BERANI NAK IKUT??

Thursday, December 9, 2010

TAKADA TAITEL

.
.
.

hari ni ke kementerian pelajaran.
pelik sikit hari ni aku pakai kebaya.
budak opis pun konpius lalu bertanya,


' ko asal ayu2 hari ni pakai kain? '

' nak pi pejabat kementerian la...'

' oo kalau pi sana kena pakai macam diorang la?'

' aku cuma ada 2 pilihan, kain dengan jeans. aku tak suka slack '

' asal tak pakai jeans je?'

' ah kalau aku pakai suar jeans nanti jin nak pakai ape?'


hahahaha



sampai sana aku nampak serasi dengan suasana.
yang rasa macam ala-ala sambutan hari raya.
masuk bilek officer. duduk. tunggu. sayup-sayup,
aku nampak satu tulisan belakang kalender.

.

.

" NEVER ALLOW SOMEONE TO BE YOUR PRIORITY
WHILE ALLOWING YOURSELF TO BE THEIR OPTION "


setuju.


' ye, nak jumpa saya kan? wakil akitek? '


lamunan aku terhenti di situ.




.

kepada orang yang aku dah susahkan hidup dia,
aku minta maaf secara terbuka ni. 











pis!

.
.
.


i still want u by my side
just to help me dry the tears that i've cried
first cut is the deepest

dah
shadap!

 .
 

28 comments:

GaDiS KaMpUnG sEpArA BaNdAr said...

aku maafkan..

hahaha

BonekadalamChermin said...

:)

@GKSB

makaseh naa.
wey aku tatau lagi balek ke x ni krismas.
kalau aku pi aku bayaq cash la kat hang!

apaadehal.

Linglung said...

keje gomen pompuan sume pakai baju kurung eh?

pis!

BonekadalamChermin said...

@LINGLUNG

yang aku nampak cemtu la.
ada yg style depa pakaila skirt.
nak lagi style depa pakai rantai mutiara labuh2 liplapliplap. i tell u.

depa ada bonus.
kau ada?

hahaha

gadisBunga said...

u r not an option

(so senseless the ayat kan? heheh)

BonekadalamChermin said...

@GB

dalam keadaan kelam
ada terang dalam kalimah tu

ngeh!

Abang Jonni said...

huiyyooo... pakai kebaya... abis Anna Rafali nak pakai apa... huhuhu...

LadyRye said...

aku pun pakai kebaya jugak

dalam mimpi!

BonekadalamChermin said...

@ABANG JONNI

gila imajinasi!
takde gamba pun huiyyoo ke??

ni malas kawan dgn pelukis ni...

BonekadalamChermin said...

@LADYRYE

hahaha
hang memang!!!

sila selesaikan masalah lost contact kita ni wey!!

Poyaty said...

hehe ade ape gi KPM? wahh berkebaya gitu. auwww :D

kucingorengemok said...

kebaya serong? kebaya indon? kebaya kelantan (uihh, syeksyi)... nak tengok?! ;)

mommy kam said...

Aku suka quote itu!

Rahimah Ramlan said...

cik, tangkap sikit gambar pakai baju kebaya pastu letak kat blog. plisss! or else nanti i mati pejam mata...sob sob sob

The Dreamer said...

sib baik satu je 's'..kalo dua 's' dah lain tu..

bujal X said...

comel tak pakai kebaya?

UglyPooh said...

erk..stuju jugak ngn kata2 blakang calendar tu. heheh

BonekadalamChermin said...

@POYATY

saje gi jalan-jalan putrajaya
siram pokok bunga

hahaha

MEETING LA. projek sakit!

p/s: kebaya paling senang iron. :D

BonekadalamChermin said...

@KOG

hahaha
kebaya bodoh simple2 je.

asal kalau kebaya je kene syeksyi??

;p

BonekadalamChermin said...

@KAM

aku pun suka dan sentap.
hahaha

tula. asek pentingkan org lain je.
macam kena batang hidung sendiri la.

BonekadalamChermin said...

@RAHIMAH

lu memang!
hahaha

mmg a mati pejam mata!
mengadeeeeeeeeeee!!!!

*gedik rasenye kalau uplod gamba pakai kebaye.
ouh tidak.

BonekadalamChermin said...

@THEDREAMER

hahaha
nice one!

sharp.

BonekadalamChermin said...

@BUJAL

chomel la.
sumpah!

hahahaha

BonekadalamChermin said...

@UGLYPOOH

yesszzaaa!!!

*mata bersinar*

kucingorengemok said...

bukan semua kebaya... kebaya kelantan, potongannya syeksyi ;)

BonekadalamChermin said...

@KOG

kamu ni kucing yg chomel~
miauuuu~~

pembaris said...

pakai kebaya patut disulami dengan jalanlengang kangkung

BonekadalamChermin said...

@PEMBARIS

hahaha
nice one!

sbb kebaya tu konfem ngam2 badan
kalau jalan kasaq2 bahaya woooo~