BERANI NAK IKUT??

Saturday, December 25, 2010

ENJIT ENJIT SEMUT

.
.
.

semalam sahabat lama bertanya.

bila nak panjat broga lagi? '

langsung hari ni aku bukak album-album kat fesbuk. nak check bila last aku pegi sana. oh. 10.07.10. sedar tak sedar. dah 5 bulan berlalu. 

di mana broga? bukit broga terletak di semenyih. nak tahu detail bolehla gugel. bukit broga ni kira macam bukit rekreasi la. tempat orang beriadah. kalau nak pergi sana disarankan untuk pergi awal-awal pagi. sebab boleh tengok matahari terbit. gila best!

ekspedisi bukit broga ialah percubaan pertama aku beraktiviti selepas setahun berehat dari kecederaan kemalangan jalanraya. trek yang simple. tapi tercungap jugakla nak sampai atas. jeles aku tengok apek-apek yang dah berumur boleh selamba ja laju panjat. macam tadehal. cis. jomla layan gambar lama. lumrah. orang lagi suka tengok gambar dari membaca. ye tak? hahaha.
 

  
kemudahan tandas disediakan di kaki bukit. jadi kalau rasa nak terkucil tu, sila ke sini dulu sebelum nak naik atas. hihi. masa ni gelap lagi. paling syahdu tengok depa tolong suluh dengan toslet (torchlight). ini baru nama dia semangat setia kawan.


kalau tengok betoi-betoi boleh nampak kat lane kiri tu.
budak laki tu selamba ja menggelosor turun. sempoi! 



antara shot yang aku kira ok la walaupun aku terlepas
shot matahari terbit. hahaha.
 


ini pandangan dari puncak kedua. kalau tak salah semua
sekali ada tiga puncak. kira macam check point la. 
 


banyak aktiviti-aktiviti photoshoot yang diadakan di sini.
aku takleh imagine kalau ada pengantin nak buat outdoor
shoot kat sini. gila kentang!  

 
  
nampak tali kaler biru tu? ini antara laluan yang agak sukar
untuk ditempuh. kami kena paut kat tali tu untuk rentas satu
kawasan yang tak ada denai. ini adalah di celahan batu.
kalau nak tahu, tali tu gila busuk! memang tak ble blah~



yang ni kira sweet la. couple ni tengah melakukan aktiviti
propose. 'will u marry me?'. pastu yang lelaki tu main gitar
nyanyi lagu more than words. lepas ja dia abih nyanyi,
semua yang tengok pakat-pakat tepuk tangan. macam konsert. 
 


 bila matahari dah tinggi. bolehla main bayang.
cuba teka mana satu aku? hihi. 



Alhamdulillah. berjaya sampai. ini antara geng-geng yang
sampai pada masa yang sama. termasukla aku. ada 2-3 orang lagi 
budak muda depa dah turun dah masa ni. hahaha. cis! 


sebenarnya gamba ni agak gedikla kan. tapi takpela.
bukan selalu nak pose cemni. hahaha. sori la over sikit.

.

.

.
  


on the way turun tu, sempatla tergolek. well. saja nak
tinggal tanda kat sana. hahaha.
.
.

kesimpulannya, bukit broga ni memang tempat yang best untuk beriadah. ada yang bawak anak kecik pun datang sini. so, korang bila lagi? hek eh.

menjawab soalan sahabat lama tadi,

sekarang musim hujan. trek licin. tahun depanla kita plan lain. '

sekian flashback saya. hahaha.

tamat.


:) 


.

17 comments:

Semarak Api said...

aku gi bln 6.gi time weekdays xde org.mmg best broga.time trun tu yg x thn.abeh ketaq2 kaki.haha

dpt dorg org propose tu cm sweet jek..

BonekadalamChermin said...

[semarak api]

hahaha
tak aci pi masa weekdays!

aku pi wiken. memang macam pasar.
gile ramai orang!

.

tula pasal. bukan senang nak angkut gitar bagai naik kat atas bukit tu. huhu.

Abang Jonni said...

harharhar... tu tolong suluh ke... ngintai...

apsal la tajuk dia .... enjit2 semut... huhu..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

semangat membara tu boneka. baguslah buat aktiviti cam ni, dapat menambahkan stamina fizikal dan mental.

MasZuber said...

memang tali bisru tue busuk giler...cit!

nanti kalo nak gi lagi roger aku ek, sorry beb, gambor ko yang ko kate agak gedik tue memang agak cacat sebab tak nampak abis ko punye kaki..sorry ek..ilmu aku agak sikit semase shot itiew..

:)

pembaris said...

i panjat musim lembab.awan+kabus bersepah.taknampak sunrise.sedar2 dah cerah.panjat sebelum bulan puasa ritu.

kucingorengemok said...

tajuk awak mengingatkan saya pada kak limah

BonekadalamChermin said...

[abang jonni]

hahaha
saya banyak terpengaruh
dengan hantu kak limah la!

BonekadalamChermin said...

[akak cik ina]

aktiviti macam ni
kalau ramai-ramai lagi best!

pastu bila turun
pakat-pakat pekena ikan bakar

ampeh.

BonekadalamChermin said...

[maszuber]

hahaha
shot tu kira sangat ok!

x nampak kaki pun xpe
kasut aku kasut murah

* tu yang tergolek tu.

;P

BonekadalamChermin said...

[pembaris]

jom repeat.

BonekadalamChermin said...

[kucingorengemok]

yessss!!!
memang pun!

banyak pengaruh hantu kak limah
dalam kehidupan saya sekarang

dem ah.

hahaha

gadisBunga said...

ajak aku. tengs.

nanti aku ajak korang trekking gi air terjun kat chiling. nak?

mizzunderstood said...

hurm..macam bes je tpt nie..

mampukah aku mendaki lagi..hahhah

BonekadalamChermin said...

[gadisbunga]

mesti
mesti
mesti

hek eh!

BonekadalamChermin said...

[mizzunderstood]

mampu!

The Dreamer said...

ahaks,gambo last tu, kalo tambah cape sejibik cam cicakwoman..jgn marah aa

nampak cik sim..korang nih mate tang mana ah?