BERANI NAK IKUT??

Thursday, December 16, 2010

APA INI ITU?

.
.
.

aku suka budak yang suka tanya. budak macam ni punya rasa ingin tahu yang tinggi. walaupun kadang-kadang soalan yang ditanya tu soalan-soalan bodoh. suka aku melayan. 

kenapa kapal terbang boleh terbang? dia bukan burung kan?
 
kenapa kita kena tulis dengan pensel?

kenapa darah warna merah? kenapa bukan hijau? 
 
kenapa kalau demam, hingus nanti keluar sama?

kenapa kalau cikgu tanda cikgu bagi bintang? kenapa tak bagi bulan?

ni antara soalan budak-budak umur 5 tahun masa aku mengajar tadika dulu. ah. lama dah. masa tunggu result spm. takda apa nak buat. baik keja. layan jugakla. hahaha. nak jawab pun kena pandai tau. kalau tak, rosak akhlak budak-budak ni. dan masa aku pegi kuantan, anak sedara kawan aku ni memang best. sebab? mulut dia tak penah benti dari bertanya soalan kat aku. 

kak azreen, cemana nak setting iso?

kak azreen, f number ni apa?

kak azreen, ni shutter speed kan?

bagus. aku suka. ada attitude. healthy discussion. then kami sembang pasal photoshop. lightroom. photo editing. composition. and he is only 16. susah nak jumpa budak rajin sekarang. sebab rata-rata suma pakat dok sembang pasal games, ps2, psp. kan? ah. teringat zaman sekolah dulu. balek sekolah terus join budak-budak main tuju selipar kat padang belakang umah. nak main ni pun kena skill ooo. bukan sebarang. balek umah badan birat. tapi best. main. lari. kejar-kejar. keluar peluh. ada kawan. budak sekarang main games kat umah. kawan dengan sapa? good thing to ponder is it? eheh. cakap omputih. ok cukup. puasa hari ni. jom?













ini hariz. he is ambitious.
aku nak tengok dia berjaya.
dia ada karakter. dia rajin.


:)

.
 .

nota: hari ni 10 muharram
hari as syura
selamat beramal!
.






SIAPA BELUM TENGOK HANTU KAK LIMAH SILA BERBUAT SEGERA!! BEST GILA!! 
AKU GELAK MACAM NAK PENSAN!

 


26 comments:

bujal X said...

1st~~~

u mad?

bujal X said...

kak azreen

single ke?

BonekadalamChermin said...

@BUJAL
hahaha

dem ah!!!

YES I'M MAD!

BonekadalamChermin said...

@BUJAL

single la.
takkan double kot?

ngah!

kucingorengemok said...

dulu² main kat luar, best

sekarang main kat luar, ada can kena raba/rape/liwat...

BonekadalamChermin said...

@KOG

zaman berubah
keadaan dah tak selamat
org makin jahat sekarang
kan? kan?

menciiiii

cikceriacorner said...

budak2 skrg makin bijak..tp la ni jarang ada yg main baling selipar main kita dulu2..heheh

BonekadalamChermin said...

@CIKCERIA

kan? rasa zaman dulu happening gila!
hahahaha

budak sekarang, budak cyber!

gadisBunga said...

budak tu besar nanti ensem. ha!

BonekadalamChermin said...

@GADISBUNGA

haipppp!!!

:P

MasZuber said...

alamak,

aku pun suke tanya gak dulu-dulu..keh keh penat orang nak explain. tp skang dah kurang sebab kalo nak tanye bole "google dulu" ;p

weekend nie nak tengok hantu mak limah la..

LadyRye said...

aku dulu kalau main mak mak jaa dan dan berasa pelikkk ja tengok orang yang jadi ayah tu..bila time malam sebelum 'ayah' pi gheja, masa tidoq tu, berasa pelikkkk ja...hahaha! walaupun yang jadi 'ayah' tu ppuan dan muda dari aku! wadehel!

weih orang posa memang jenih update sari banyak2 kali kah? posa ja jadi rajin?? camtu??

:P

BonekadalamChermin said...

@MASZUBER

budak yang suka tanya
maknanya otak dia ligat!

aku suka

budak kena aktif
barula budak-budak

hahahahaha

PEGI TENGOK WEY!
KALAU TAK BEST,
KERAT JARI AKU!

;P

BonekadalamChermin said...

@LADYRYE

wey rai! hang khojag!!
hahahaha

POSA TAKLEH MAKI WEYYY!!

anyway
main mak-mak??
gila feminin hang niiiii!

aku men aci tangkap berudu kat longkang hang tau dak?? balek umah kena sekeh kepala!

hahahaha

Poyaty said...

tp budak kelas suka tny, cikgu nak langkah ke? cikgu nak garis jawapan ke?

saya akan bg jwpn dgn pndgn hujung mata. nnt dia tau dah jwpn. haha.

klau tny soalan yg dia nk tahu sesuatu tu bagus :)

tupaimerah said...

saya pendiam :(

BonekadalamChermin said...

@POYATY

awak garang!
sebab tu sy xleh jadi chegu
konfem kena buli
hahahaha

jadi pendidik ni best
banyak pahala tau
i like!

.

BonekadalamChermin said...

@TUPAIMERAH

lu tupai
kalau diam
konfem orang angkut pi kebumi
hahahaha

kadang2 budak nerd pendiam
TAPI PANDAI!

diam ubi

eheh

.

pembaris said...

harap-harap Hariz bila dah masuk univ ni dia tak selalu tnya bapak dia.."duit dah bank in..??"

hehe

BonekadalamChermin said...

@PEMBARIS

janganla negativ!
budak yg ada potential
kita kena sapot, barula dewasa~

hahaha

FATIN MRAZ said...

PENSAN? KNE TGK NIH

BonekadalamChermin said...

@FATIN

aaaaaaaaa!!!
ko akan gelak2 sampai 2-3 hari pun tak abis tau tak??

aku promot niiiiii!!!

BEST GILAAAA!

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Kalau mamat khalid, pasti best. akak tak berkesempatan nak tengok lagi.

salam ziarah dari Hijau itu indah dan Permai.

The Dreamer said...

frust bile tgk parents yg buat muka malas nak jwb @ tak menjawab @ m'jwb secara kasar @ menyergah anak yg bertanya dgn jujurnya...org mcm ni membunuh perkembangan minda anak2...

BonekadalamChermin said...

@CIKINA

ya betol
sy ulang tonton 2x
hahaha

terima kaseh ziarah yer
tunggu kunjung balas~

BonekadalamChermin said...

@THEDREAMER

dunia kanak-kanak
dunia fantasi dan imaginasi

harus sabar