BERANI NAK IKUT??

Saturday, January 9, 2010

EXTREMIST


aku dah baca (see,azreen is started to read now),
dah dengar dan dah lihat all those comments and reviews about kalimah Allah yang memang sengaja menjadi isu provokasi pihak-pihak tertentu and i believe there is a hidden agenda behind it. Dan taktaula diorang yang bertindak dengan membakar masjid ni sedar ke tak yang isu ni been provoked dengan kata-kata sahaja tapi kenapa kita nak kena balas dengan api? tu sebenarnya jelas menunjukkan bahawa 'they can rule us just within a single tap' ok?They dont have to do anything, just provoke and see sekarang diorang dah bleh tepuk tangan dan senyum bangga, BRAVO BRAVO.lepas ni apa pulak?kan?benda ni macam, budak2 jahat dok ejek kita then kita amek parang pi tetak salah sorang budak tu.so sekarang sape yang didapati bersalah kalau ikut hukum sivil?dia ejek saje tanpa membuat apa-apa serangan fizikal so that kita tak bleh claim yang kita bertindak untuk mempertahankan diri.betol tak?correct me if i'm wrong coz i am not a lawyer. This is based on my personal thoughts and common sense. Dalam isu ni there is way to settle rather than bertindak bukan-bukan and giving them points to pin down us sikit demi sikit. Sape yang bodoh? Sampai headlines terpaksa cover dengan menulis 'gereja terbakar akibat terkena serangan bom petrol' but the truth is 'gereja dibakar'.So silly.I bet lepas ni macam-macam lagi yang akan dikaitkan.Plis lah orang-orang ni.We dont want our country to be like Indonesia plis.Tunjuk perasaan merata-rata.Serangan bom sana sini.Semuanya datang dari ketidakpuasan hati yang melahirkan kaum-kaum kamikaze yang extreme neh.Macamana kita nak portray yang Islam itu lembut,kalau kita juga yang tunjukkan nilai-nilai yang bercanggah dengan ajaran sendiri?Malu kan?And to whatever issues or problems, ada cara untuk selesaikan bukan dengan tindakan melulu macam tu ok.I quote kata-kata PM, 'negara ada undang-undang'.Personally aku bersetuju.Siasatan dan rundingan sedang dijalankan can we wait sekejap?
Sabarla sikit.Bawak-bawak bertenang.
Sekarang kau dah bakar gereja,u make it worst ok.Lepas ni kalau diorang bakar masjid kau tak boleh nak defend diri dah sebab kau yang mula.
STUPID ASS!!! ha.amek kau.

Innahu la yuhibbul mu'tadin
"sesungguhnya Allah tidak suka kepada
perkara-perkara yang melampaui batas"

It shud be,kalau diorang bagi api, kita tolong padam.
Kalau diorang bagi musuh, kita tolong damaikan.
Kalau diorang nak claim pakai kalimah Allah,
kita tolong diorang convert to Islam.

WALLAHUALAM


There are lot of differences between articial light
and natural light even both of them give us brightness.
Renung-renungkan... =)))


2 comments:

Zakiah Ponrahono said...

entah-entah... bukan orang ISLAM yang bakar gereja tu... bom yang diguna adalah bom yg diguna masa pilihanraya aritu kan...

Azreen said...

propaganda.
propaganda.
macam kes osama la lebeh kurang.