BERANI NAK IKUT??

Thursday, December 30, 2010

PAKCIK URBAN (SO-CALLED)

.
.
.




khamis, 30.12.10
jam 3:33 petang

Lapangan Terbang Kota Bharu

duduk di satu sudut sambil mengacau nescafe panas. melontarkan bola mata ke arah orang ramai di ruang menunggu. setiap arah. kiri. kanan. kadang-kadang menoleh ke arah botol-botol plastik air mineral yang tersusun rapi. ah. tak ada yang menarik.

nescafe dihirup. pahit. manis. serasi. lalu dibiarkan adunan kafein itu menjelajah ke setiap urat. segar. tiba-tiba pandangan terarah kepada susuk seorang lelaki separuh umur. pakcik mungkin. kelihatan seperti sedang tidur. mungkin. rambutnya panjang paras bahu. dibiar lepas. rambut putih kelihatan majoriti. kasual berkemeja linen putih. dipadankan dengan jeans biru dan sepasang kasut kulit berwarna oren-oren koko. style lah. paling kewl ditambah aksesori mata. spek noh hujan. walla. dalam ramai-ramai, kelihatan dia yang paling menonjol. outstanding omputih kata. 

nescafe dihirup lagi. luak separuh. fikiran mula menerawang. teringat aksi khairul fahmi malam tadi. hero. senyum sendiri. kalaulah dapat boifren macam tu. hek eh! hahaha. nak yang hero saja. 

pengumuman ketibaan pesawat mematikan angan yang tah apa apa tu. beratur. koyak tiket. cis. macam masuk muvi pulak rasa. sampai tempat duduk 3A. letak beg. pasang seat-belt.

' HAI. I THINK I SAW U JUST NOW. MAY I SIT HERE? '

perlahan aku menoleh. huhu. sentak. melihat bayang aku sendiri pada refleksi spek noh hujan. tanpa banyak soal aku mula merapatkan mata yang tak mengantuk. sayup-sayup aku dengar,

' ORANG TINGGI MACAM U KENA NAIK MAS. HALL BESAR SIKIT. SIAN KAKI. TERPEROSOK. '

serentak itu lampu kapal dipadam. sedia untuk berlepas. gelap. aku senyap.


.
.



...

bulan ni paling banyak aku outstation
banyak cerita kat epot la

SELAMAT TAHUN BARU 2011

apa azam tahun baru?

azam aku

1. nak complete stadi
2. nak cari calon suami boifren yang best
(macam dah terlambat je?)



















3. nak start fresh new life

aku doakan kawan-kawan kat sini
dapat capai apa yang korang nak
amin


jom?



:)

.

30 comments:

Myaby said...

selamat taun baru haaaaaaaaaa

Poyaty said...

aminnnn, semoga apa yg awk nk tercapai.

tp apa ending pasal pakcik tu? haha lembap nak faham :)

Daddy Ziyyad said...

sah! Keeper si Khairul Fahmi tu jejaka terhangat di pasaran buat masa ini. Kat TheStar pun confirmkan laman twitter heboh pasal dia aja. Dalam entri ini pun sama....:)

Abang Jonni said...

teknik mengorat yg baik telah di tunjukkan oleh pakcik itu.....

lalu penulis pun terpikat.... kan ... kan... kan....

nasikputeh said...

hidup byk explore dunia luar.
intresting lah!

nasikputeh

Yatre Hayati said...

Hahaha..stalker kena stalk ke???

tupaimerah said...

happy new year! :)

Cik Ina minat Do do Cheng said...

MAKCIK SEISI KELUARGA MENGUCAPKAN HAPPY NEW YEAR 2011, SEMOGA AZAM TAHUN 2010 BONEKA DAH TERCAPAI.

DIHARAP TAHUN 2011 BONEKA TERUS SUCCESS DALAM KEHIDUPAN DAN KERJAYA.

YANG PALING PNTING SEKALI, SEMOGA BONEKA BERTEMU JODOH NGAN LELAKI DIKALANGAN YANG BAIK-BAIK DAN BERIMAN.

cepat tadah tangan Aminnnnnnnn

BonekadalamChermin said...

[myaby]

to u too!
thank u!!

:D

BonekadalamChermin said...

[poyaty]

AMIN

:)

kesudahannya
pakcik urban tu dok seblah
dan saya tido sepanjang penerbangan
hahaha

x best langsung kan?
.

BonekadalamChermin said...

[daddy]

yessss
biarlah yang baik-baik
menjadi buah mulut orang

dia memang hero lah!
hihihi

BonekadalamChermin said...

[abang jonni]

hahaha
hahaha

dia stylo je laaaaaaaa
mana ada mengorat!

pandai-pandai je lu ni

cis

BonekadalamChermin said...

[nasikputeh]

hahaha
thank you!

tengok ragam manusia
kadang-kadang boleh insaf

seriyes

BonekadalamChermin said...

[yatrehayati]

hahaha
itu dikira stalker ke??

yela kot

kebetulan pulak tiba-tiba
dapat seat seblah menyebelah

:P

BonekadalamChermin said...

[tupaimerah]

to u too!

hope this year gonna be better huh?

HAVE A BLAST!

BonekadalamChermin said...

[akak cikina]

tak cukup tapak tangan
padang bola saya tadahkan

THANK U SO MUCH FOR THE DOA

AMIN!

to u too sister
hope semuanya lancar
dan baik-baik tahun ini
insyaAllah

:)

maCy said...

amikla ank che mat tu. jgn amik ashari. mekaseh ;D

BonekadalamChermin said...

[macy]

hihihi
boleh eh main amek2 cemtu??

happy new year macy!

thanx eh singgah sini

:)

pembaris said...

happy new year

BonekadalamChermin said...

[pembaris]

to u too

have a blast 2011!

The Dreamer said...

selamat tahun baru azreen, semoga impian ko tercapai..

BonekadalamChermin said...

[thedreamer]

selamat tahun baru juga buat kamu
terima kaseh atas doa

amin.

semoga apa yg dicitakan kamu
tercapai juga
insyaAllah.

:)

hiro said...

bebola mata sy terpaksa bekerja keras bc tulisan cmni.

BonekadalamChermin said...

[hiro]

hihi
faham

memang ada masalah setting masa ni
taktahu kenapa walaupun dah set besar
dia nak jadik kecik juga

:)

*sekali sekala, apa salahnya main mata

.

Bro Framestone said...

jgn pasnag niat cari boifren... nnt dapat boifren je..

baik pasnag niat cari suami.. sure jadi suami..

BonekadalamChermin said...

[bro]

:)
thank you

kalau boleh nak suami
yang boleh jadi boifren forever

Bro Framestone said...

wel kome...

nk suami boleh.. jgn nk suami orang... he..23x

moga ketemui la ek :)

BonekadalamChermin said...

[bro]

minta dijauhkan dari suami org
insyaAllah

:)

TERIMA KASEH ATAS DOA
semoga berkat
amin

Bro Framestone said...

duda cam mne pulak

BonekadalamChermin said...

[bro]

hahaha
aiseh!

duda la pulak

kena tanya yg kat atas sana la
taktahu nak jawab soalan tu

:)