BERANI NAK IKUT??

Wednesday, January 26, 2011

ANGKAT TEKAN SEND




.
.
.


telefon bimbit aku. ada hari langsung tak disedari kewujudan. ada hari, macam hari ini, terus jadi tak menang tangan. sms masuk bertubi tubi.



' sk tumpat: pemeriksaan bomba kali kedua akan diadakan pada hari khamis 27.1.11, 10 am '


' beb. ko ada offer pakej amek gambar baby tak? '


' luahan perasaan: honestly aku malas nak arrange makan2 involving a lot of people...bla..bla..bla (3 perenggan)...anyway, jadi ke kampung boy musical? '


' weh. album wedding aku bila boleh dapat? '


' beb! u dah buat apa untuk design? apa nak present ahad ni?? omg. i apa pun tak buat lagi ni! i cuak '


' makcik. tengok wayang jom hari rabu ni '


' ayen. wiken ni kau free tak? '



dalam semua semua tu. sms mak aku tetap yang paling best.


' arin. henfon hang boleh mms dak? mak nak mms gambaq tirai baru jait ni. nak mintak pendapat arin, cantik ka dak? '


laju aku skip sms yang kat atas tu. terus jawab mak aku dulu.


' rugged la mak ni. henfon arin kaler pun takdak. inikan pula mms! '


sejurus selepas itu telefon bimbit aku berdering. mak aku kol. angkat angkat saja langsung tak cakap helo. mahupun bagi salam. cuma aku dapat dengar. suara mak aku yang ketawa berdekah dekah. cis!






...


lagi satu aku nak cakap
hidup aku sangat sibuk

sebagai seorang pekerja di syarikat orang
sebagai seorang pelajar final year tesis architecture
sebagai seorang penghutang ptptn yang dah kena saman
sebagai seorang part timer fotografi yang cari duit poket
sebagai insan normal yang ada aktiviti dengan kawan kawan
sebagai kakak yang busy siapkan goodies untuk majlis kawen adik
sebagai seorang anak yang mak asyik tanya bila nak balik
sebagai seorang pengguna fesbuk tegar
sebagai seorang pembaca blog yang setia


hahaha

jadi aku tak ada masa nak port benda remeh temeh
yang langsung tak ada kena mengena dengan hidup aku
aku minta maafla kalau ada yang pakai cincin berlian
tapi aku tak tegur atau puji atau tanya bila beli


sebab aku tak rajin nak ambil tahu


kadang kadang ada kawan kawan clash
dah couple dengan orang lain pun aku taktahu

kahkahkah







ok setel



.




46 comments:

babybrandedwear said...

nak tambah..hang ada saman speed trap #din check pki sms... masuk buku naa..

BonekadalamChermin said...

hahaha

len kali drive sendiri
kali ni aku balek bwk keta aku

:P

gedek! said...

yeay! ada sketch!

Abang Jonni said...

mak oiiiiiiiiii.... gila sibuk....

baru nak ajak gi dangdut...

Cik Ina minat Do do Cheng said...

makcik pun cam tu gak, tak de masa nak pikir hal lain yang tak mendatangkan hasil, kalau nak ambik berat hal sekeliling , kalau ada kes yang menyayat hati je. banyak masa untuk family je.

BDC eloklah tu belajar berdikari, tak payah nak menyusahkan mak pak.ko ni mcm anak makciklah, tak suka nak mintak-mintak.

Pistachio said...

apa ada hal..

ye dak?

cikceriacorner said...

hehehhe...busy nye dia...

xpe..saya suke...asalkan kita xkaco org sudah le..

mak tetap no 1..:)

miloais said...

canggih henpon mak uols...

nasib kita lebih kurang jahhh nok....
henpon anak iols lagi canggih dari henpon iols

sedihnyaaaaaaaa!~

kucingorengemok said...

mak awak best lah

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

bravo !

jangan lupa makan dah dik ooi..

bujal X said...

eh mak saya ada fb tahu!

haha~

gadisBunga said...

makcik yg jual goreng pisang dan air kelapa tu masih ada lah? huhuhu~

dia care pasal kamu juga tahu. huhu~

take care dear. ;)

cik fiza said...

ringkas dan padat..
mmg kdg2 byk lg benda penting yg kita nk fikir selain benda remeh temeh huhuhu

tupaimerah said...

bon, lain kali kalau mak awak tepon, kem salam banyak-banyak-banyak kt dia. bgtau dia, lain kali kalau dia nk gelakkan anak dia, saya boleh join sekali.

hahahhahaha

FATIN MRAZ said...

bukan rugged lagi tuh, da tahap rawks! yeay2..

