha..sebab aku pecaye takde masalah yang taboleh selesai..
it's whether take it or leave it..kita pun diberi kanan dan kiri je kan?
it's either two lah..bukan susah pun..kau nak, buat..kau tanak, blah!
betol tak? duit boleh cari, harta boleh beli..TAPI..hati yang tenang,
paling susah nak dapat..kan? lagi satu, dalam hidup ni takyahla nak
hasad dengki..kalau ada, buanglah jauh-jauh..tak kemana la suma tu..
tengok orang tu ada rumah besar, kau pun nak rumah besar kan? =)
kalau betol nak bersaing, bersainglah dengan positif..hmmm..
macam mak nenek lak rase bebel benda-benda ni..ini untuk remind
diri aku juge..sebab dah banyak failures in life..dan suma kegagalan
tu buat aku makin kuat..i am inspired by my own failures! boleh?

bottom line is, jangan fikir yang negatif dalam hidup ni..eheh..
boring kan kalau kena baca benda motivasi macam ni? gheeee~
mesti korang akan...


oklah..jom tido! doa yang baik-baik..ok?

SELAMAT MALAM SEMUA!!!

notakaki : kepada kawan-kawan shamaz, tina dan juge kezen
tersayang..aku mintak maaf banyak-banyak..bukan sengaje
menarik diri dari menyertai aktiviti korang tapi pecayelah..
wiken ni je yang aku ada untuk berehat dan tido cukup.. =)
jangan fikir yang bukan-bukan ok? negative? DON'T BE !
 
*winkwink*
 
 

4 comments:

Zakiah Ponrahono said...

tapi i mmg tengah fikir yang bukan-bukan ni... hmmmm :(

huj@n said...

setoing setoing...hahaha

tinailyani said...

bukan aku ke yg ckp 'ko xpyh join la'. haha. jgn marah ye, len kali kita outing2 lg :p

BonekadalamChermin said...

hahahaha

k z: sudah2la drama sinetron itu.i bukan menipu disini.cuma i x detail kan segala.berehat means berada dirumah.mmg betol i rase bersalah dgn research paper i kalau i pegi berjimba2.biarla i dok kat umah wpun x buat.haha.niat tu ada.faham x ni?buat2la faham!

makcik hujan: kau kenape?dh prektis bwk moto??

tina: bila kau cakap camtu aku rase macam disisihkan pulak thats y aku try squeeze my time..haha.hati nak ikot tapi badan tak larat. =) next time lah.x kemana i-city dikejar.kan?

sayang korang! janganla sisihkan aku.sobs!