BERANI NAK IKUT??

Thursday, January 14, 2010

TIGEBELAS 01 10



eheh..
sepatotnya aku ada entry on this my gile nak mati punye obses
nombor tigebelas kan..huhuu..tapi macam-macam pulak la yang
berlaku hari ni..tengok sekarang dah pukol berape, dah masok
empat belas haribulan pon kan tetap degil nak jugak ada entry
yang bertajok tigebelas..adeh..dah tau dah..dah kalau kata nak tu,
kau jangan la nak larang ke ape ke..biar je..nanti dah penat  diam la..
ahaha..selambe pangkah diri sendiri..haish..tau tak? tadi siang aku
berperang dengan 'akaun' opis lame..boleh la pulak kan nak tahan
gaji aku dekat sebulan..ape kes?? kau pakai law HR mane? labour
law mane yang nak tahan-menahan gaji orang sampai lame macam
ni? ha..memang konfem la aku marah kan..abis tu ingat aku sukela
nak idup kena ikat perot padahal aku ada je gaji nak survive..kau
pedulik hape pon kan? ade kau kesah..dahla aku nak topup pon kene
berkire, lagi nak ngabihkan kredit berperang sms dengan kau la..
penat tau nak kena mintak gaji sendiri macam mintak sedekah..
pehtu last-last kau boleh senang-senang la mintak maaf then cakap
yang kau terlepas pandang? ak e la..dah berape lama aku dok update
dan jawapan yang diterima ialah kerani akaun cuti..oo kalau kerani kau
cuti bersalin, mau la bulan mac nanti baru kau nak release gaji aku kan?
dahlah hari ni aku satu hari lemau mengantok tak cukop tido, lagi nak
kena fikir pasal ni..adeh..kenapelah..sepatotnya aku nak cite pasal
bende lain, tibe-tibe teringat pulak pasal kejadian 'perang sms' tadi..
huh spoil je hari aku yang bertarikh tigebelas haribulan januari ini..
ahaha..sebenarnya sempat je kalau tadi nak update on the dot
pade tigebelas haribulan akan tetapi tanpa diminta telah terjadi
satu kejadian di mana satu mms yang jahat yang telah dihantar oleh
orang itu, dengan tidak berjayenye meloloskan diri untuk diterima.
aku pon tatau nape..ikon mms tu dok pusing-pusing-pusing tapi tak
dapat2 tah nape tah..masalahnya aku tak boleh nak anta sms kua..
dia jadi macam road block plak bila mms tu keep on pending..haish..
pada pukol 11:45pm 13.01.10 aku teros kol orang tersebot dengan
berkobar-kobar nak suh dia, hey plis la u jangan nak hantar mms ke ape
ke ok? sume msj yang i nak anta kua takleh ni! perghhh..dia macam
tau je aku nak bebel, aku nye kol tak diangkat..lagi la geram kan..nak
msj dahla takleh..kite kol tak angkat pehtu mms dia dok sibok kat skrin
henfon tu tapi dok pending..pas lime minet dia return kol dan aku pon
pot..pet..pot..pet..huhu..tak sedar dekat sejam lebeh! huhu..dah lepas
pukul doblas la kan..so there goes my tigebelas haribulan!
dem it.. ha nak tau tak? ada satu benda lagi yang tak disangke berlaku..
masa dah abis cakap fon, dah babai, dah gudnait bagai, dah letak,
tibe-tibe fon aku bernyanyi la 'one way or another..i'm gonna find ya'
lagu blondie ok..sukeee~ =))) ha..dia anta msj kat aku dengan berkata:

"ok..gambar yg i nak hantar tadi gambar pintu bilik i..no 13..tu je.."

eheh? apekah?
gheeee~ sukeeee~
tibe-tibe rase penat je membebel pasal mms tadi..
ahaha..ape-ape jela..yang penting sampai ke sudah mms itu tidak berjaye
diterime ok..sile cuba lagi wahai penunggu gua..but plis len kali anta pada
hari yang bukan tigebelas haribulan ok? u menambah emo i..tau tak?
tak pasal-pasal entry tigebelas i ialah pada empatbelas haribulan! =(
ha suke tak diri dipersalahkan? ahaha..tak marah pon.saje nak salahkan.
ok dah..boleh tido sekarang..jom!



T I G E B E L A S  is forever my feveret number!
gheeeeeeeee~



6 comments:

n a n i h a said...

sapekah org itu?
ehem ehemmmmmm;p

*yesayememangselalukepochi*
;D

Azreen said...

ngaaaaaaaaaaaaaa~

ouh dia adalah seorang
kawan yang pada saya
mempunyai built in component
yang ori bukan recon.bleh?

y e r k a m u s a n g a t k e p o c h i ! =P

HujanBalikKeLangit said...

ape ko repekkan ????

n a n i h a said...

haih
sile jgn berckp bahase arkitek ye
sangat pening;p

kan saye dah cakap, *sayekepochidenganorangyangsayesayang*

ngeeeeeee

Azreen said...

hujanbalikkelangit :
mane de meperek.ni betol2 kejadian ni.
ahaha.weh..pegi stadila!!!!!!!!!

hananiharubirutaksukeplis:
eheh?itu bukan bahase akitek yer.
itu bahase workshop di mane engineer juge
boleh memahami.haish..apekah?

'terimekasehkeranemenyayangisayeygdikepochikan'

n a n i h a said...

ouwh sorry.i'm not an engineer
but i'm an environmentalist
ngeeeeeeee;p

*yekasehsangatditerime*
=)