BdC: semua itu akan berubah..
kerne arini adalah memori utk mase dpn.. mase dpn camni la bunyiknya lebey kurang..

sebagai seorang bos di syarikat sendiri
sebagai seorang arkitek Ar.BdC..
sebagai seorang pembayar PTPTN yg cemerlang
sebagai seorang fotografer yang sgt masyuk
sebagai insan normal -masih normal
hihii...

cume bezanya, pasti LEBIH SIBUKNYA..
ya la.. da jadi akitek, bos lak tuh.. husband anak2 lagi.. famili..

adakah masih tegar ber FESBUK n setia bace blog?

wink skit lah!;}

h4ni3 said...

nasib baik mak tak tanya..
henpon tu boleh buat video call tak?
hehehe

tinailyani said...

naseb baik aku tadak sms ko smlm. kalu tak free2 msg aku tersenarai kt blog ko. yeahaaa!

Hantu Kak Limah said...

huhuhuhu..lebih baik tak tahu dari tahu...bile tahu kengkadang menyusahkan jugak..bile x tau pun kadang2 susah jugak...emm diam je le...huhuhuhu...

Imran nyambek said...

giler busy

pembaris said...

dah boleh pakai PA ni..

tasekM said...

canggih tau mak yu...


:)



.

Daddy Ziyyad said...

-nasib baik mak you tak tanya nak BBM dgn you..ahakssss

alien said...

best lah mak kau~

BonekadalamChermin said...

_UNCLE GEDEK! |

hahaha
penat tau tulis panjang panjang
sketch jugak yg uncle yeay kan?



booo~


.

BonekadalamChermin said...

_ABANG JONNI |

huhu
gila pun x sibuk cemni


bila nak pi?

kehkeh


.

BonekadalamChermin said...

_AKAK CIK INA |

masalahnya skrg
sy x port hal org
org yg sibuk sibuk nak port hal sy
boring.


sebab mak ayah bukan org berada
bagus juga belajar berdikari
hihi


.

BonekadalamChermin said...

_PISTACHIO |

kehkeh

yak ak au!



.

BonekadalamChermin said...

_CIK CERIA |

kena la sibuk
kalau x nanti byk sgt masa
pikir benda bukan bukan

kehkeh.




.

BonekadalamChermin said...

_MILOAIS |

hahaha
budak budak skrg mmg advance!

tadika pun dah pakai henfon

ceh.


.

BonekadalamChermin said...

_KOG |

hahaha
mak sy kalau bab nak mengenakan,

MEMANG BEST!!




aaaaarrrggggghh!

BonekadalamChermin said...

_AZRINA |

huhu
terima kaseh yer ingatkan

tu la pasal
kadang kadang busy smpai mkn pun
main capai je yg mana sempat


.

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |

hihi
nasib baik mak sy tak ada fb

kalau tak,

PENSAN!


.

BonekadalamChermin said...

_GADISBUNGA |

makcik goreng pisang lama dah resign
ada makcik baru take over
kehkeh



thank u darl!

:)

BonekadalamChermin said...

_CIK FIZA |

ringkas ke?
huhu


tula pasal
malas la nak layan org2 cemni
boring.


.

BonekadalamChermin said...

_TUPAIMERAH |

ah..kau memang!
apehal nak geng dgn mak aku plak?






ceh.

BonekadalamChermin said...

_FATIN |

terharu aku baca komen kau
huhuhu


amin.



*winkwink~

^__^

BonekadalamChermin said...

_Dr HANIE |

hahaha
hahaha

oh tidakkkk!!!!


jangan diajar.


.

BonekadalamChermin said...

_TINAILYANI |

kehkeh
aku ada ka nombot telepon hang?


ok ok
pis!


.

BonekadalamChermin said...

_HANTU KAK LIMAH |

betul tu
kadang kadang rasa
lebih baik taktahu
daripada tahu...

tapi kalau bab org mengata
kadang kadang seronok jugak kalau tahu

hahaha


.

BonekadalamChermin said...

_IMRAN |

tu la tu

G
I
L
A


.

BonekadalamChermin said...

_PEMBARIS |

kehkeh
tak mampu kot nak sara





.

BonekadalamChermin said...

_TASEK M |

huhu
siap mintak adik downloadkan lagu hindustan lagi masuk henfon dia!




:P

BonekadalamChermin said...

_DADDY |

hahaha
haruslah mintak dia sponsor belikan sy satu!



kalau x mana boleh nak BBM



:P

BonekadalamChermin said...

_ALIEN |


kehkeh

tengokla sapa anak dia


:D

.

Bro Framestone said...

gila kejam

BonekadalamChermin said...

_BRO |

hahaha

agakla


.