BERANI NAK IKUT??

Monday, January 18, 2010

ESOKNYE KEJA




ini adalah mukadimah untuk entry kali ni..eheh..appointment untuk
job baru..kali ni kene buat interior untuk butik pakaian muslimah..
gheee~~ kewl giller..dengar macam simple kan? tapi agak challenging
juge..bukan setakat nak kena design layout akan tetapi furniture untuk
interior juge kena bersesuaian dengan konsep yang ditampilkan.
wah wah..ayat tu nak yang gempak aje..ahaha..ok ini baru pendahuluan..
aku nak berkongsi cerita the bonding of friendship sebenarnye..eheh?
ape kene mengena dengan design interior kan?
ape kene mengena dengan butik pakaian muslimah neh?
ah hah..mesti tanye soklan tu punye..
al kesah...
daripada entry yang dulu-dulu aku ada mention yang bos aku baru balek
dari mekah kan? menunaikan haji..in short, bos aku dulu free-hair tapi
dia sangat seorang yang baik hati..pemurah..penolong..dan segalanyelah..
dan pemilik butik muslimah ni ialah
kawan-kawan dia yang bertudung laboh.
ha..dapat figure out story line ni cemane? ok ok..sambong..masa pegi
appointment dengan owner butik ni,(which kawan-kawan dia la) inilah
first time dia jumpe kawan-kawan dia lepas balek dari mekah dan
juge bertudung..tau tak? mase diorang jumpe,
bos aku ni berpelukan dengan kawan dia dekat seploh minet..
boleh tak imagine, seorang kawan yang bertudung laboh
berperasaan sangat gembira dan terharu bila tengok
kawan yang dulu tidak bertudung, dah pakai baju kurung dan tudung litup?
Alhamdulillah..syukur kan? nangis-nangis diorang berpelukan.. (T_T)"
aku yang berada di tempat kejadian turut berase sebak..aku pun nangis!
uhuhuhu..terharu dowh..siyes..

'barang sesiapa yang baik hatinya, yang takde
buat jahat dengan sesiapa, tidak busuk hati, tidak khianat dan tidak
melakukan dosa sesama manusia malah berbuat baik, insyaAllah,
Allah akan lorongkan dia untuk berubah dan dikurniakan hidayah'

kan? aku pon happy dengan perubahan tu..walaupon aku ni taklah
sebaek mana, tapi benda-benda baik yang berlaku di sekeliling
kita membantu untuk kita sama-sama menasehatkan diri sendiri kan?



friendship never end huh? suke tengok diorang hepi camnih
=)))

ok..back to the interior design tu..
inilah sketches yang aku sempat buat lepas balek dari appointment tu..


simple je layout..theme dia kaler puteh and transparent glass..


 
sesekali design furniture..agak kewl la..ahaha..sukeeee~

ok..itu maknanye esok aku kene siapkan proposal layout neh..
so orait..ni kire macam stadi untuk esok a ni..ahaha..jom tido!

G O O D  N I T E  E V E R Y B O D Y !


2 comments:

HujanBalikKeLangit said...

syg...terharu aku dgn ayat2 tu..huhu

BonekadalamChermin said...

makcik..
sebab tu setiap keburukan yg kita nampak,
kita doakan yg baik2..we never know apa yg
Allah janjikan kan? kau kena kuat makcik..
Islam itu chantek.