BERANI NAK IKUT??

Monday, January 3, 2011

DEPA CERITA

.
.
.

sambil suap nasi minyak. disulam lagu renjis-renjis dipilis. dengar-dengar,


' naseb baik anak si tijah tu tak jadi kawen. lagi sebulan nak tempah kad, tup tup dapat tau yang laki tu penagih dadah! '

' apa la naseb si ana tu. masa mula-mula kawen, laki dia gitau keja gomen. bila dah sah, baru tau takdak keja. kesian la ni dok juai nasik lemak. '

' anak pak ali belakang umah tu putus tunang baru-baru ni. dapat tau kata laki tu dok buat kerja ragut orang ' 



langsung teguk air sirap. basuh tangan. kenyang.

Alhamdulillah. 


.




sandiwara dunia


nasib baik makcik-makcik ni
tak tanya aku
BILA LAGI?

BERANI TANYA??

hahaha

pis!
.

42 comments:

gadisBunga said...

menyampah scene macam ni.

maaf. memang tak boleh sorok.

kalau aku ada depan makcik2 tu pun muka aku akan otomatik jadik menyampah. huh!

Abang Jonni said...

kalo aku... aku tanya makcik tu...

oooooo... iye ke... pastu-pastu....
huhuhu...

tapi ada kwn aku, kawen gak walo tau laki dia kaki dadah.... huhuhu...

The Dreamer said...

laki-laki berkualiti...semua dah jadi hak org, tak pun gay..haha..yg tinggal laki-laki tak berkualiti..apa kes??

Nia Dhani Nasir said...

Berani tanya???
Hehe...
Saba jela...

bujal X said...

pastu kan bon..kamu tau tak..anak wak ajir tu..bdan je tough tapi main burit..eee simpang malaikat 44..(sambil menjuihkan mulut) oi! tambah sirap tu!

BonekadalamChermin said...

[gadisbunga]

mulut orang memang taboley tutup
ini fenomena biasa

saja aku bentangkan
supaya kita tak berbuat yg sama

majlis yg baik-baik
patut disulam cerita yg baik-baik juga
oleh mereka yg lebeh senior

tak gitu?

.

BonekadalamChermin said...

[abangjonni]

:)

hihi
tak kuase nak join gosip depa

soal jodoh suma tu kan
bukan kat tangan kita?

tak suma yg jahat tu
selamanya jahat, manusia berubah
cuma mulut org tu
tak reti nak diam

.

BonekadalamChermin said...

[thedreamer]

good point!

itu yg aku nak sampaikan
depa dh gosip cerita suma yg negativ2
LAGI NAK TANYA AKU BILA LAGI??

silap la

.

BonekadalamChermin said...

[niadhani]

huhu
yela kan?

penagihla
peragutla
xde kejala

abis apa yg tinggal?

huhuhu

BonekadalamChermin said...

[bujal]

hahaha
kan? kan?
tah betol tah tidak gosip depa tu!

mengata orang memang seronok
cuba kena kat diri sendiri?
mau melompat!

hahaha

tahla

.

nasikputeh said...

kalau makcik tu tak tanye ko..

bia aku yang tanye k..

KO BILE LAGI YENNN...??

haha...
kejam tak aku? saje la wey ngusik ko..
chill!!

BonekadalamChermin said...

[nasikputeh]

hahaha
hahaha

gile gempak!!!

BERANI LU NI

aku tengah tunggu a niii
ustazah ngaji dulu cakap

SABAR TU SEPARUH DARI IMAN

huhuhuhuhu

Cik Ina minat Do do Cheng said...

lelaki zaman sekarang.scary. kena ayak pakai ayak tepung.

phatgurl said...

ko boleh kenyang lagik? kalu aku hilang selera kot... haha.

miss nina said...

makcik2 gossip di majlis jadi internet bergerak la ni.

mujur aje i datang majlis untuk makan2 dan beramah mesra dengan tuan umah :)

balkis said...

manusia boleh pakai macam2 topeng n kite tak tahu apa yg ader di sebalik topeng yang dipakai..

Bro Framestone said...

he...23x sembang2 makcik.net la nie ek... pok pek pok pek je kan

nk sgt yg koje gomen.. ish huhuhu

laki kurangyg produktive.. yg ada pun laki orang je... harap maklum..!!

