BERANI NAK IKUT??

Tuesday, March 16, 2010

HARI MAKAN!!!



HAI OLS!!!

gheee~~ ni sebenarnye updet yang wiken tuhari punye..
perghhh..bolehla diiktiraf sebagai HARI MAKAN SEDUNIA..
haih..memang dari pagi sampai ke malam..makan..makan..
nak pulak memang disponsor kan..lagila heaven!! omaigod.,
13.03.10 ialah hari aku genap doploh sembilan tahun..hmm..
kenape tanak rahsiakan umor? alahai..tak perlulah kot.. =)
entry kali ni kite buat cerite bergambar la yer..mari..mari..

ok..ini ialah kek pertama yang dibelanje oleh kezen
kesayangan i..(asal belanje je sayang la eh?) ahaha..
tak lah..betol la..sayang tau..ni kezen paling close la..


ha..next! gheee~~ ini namanye chicken cornish..
ni kire pakej la..kezen blanje..hehe..best..best..!

aku ni sangatlah monotone ok..kalau pegi satu-satu
tempat tu memang kalau order itu, itu jelah..so kalau
datang secret recipe ni kalau tak order karipap besau
kat atas tu, aku akan order beef lasagna..dan juge air
suam..eheh..itu wajib..kalau pegi kfc, mesti order snack plate,
ayam nak 2 2 chicken thigh hot and spicy..air orange juice
tanak ais..ha..itu je..tak penah tukar..kalau mcd pulak konfem
akan order..double cheese burger ataupun beef prosperity..
air sama..orange juice tanak ais..ahaha..boring kan? haih..
paling jem kalau pegi food court! sebab banyak sangat pilihan..
tatau nak makan ape..last-last konfem akan order nasi ayam..
serius..tak tipu..tanyela opismet dulu..betol tak?? kan? kan?
so boleh tau tak konsep idup i? kalau nak orang tu, orang tu
je la..haaaa..sebab tu la kalau kau kene tinggal, kau frust
menonggeng kan? len kali cari spare part ok?? ahaha..losah!
wowo..over..ok fine..kalau tak, takkanlah aku boleh pakai
perfume ck one dari lepas form five sampai sekarang kan?
tak penah tukar ok? tak pernah rase nak pakai yang lain..
ok dah..back on track..sambong gambar..jap..jap..

tadaaa!! ini ialah donat-donat epal besau ok..=)

ha..dari wangsa walk tadi spend dengan kezen, rehan..
TERIME KASEH banyak-banyak rehan! leviu kezen!!!
ha..lepas tu balek umah kejap..semayang zohor dengan
asar..then aku kua balek dengan tina dan juge pesa..
patotnye mastora ikot same tapi dia tak sempat datang..
kitorang sambong selebret makan-makan dekat uia..boleh??
nostalgia tak? ahaha..sampai juling mata makan kek dengan
donat-donat tersebot..serius..perot sangat kenyang dan
kembong..macam ikan buntal tau tak?? tengok secret
recipe pon dah fobia..ahaha..mane taknye..ada lima piece
kek secret recipe yang dibeli dan dibelasah makan..
1. blackforest cheese 2. cheez choc 3. butterscotch pecan
4. chocolate indulgence dan 5. choc mud! ahaha..serik!!!
TERIME KASEH diucapkan kepada anda berdua..muahs!!!

haa..lepas tu aku ade appointment mengepau fateha plak..
tadaaaaa!!!!


ha..mulenye fateha pun nak belanje kek ok? omg..
plislah..dah tak larat dah..so inilah yang terjadi..=)
amek kau!!! mula-mula ingat nak order tomyam je..
tapi bila akak kedai tu bagi menu..maka yang diorder ialah,
tomyam pok tek (di dalamnye ada ketam, kepah
dan juge udang galah), ikan kerapu tiga rasa,
sotong goreng tepung dan juge kailan ikan masin..
kalau nampak air tu..ha..itu ialah air limau suam dan juge
air suam..konon-konon boleh potong segale lemak
yang tercipta akibat memakan kek dan donat yang
dekat sekilo gulanye tu kan? dream on! ahaha..haih..
TERIME KASEH diucapkan kepade fateha kerana
sudi membelanje saye..hehe..yeay!!! suke..suke..!

HAPPY!!!
 terase diri dilindungi..eheh.. =) 

anyway..walaupon sebenarnye aku dilanda
kesedehan..kemurungan..yang amat sangat..
tapi dengan adanya kawan-kawan yang menyayangi,
Alhamdulillah..sikit-sikit rasa kecewa tu terubat..

=)

terime kaseh yang tidak terhingga juge aku ucapkan
kepada abah dan mak, adik-adik dan kawan-kawan
yang tak lupa wish aku thru sms dan juge di fesbuk..
paling best dapat kol siap nyanyi lagi lagu besday!!
hehe..tak perlula diexpose di sini..tapi anda tahu siapa
anda yer..gheee~~ saye sangat menghargai ok? suke!!

start dengan noni, shiera, roserq, iana, yatoque, arin,
shaz, nadia, fahimi, aida, maisara, adjue, nani, zett,
sood, amat, aymie, nana, amlina, dayah, iejan, fiddy,
shee, ujie, k wan, sarroung, wenny, k dewi, shaira,
mastora, chek man, quack, collien, salwani, lat,
toyib, asrul, eiy, amy, sim, k dila, farisek, maz

qis, che nor, tina, pesa, fateh, k zack, fifi, rehan,
sepol, zol, zalman, zuli, shamaz, paly, hazri dan ayu

 dan tidak lupe kish, bandi, qallishah, shida juge fatin

nama tidaklah menurut turutan pukol berapa wish yer..
 ahaha..penatlah nak kene tengok time plak kan..haih..
ada ke yang tertinggal? heee~ ampun lah kalau ade..

THANK U SO MUCH!!!

SAYANG KORANG!!!


7 comments:

fidde said...

giler ah makanan.....tak hengat!

BonekadalamChermin said...

ouh fidde

sile la tau yang esoknye pun aku makan tanpa henti like no tomorrow kat redbox!! beliv it or not..beliv la plis! aku dah gemok nih..gheeee~

fidde said...

segemok-gemok yg ko claim, adakah boleh lawan aku??? hahaha!!!!

BonekadalamChermin said...

fidde!

saye bukan mahu bertanding ok? heeee~~ =)

s-dan said...

happy belated birthday!! may Allah SWT bless u..

BonekadalamChermin said...

hey it's u! =)

thanx so much s-dan.
hm..pakcik idan? to be exact huh.
pray for my happiness ok? i need that.

s-dan said...

after all...u deserved more than happiness!!