BERANI NAK IKUT??

Thursday, March 11, 2010

PANAS!!!



firstly, mummy if u read this, i am so sorry ok..
wuwuwu.. T_T" (nangeh dulu sebelom kene bebel)
haih..rase macam tulis surat kat mak pun ade ni..
ok fine..hari ni bolehla diisytiharkan sebagai
HARI MARAH AZREEN..eh macam tak betol je..
jap..HARI AZREEN MARAH..ok..this one sounds better..
tau tak? ok..aku amek 2 days off lari sekejap dari serabot
stadi, assignmentsssss, keja opis yang sangat banyak
(akan tetapi mase off pun disuruh buat keja ok..FINE!!!)
dan paling kusut ialah masalah hati yang tidak tenang ok..
yang pasti aku bukan lari dari masalah..no..no..no..itu bukan aku..
eheh..prettyugly sekarang..nyanyi plis! ahaha..ok sambong..
mane dah tadi mood marah?? ok..ada membe nak pinjam
keta la kan (mummy.i kno it's ur car.i pinjam saje ok?)..
oleh kerana tempat yang aku pergi itu memerlukan aku
 untuk naik kapal terbang..(skema lak rase)..heeee~~
so membe pun cakap nak pakai urgent..adek eksiden la..
bla..bla..takpelah..dengan hati yang sangat ikhlas ni..
aku pun pegila anta keta kat dia before aku bertolak kan..
ha..geram ni..aku dah pesan dah..ni membe lelaki ni..

' beb.kau nak pinjam keta, tadehal.tapi kena konfem
pulang keta hari rabu MALAM.aku keja khamis pagi '

' ok.ok.tadehal.konfem aku pulang rabu malam. '

' tu keta mak aku tau.bukan keta aku.pape jadi,
aku carik kau.sila jaga dengan baik '

' mak aii.kau neh.macam tanak bagi je.lu nak bagi tanak? '

uiii.kau plak en tanye aku nak bagi tanak? adeh..
ah..tak kesahla..aku pun berangkat dan dah selamat
pulang pada hari rabu malam 10hb setibanya aku kat klia,
aku pun kol lah dia..patot kau la yang kol aku kan?

' hah.kau kat mane? esok aku keja eh. '

' alamak rin.kat kampung lagi la.tak sempat kot
nak pulang malam ni '

' kan dah janji? '

' aku try la.esok pagi. '

finela..esok pagi la pulak kan..haih..esoknye aku kol lagi,
jawapan dia, tak sempat la pagi ni..petang sikit kot..
wah..wah..angin stress dah mula la bertiup sikit-sikit kan..
seb baek ada tina..(ouh my bff.thank u so much!!!muahs!)
dia la yang datang fetch aku kat umah anta aku pegi keje..huhu..
kalau tak, kenala tunggu teksi..ada keta bagi orang pinjam,
pastu kau naek teksi la azreen? kau kenape kan? T_T"
nak dijadikan cerite..keta tu dok elok-elok tibe-tibe radiator
spoil la pulak kan..dia cakap nak pulangkan lepas opis hour..
aku pun tunggu la kat opis..then lama ni tunggu sampai dekat
pukol 7 malam dah..aku pun text la dia..

' kat mana ni? aku dah lame tunggu '

' tunggu girlfren jap.kat melawati. '

