BERANI NAK IKUT??

Tuesday, December 14, 2010

KISAH YANG LALU

.
.
.


flashback.

pagi sabtu jam 9.30. bertolak ke kuantan. dengan hati yang tak berapa best [kesah fikirkan jumaat]. agak seronok juga memandu sambil dengar cd sheryl crow. ulang-ulang. tak pula bosan. masuk hiway karak memang sempoila. ni first time. jalan ni memang design untuk abang rempit. memang layanla kona-kona baring lap-lap. kalau mengantok better rest dulu. konfem anytime leh terbabas kalau tak alert. abang-abang moto besar pun banyak atas hiway masa aku pegi ni. hihihi.


sambil layan snickers. rilek-rilek je aku drive. 130 1/2km sejam.


aku turun kuantan untuk wedding photoshoot kawan baik aku. best friend ni dari sekolah menengah. aku dah sound dia aku tak pro. amek gamba suka-suka ok la. tapi dia insist nak jugak aku jadi official fotografer. ah. nak sangat. amek. mehla aku nak share. aku pun baru belajar. lense pun ada satu yang stendet ja. speedlight pun kawan bayar deposit baru angkat. haha. aku student. wajib sengkek. so cekidaut! blehla komen kalau kat mana yang tak kena. aku tak caj tu. free.













lepas snap gamba ni selambe aku kena halau.
cisssss. derhaka betul pengantin dengan aku.
hahahaha

 
SELAMAT PENGANTIN BARU!

:)



gamba no.3 ialah feveret shot aku. nasib baik dia kawen ngam-ngam aku cuti semester. hahaha. kalau tak, takdela aku sampai kuantan. layan ni dulu. esok lusa aku updet cerita santai kat telok chempedak. bak kata pembaris, betolla signboard kat sana semua puitis-puitis. ala-ala macam nasehat mak ayah pun ada. best ah kuantan! memang nak repeat.







jom?

.


24 comments:

LadyRye said...

lawa gambaq weih

aku suka yang nombot 2

ada pokok!

BonekadalamChermin said...

@LADYRYE

hahaha
THANK YOU!!

ada pokok?
x ble blah komen hang!

gadisBunga said...

kalau nak repeat ktn roger gua!

BonekadalamChermin said...

@GADISBUNGA

yesss!
konfem nak repeat.
kali ni nak pegi dgn HATI YG HEPI~

:D

FATIN MRAZ said...

nice shot ..cantek2 belaka..
;)

bujal X said...

dahsyat kamu makcik~sebelah pegang coklat,sebelah lagi pegang kamera~janagn buat begitu lagi bon~~

BonekadalamChermin said...

@FATIN

THANK YOU!

:)

BonekadalamChermin said...

@BUJAL

saya terima nasehatnya.
terima kaseh.
huhu

tupaimerah said...

saya suka no. 2 juge. klasik!
juge no. 3 sbb 'composition' dia [ke?]
juge no. 4 sbb.. err.. sbb...
ade udang? :p

BonekadalamChermin said...

@TUPAIMERAH

lu ni rare la~
tupai makan daun kayu je plis!

anyway
THANK U SBB SUKA!

:)

MasZuber said...

aku sukeeeeeeeeeeee no. 3 jugakkkk

semakin improve ko ayen. aku bangga ngan ko.

BonekadalamChermin said...

@MASZUBER

THANK YOU!!

aku sedang belajar dengan rajin dan gigih niiii

Rahimah Ramlan said...

suke no 2!! smart!!

kipitup!!

BonekadalamChermin said...

@RAHIMAHRAMLAH

THANK YOU!!

sila komen yer
boley sy upgrade

:)

The Dreamer said...

hehe..memang best..cayelah azreen, kalo ko tukar keje jd fotografer pun bleh lemayan..

BonekadalamChermin said...

@THEDREAMER

THANK YOU!!

sedang belajar dgn rajin
bukan mudah untuk itu
beribu fotografer dh ada skrg

:)

Abang Jonni said...

aku suka gamba yg ada pokok tu... huhuhu...

BonekadalamChermin said...

@ABANG JONNI

hahaha
THANK YOU!

tp kenapa 'huhuhu' ?

iklas ke x ni bai?

;P

Abang Jonni said...

ikhlas.... mmg aku huhuhuhu hari2.... nk buat camna.... ko ni ah...

BonekadalamChermin said...

@ABANG JONNI

hahahaha
lu gila sempoi~

saspek ah!

pembaris said...

ikut pengalaman sndiri,kalau pegang dslr saja,secara tak langsung orang ingat kita tere.tapi tu dua tiga tahun dulu la.

BonekadalamChermin said...

@PEMBARIS

sama

dulu tengok orang pakai laptop
berfikiran orang tu mesti kaya

hahaha

mizzunderstood said...

shots ko cantekk babe..aku suke!!
ko gi kuantan 12.12.2010 tu aku otw blk dr kuantan plak.so selisih kot kite kat hiway..ahaks..kalau aku tau ko bole gi kuantan aku suh ko gak amik kan gambar adik aku kat sane nye ceremony..

BonekadalamChermin said...

@MIZZUNDERSTOOD

THANK U BEB!

boley ke x boley,
kena bagi boley beb!

ni besfren aku niiii!

aku bleh pi shoot luar kl
tp kena bayar tol minyak aku aaa

hahahahahha