BERANI NAK IKUT??

Tuesday, March 23, 2010

CHE ALICE!



aha..ini cerite jumaat malam tuhari yeh..
ampunkanlah saye kerane memang tak sempat nak update..
gheeee~~ aku balek keja hari jumaat tu teros ajak zuli
pegi tengok wayang..boleh? zuli siap muskil dan tanye,
' weh kau ni tak reti penat ke?? '
penat keje lain..balek keje dah tak rase penat dah kan?
aku pun pantas online..ingat nak beli tiket online je..
hmm..ape saje cite yang ade kecuali Alice in Wonderland an?
feveret muvi port aku ialah GSC Pavi..walaupon parking agak mahal,
tapi less hassle..aku tak suke tempat yang kena pusing cari parking
dekat setengah jam! ah..buang mase! ok dah..bebel lak..bila online,
tiket che alice kat pavi sume dah full booked! dem! T_T" 
lantas teros mengambil keputusan untuk walk in di MBO Ampang saje..
kitorang sampai 10.30pm dan berjaye membeli tiket 10.45pm!
bagus..bagus..sangat tidak mensia-siakan waktu..berator sekejap
beli air, popcorn dan cheezels (ini feveret zuli) dan teros masok!! yeay!

ramai yang cakap cerite ni so-so..tak berape best..dan sebagainyalah..
johnny depp paling memainkan peranan dalam cerite ni..dia best!!!
hmm..bagi aku..cerite ni ok..elemen-elemen yang menarik..cume plot
agak lambat..budak-budak mungkin akan cepat bosan kot..aku suke
karakter red queen!! sikit-sikit nak pancung kepale orang la kan..
mentang-mentang kepale dia besar! adeh..haha..
pastu 'orang-orang kanan' dia sume fake! SEBAB?? 
sebab nak pleased kan si red queen..maka,
ada yang tampal hidung bagi panjang, tampal telinga, tambah perot..
janji nampak LEBIH! gheee~~ can u read between the lines?
we don't have to fake ourselves to please others ok? don't do that..
aku juge suke phrase ni , ' i guess u have lost ur muchness ' eheh..
kata-kata ini lah yang menjadikan che alice kembali bersemangat!! =)

ok..aku nak share ni..
che alice berkata:

  i always think about six impossible things before breakfast

1. there's a potion that could shrink you
2. there's a cake that made you grow
3. animals can talk
4. cat that can dissappear
5. there's a place called WONDERLAND
6. i can slay the jabberwocky!

gheee~~ ni suma macam kesimpulan apa yang berlaku dalam
cerita ni lah sebenarnye..so, what is your impossible things
that you think before breakfast?? hmmm..silalah berangan sekarang!



nota: gambar takde kene mengena dengan cerita 
TETAPI 
trust me..hidup kita, kita yang corakkan sendiri...
macam alice juge, mimpi dia, dia yang tentukan!
kita kena usahakan untuk jadikannya kenyataan...
tanpa usaha, mimpi akan tetap menjadi mimpi...
ketentuan tetap dengan keizinan Allah.. =)

' TANYA SAMA HATI '
=)

 

5 comments:

fidde said...

huhuhu...saya dah mula berangan. (all the time in fact) huhuhu

MasZuber said...

nanti aku tgk citer nie. gile lame aku tak tgk wayang dah..last time cite bodo>pasal malaikat maut..ape tah tajuknye..

BonekadalamChermin said...

fidde
semuanya bermula dari angan-angan..!
sile berusaha jadikan ia kenyataan!!

mastora
tengok!tengok! dan sile beri pendapat anda..
bagi aku cerite ni sampaila maksod yg nak disampaikan.. =)

huj@n said...

where is the rabbit hole???!!!

BonekadalamChermin said...

makcik
rabbit hole is just a transition..
with or without still the dream is yours! =)