mak aiii..kau taboleh ke datang anta keta aku dulu?
kau susah girlfren kau kat mane?? haih..marahnye!!
aku pun kua opis..teros jalan kaki balek..dekat setengah
jam jugela menapak balek..tak kesah nak kena jalan kaki..
aku dah biase hidup susah ni..TAPI..aku sangat marah..!
bila attitude macam ni..tak kesah pun kat aku kan??
aku nak pegi opis cemane..aku nak balek naik ape..
haih..kenapela aku jenis yang tak reti nak sound direct??
paling kuat pun tadi..aku rase sangat marah..aku amek
wuduk..dan semayang maghrib..huhuhu..sampai lepas
aku semayang pun..keta tak sampai-sampai lagi!
ok..cut it short..bila keta sampai, dia bagi kunci kat aku..
aku pun try start enjin dan temperature teros naik! wow.
serius rase sangat marah sebab mase bagi pinjam,
keta tu dalam keadaan yang sangat baik..dah dua kali
pun aku ulang alik balek kedah naek keta kancil tu..
takde masalah pun..haih..sangat menguji kesabaran kan..
hari khamis malam jumaat..lagi? mase dia pulangkan keta,
memang rase nak sound tapi satu ayat pun tak terkeluar..
aku just taboleh pandang muka dia..tu jela..geram!!!
marah pulak dengan diri sendiri..sebab kau macam ni lah
orang pijak kepala ok? abis tu nak buat cemana?? T_T"
tadi pun lepas dia blah, aku just text suh dia bayar duit repair..
tu pun tatau la dia nak bayar ke tak..so esok cemane ni??
menapak lagi la ke opis nampaknye..nak kena panggil mekanik
la pulak..patotkah ini terjadi kepada aku? patotkah??
huuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuu~~~

notakaki: mak dah pesan dah..buat baik berpada-pada..
sobs! ='(


 

10 comments:

tinailyani said...

wow~ selayaknya dia kena marah!

BonekadalamChermin said...

aku dah berdoa

' Ya Allah.kalau rase marah dan memarahi itu ialah salah satu perasaan biase untuk manusia yang tidak sempurna, tolonglah beri aku rase itu supaya aku tidak terus dipijak-pijak macam tu saje.amin. ' T_T"

huj@n said...

makhluk mana pulak yang x mengenang budi itu??

Zakiah Ponrahono said...

kuang ajo punya budak jantan tu ayen. tak layak jadi laki org tu. kesian gf dia. bodoh. menyusahkan hidup orang.

BonekadalamChermin said...

makcik: tahla makcik.aku ni yang kene mandi bunga sebenarnye..asek kena je..LETIH!

kzack: thanks tolong i spit it out! i kan, benda2 spt bodoh,maki hamun tu selalu terbiase dkt org2 rapat je..haha..tebalek kan? sbb i x mean.,tp bila nk betol2 maki kua dr hati ni..SUSAH GILER! haih..kene tusyen neh! omaigod.

fidde said...
This comment has been removed by the author.
fidde said...

ko ni baik sgt masalahnye. cube sesekali buat hati kering. mende2 melibatkan kereta ni kalau dah bertukar driver mmg macam2 hal yang akan jadi. aku penah kene sekali, lepas tu mmg tobat la nak bagi org2 yg x sepatutnya guna kete aku.

k zek: mmg bodo laki tu. tak payah kesian kt gf dia. gf dia pun bodo sebab pilih laki bodo mcm tu. tetibe emo, bole? hahah!

BonekadalamChermin said...

ahaha..fidde!

komen kat atas yg kau remove tu mesti maki tak ingat kan? gheeee~ kiut la korang neh! cube bace balek sume sekarang!! KETA SAPE YG KENE NI?? =)

ok.untuk lebeh buatkan kau saket hati..kete aku kena top overhaul.gasket terbakar.air+minyak dah bercampor gara-gara belasah masok air mase tgh overheat..ha.suke tak?? pastu aku kol dia dr pg smpai ptg xjwb2.bile dia kol aku, AKU YG KENE MARAH! adeh.manusia mcm ni pun ade??kesian dia.kenapelah kau dilahirkan sebagai manusia?

MasZuber said...

nak kene SULE laki mcm tue. diKASIkan pun aku setuju.

aku pantang org x kenang budi neh.

ayin: ko mmg tak pandai marah orang...selamat sesiape yg akan jd husband ko neh...

wehhhh anybody, cepatla ngorat ayen neh. dia nie gadis yg sgt baik tau. Ter-baek punye.

BonekadalamChermin said...

ape sajela kau ni mastora!
hahaha..time kaseh tolong promot.
aku rase macam barang sale kat sogo plak.