BERANI NAK IKUT??

Saturday, January 16, 2010

KESAHNYE~


'hmm..bagos..kita dah 'perang' kat ym, kat sms, kat fon
and now kat fb..what's next?'

ahaha..best an kalo kene sound macam ni? gheee~~
tahla..aku pon tatau nape setiap kali dalam idup, orang yang
ditakdirkan untuk menjadi antara kawan-kawan rapat ni terdiri
daripada anak bongsu..funny eh? ke sebab anak sulong macam
aku ni rajin nak melayankan golongan anak-anak bongsu yang
dah memangla sah-sah sangat manja dan sangat..haish..banyak
gile kerenah ok? sabau je la nak counter..tapi jangan kau ingat
semua anak sulong sangat rajin nak mengalah..plisss..no no no..
awak silela mengalah ok wahai penunggu gua..saye nak menang..
'tolong bagi i menang plis?' dan jawapan keterpaksaan yang
selalu diterima ialah..'hmm..ok'..ahaha..booo..kalah..kalah...suke!

'tapi u muda dari i..ahaha..i lebeh tau.bagi i menang plis!
 i lahir dulu dari u..gheee'

'lime bulan extra experience..oklah..kira banyaklah tu..
u bleh berjalan dulu dari i kot'

'ha..tak.i dah boleh dokong u time tu.siap bleh
golek-golek u buang luar tingkap..hahaha..ouh i sangat suka'

'takpe..u as if tengah lawan dengan orang baru bangun tido ni..
TUNGGU LA U..!'

*winkwink*
tatau nak komen ape tapi at time prepaid aku abis,
tibe-tibe je esoknya dapat topup seploh ingget la kan.
aku pon teros mesej tanya kat mak dan juge talian hayat aku
which is adek bongsu aku yang selalu menjadi mangsa
pengepauan topup.tapi diorang sume tak reply pon.
bila dah ada kredit tu aku pon mesej la kat dia,

'eh u tau tak,tibe-tibe je i dapat topup seploh.
tatau sape bagi.tengah tanye my mum ni tapi
tak jawab-jawab pun lagi.ke rezeki terpijak?gheee'

'i topup kan la..boring gaduh dengan orang yang
tak boleh melawan..macam tumbuk punching bag je'

ngaaaa~ ade plak musoh tolong bagi peluru kan?
apekah? haish..sile angkat bendera puteh ok..
walaupon kamu memberi rasuah, saye tidak akan
membiarkan kamu menang..tidak sama sekali...
dua kali..tiga kali..empat..lima..enam..ha..cukop..
sekian..kesahnye~




5 comments:

HujanBalikKeLangit said...

makcik...dia topup kan ke?...u know sapa yg aku ckp kan...hahaha

BonekadalamChermin said...

hujanbalikkelangit:

weh makcik..u don't know org yg sdg aku ceritakan..gheeeeeeeeeeeee~

n a n i h a said...

u kate anak sulong slalu mengalah?
xkottttt

*ini xbole diaplikasikan utk i*
ngeeeeee

BonekadalamChermin said...

hananiharubirutaksukeplis:

ahaha.adoiyaiii.i pon degil.
tapi selalu je mengalah.haish.
nak kene tusyen dengan u neh.

azam 2010: nak jadi garang+heartless.

bleh? help me plis! gheeeeeeeeeeeee~

n a n i h a said...

I MEMANG DEGIL DAN SLALU XNAK MENGALAH YE.

sbb tu parents i pening dgn perangai i yg nih.
xpela kak ayien.u xpayahla tusyen dgn i.dahla attitude ni burok kot.aih...

notakaki : dah tau burok,tp nk gak berperangai begitu kn.*sigh*

azam 2010 : nk mengurangkn kegarangan.ahahaha;D