Nurul said...

gila scaary..haihh, susah2.dunia2

pembaris said...

bakal mak-mak mertua terus suka saya.bila saya cakap kerja hospital.

tupaimerah said...

kalau makcik tu tanya hang, agak-agak hang nak jawab apa?

cikceriacorner said...

xsuka bile org mengata2 ni..geram..

kucingorengemok said...

awak nak buat apa kat makcik tu kalau dia tanya? hehe. cadangan: cekik je.

;)

six.september =_= said...

salah satu sebab aku paling tak suka nakp kenduri..haha

MasZuber said...

hmmm kalo aku pon harus terus kenyang.

susah nak carik lelaki berkualiti masakini.

Asrul "iLham" Sany said...

blog yang menarik, harap dapat keep in touch ya ;)

Daddy Ziyyad said...

Untuk makcik itewww, lebih baik dpt menantu lelaki yang miskin, tapi beriman dan ringan tulang dari menantu yang kaya, tapi hati busuk penuh hipokrit..

BonekadalamChermin said...

[akak cik ina]

tau takpe
sebab tu fikir

lambat sikit jodoh pun xpe
daripada jadi macam2

huhuhu

BonekadalamChermin said...

[phatgurl]

hahaha
dasar kuat makan kan aku ni?

yang penting abis nasik sepinggan
rezki tuuuu

:P

BonekadalamChermin said...

[missnina]

kat mana2 pun ada aktiviti gosip ni
cuma berlainan isu la pulak

huhuhu

this is what we call, NATURE+CULTURE!

BonekadalamChermin said...

[balkis]

betul tu
kena kenal dulu
jangan redah je

bahaye!

BonekadalamChermin said...

[bro]

hihi
banyak lagi laki single yg ok
cuma belum jumpa je

laki org tu
biarla kat depa

:)

BonekadalamChermin said...

[nurul]

hihi
seram kan??
lagi seram dari hantu kak limah niiii!

:P

BonekadalamChermin said...

[pembaris]

hahaha
u hensem macam tom cruise
mak mertua pun bleh cayaq!

cis
tak aci

.

BonekadalamChermin said...

[tupaimerah]

good question!

kalau makcik tu tanya aku
aku jawab,

DAH TU, SUMA YG DOK CERITA
PAKAT TAKLEH HARAP BELAKA
TAK KAWEN LAGI SKRG NI
SELAMAT SIKIT KOT?

DARIPADA NAK TEMPAH KAD
KENA KENSEL
BERTUNANG, NAK KENA PUTUS

hek eh

aku jawab dalam hati jela

.

BonekadalamChermin said...

[cikceria]

boring kan?
selalunya depa yang suka kata org ni
takdak cerita menarik pasai diri sendiri

huhuhu

BonekadalamChermin said...

[kog]

hahaha
tak sempat nak pikir
dah ada cadangan

kalau dia tanya
SAYA BUAT DEK JE

huhuhu

BonekadalamChermin said...

[sixseptember]


ni kenduri adek aku kawen weyyy!
cemana nak ponteng??

kahkahkah

BonekadalamChermin said...

[maszuber]

apa yang tersirat dalam cerita ni

1. MULUT ORG YG SUKA MENGATA
2. LELAKI SEKARANG BYK SUKA TIPU
3. PERNIKAHAN NI ATAS TUJUAN APA?
4. NAMPAK SGT X KENAL BETUL2 PUN BAKAL SUAMI
5. ORG KAWEN DIA PUN NAK KAWEN GAK

huhuhu

BonekadalamChermin said...

[asrul ilham sany]

TERIMA KASEH SUDI SINGGAH

:)

saya sudah tinggalkan jejak di blog anda

BonekadalamChermin said...

[daddy]

saya setuju
kena rujuk balek nawaitu nak kawen
nak apa sebenarnya?

nak kat org tu ke
atau nak yg keja besar?

sekarang ni
pernikahan pun ada agenda

huhu

Bro Framestone said...

bro single :)

tapi risau.. ade boy yang berkenan dengan bro he..23x

BonekadalamChermin said...

[bro]

hahaha
ngeri tu kalau ada boy yg minat

err,
jambu kot??

:P