BERANI NAK IKUT??

Sunday, October 31, 2010

MUAK

.
.
.
ayam. ayam. ayam. 
dekat site kelantan, sarapan pagi ayam. makan tengahari, ayam. 
balek kuala lumpur, nasi ayam. beriani ayam. ayam penyet. nasi ayam dara kukus. aaaaaaaaa!!!!

hari ini hari stadi. fateha text:

' i nak tapau nasi ayam. makan kat opis '

aaaaaa!!! aku balas:

' takpe. i beli sendiri. takmau ayam '

pagi. hmm. tipu la. tengahari aku keluar. mula-mula pegi jual segala kertas-kertas dan majalah lama dekat tempat barang-barang recycle. pikul 3 plastik hitam. timbang. terbaca notis tulisan tangan di situ:

CUTI. 4-11 NOV 2010.

oh ye. deepavali. mereka semua menyambut perayaan ini. lepas semua selesai. kira. dapatla rm7. bagus. lepas duit makan tengahari. siapa saja-saja nak bagi rm7, ye tak? 

teruskan perjalanan. mahu cari ikan untuk makan tengahari. 
ikan. bukan ayam.


...

oh ye.
semalam aku berada di solaris dutamas untuk MIMPilem [klik sini]
bersama rakan-rakan yang paling best dalam dunia, tina dan mas.
tak lupa inchek rakan sekolah rendah saya, hafdzi sofi lizard.
untuk cerita lanjut bolehla baca --->KLIK SINI 
cuma aku sikit ralat sebab tak sempat tengok short film cinTa. '(
anyway,
terima kaseh kepada penganjur inchek --->ALOY dan pakatan paradoks.
aloy juga melancarkan soundtrack teaternya. memang GEMPAKS!
walaupun cuma 4 lagu tapi melodi, gitar akustik dan suara penyanyinya,
memang betul-betul membuai perasaan. haha. over nye? siyes. best!
siapa yang tak beli, RUGI. tak mahal pun. betul ni.
siapa lagi nak sokong perjuangan seni anak melayu?
orang arab? orang sweden? ngeh! cd maher zain bleh beli. 
takkan ini takleh?
ye tak?

kepada aloy,
semoga aktiviti-aktiviti sosial seni sebegini dapat diteruskan.
jangan serik.
.
.
.
jom!



















ayam?? 
aaaaaaaaaaaaaa!!!!





19 comments:

pembaris said...

jumpa orang korea yang bermaustautin di taiwan.speaking Inggerisnya agak baik.

Dia ckp "if my friend ask to have chicken at lunch..i say ok. if at night,i can afford to have "chicken".keh3

BonekadalamChermin said...

PEMBARIS: hahaha. nice one! itu ayam lazat. 'P

The Dreamer said...

Azreen, ini sangat menarik...worth looking out for...(maksud aku event tu, bukan ayam..)

p/s: sila makan nasi kerabu atau nasi dagang di mana lauknya tak semestinya ayam..heheh

BonekadalamChermin said...

THEDREAMER: ya. ini aktiviti seni. kalau kamu berminat, saya boleh ajak kamu bila-bila diadakan nanti.

gemar juga nasi kerabu. tunggu pasar malam hari khamis jika begitu. ')

nasikputeh said...

patutla.....................






muka ko sikit2 ade gaya mak ayam...

keh.keh.keh~

BonekadalamChermin said...

NASIKPUTEH: kahkahkah. style lah~ [siot je]

MasZuber said...

ayen,

aku x dinner lagi neh...aduh menggoda sunggu peha ayam nehhh...

pasar malam mane ade hari ini..??

MasZuber said...

nafsu makan melampau masa ini...sedang menahan...oh tolong!

MasZuber said...

haaa amek..

memacam aku tulis kat sini(x tau apa motif) ;)

MasZuber said...

ohyea..

tidak sabar melihat pix kontroversi aku dan tina itu ;)

BonekadalamChermin said...

MASZUBER: konspirasi apakah ini? hahahaha. sunggu kau dah hilang H plis! 'P

ni nak balas dendam sbb aku conteng komen blog kau ke? nk buat cemane mase tu idea byk sgt pulak. salah i ke? ngeh!

tunggu. tunggu. harap bertenang. aku pulak tak sanggup nak uplod. hahahaha.

perghhh. komen 4 tingkat. cukup 5, dah boleh buat lif. hik!

luahfikiran said...

SALAM,
KALAU HARI2 AYAM MENJEMUKAN JUGAK ! TAPI AYAM NI BEST. BERIYANI KABSA AYAM (BERIYANI ARAB). TERKENAL DI CYBERJAYA (RESTOREN SABAK, OPPOSITE CYBERJAYA CENTRAL BUS STATION). KALAU TAK TAHU JALAN, LF BOLEH TEMANKAN !

bujal X said...

kari ikan senangin~best~~

kucingorengemok said...

helo! kita kawan? (si bujal dah kawan dulu, sebok la dia)...

BonekadalamChermin said...

LUAHFIKIRAN: ayam?? aaaaaaaaaa!!! 'P

BonekadalamChermin said...

BUJAL X: wah. baca pun dah rasa mcm sedap. 'P

BonekadalamChermin said...

KUCINGORENGEMOK: aaaaa!! hihi. sukela nama yu. dah link pun blog yu kat blog ai ni. ngeh!

Rahimah Ramlan said...

i suke ayam..hari2 makan ayam pon xpe..besh..besh..

* sbb sy x mkn segala macam daging (red meat)..tu pasal mkn ayam je :P

BonekadalamChermin said...

RAHIMAHRAMLAN: bukan yu suka OAT ke?? hik! ya. ya. ayam memang sedap. itu tidak disangkal. ')