BERANI NAK IKUT??

Friday, January 7, 2011

PAK MAT TEMPE

.
.
.


mata memberat. bekalan kafein diperlukan segera. balang nescafe dibuka. sesudu kecil serbuk berwarna perang kehitaman dimasukkan ke dalam mug. lalu mug dirapatkan ke termos elektrik. setitik. dua titik. arghhhhh. air panas habis. kecewa. jag dicapai. air ditadah. tuang dalam termos. tekan butang boil. tunggu. lima minit. bancuh. siap. 

tiba-tiba interkom berbunyi,


' STAFF MEETING KAT BILIK MESYUARAT BAWAH '


sepuluh minit. dua puluh minit. setengah jam. sejam. tamat mesyuarat.


' BANYAK JUGA JOB OFIS THIS YEAR. HARAP-HARAP BOS MURAH HATI NAIKKAN GAJI '


ujar aku kepada rakan sekerja. sambil meneguk nescafe sejuk. nasib...




...


kadang-kadang
apa yang kita harapkan
tak berlaku seperti yang dirancang
sebab hanya Allah tahu apa yang terbaik
setiap yang kita berani mulakan
kena berani hadap kesudahan

barula style~


jumaat pertama 2011
good day everybody!

err,

p/s: abang jonni, kalau datang dari jauh
nak jumpa pak mat tempe,
dia takda kat umah
dari pagi dia keluar
pegi mintak hutang!


:)


.

44 comments:

Anisa Hang Tuah said...

yess.Hanya Allah yang tahu segalanya.dan Dia akan memberi yang terbaik utk hambaNYA

salam jumaat~

bujal X said...

gud day bonbon.

love,

bujal the 1st.

kucingorengemok said...

miting takleh minum ke?

tak malunya bujal... no2 ngaku no1, hik hik

Daddy Ziyyad said...

kamu buat nescefe o kah?

bujal X said...

oi kucing..jangan tegur.saya tgh malu nih.

pembaris said...

nescafe boleh buat anda rasa nak terkencing selalu.

BonekadalamChermin said...

_ANISA |

:)

selalu kita lupa
dan selalu juga salahkan takdir

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |

hihihi
pernah juga terjadi ini di blog GB

sy ingat sy 1st
tp kamu yg 1st

lambat tekan butang POST COMMENT 30saat!

:P

BonekadalamChermin said...

_KOG |

bancuh air kat pantry
bila interkom terus amek buku nota+pen
terus turun bilek meeting

LUPA NESCAFE KAT PANTRY

hahaha

FATIN MRAZ said...

suke 'jumaat pertama 2011' -sounds kewl..
gud day to u too! ;)

BonekadalamChermin said...

_DADDY |

good question!

sy x minum nescafe o
jadi sy masukkan susu pekat
(tinggi kalori ni) hihi

memang cerita sy x detail

hahaha

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |

hahaha
kamu dgn kucing ni
SANGAT CHOMEL!!!

BonekadalamChermin said...

_PEMBARIS |

kenapa ya?
bos sy pun x minum nescafe
dan berkata yg sama
dia minum indocafe

huhuhu

BonekadalamChermin said...

_FATIN |

hahaha
i like KEWL word as well

have a nice day beb!

gadisBunga said...

saya harap gaji kamu naik. hihihi~

BonekadalamChermin said...

_GADISBUNGA |

amin

doa di hari jumaat
harap dikabulkan

:)

tasekM said...

stail pulak aku rasa taip n3 kejap kiri. kejap kanan nih... nk tiru gak la... he he.

salam ziarah.


.

BonekadalamChermin said...

_TASEK M |

hahaha
saje nak bagi eksesais

kiri
kanan
kiri
kanan

aku rase penulisan kau pun stail
tanpa ragu aku terus folo



:)

MasZuber said...

aku suke kopi radix (tetiba jaa)_)

tupaimerah said...

nanti saya bagitahu boss kamu,
kamu patut dinaikkan gaji.
mahu?

cikceriacorner said...

kamu rajin..arap kamu dapat manfaatnye...gaji naik..bonus pon dpt..ehehhe

h4ni3 said...

kalau ai minum nescafe, ai penin 8 hari! hikhik

kerja makan gaji, begitulah kan.. agak2 bos baik hati, naik la gaji.. kalau tidak, duduklah geget jari ;D

nasikputeh said...

beb

kalau kesudahan nye semudah nescafe sejuk tak pela...

tp kdg2 smpai bole buat kepala botak tawu.. hadoi..

letih gak..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Boneka Indocafe tak sedap,yess kita lebih bersemangat lepas minum nescafe kan?

Abang Jonni said...

ooooooooo.... ye ke... kem salamlah kat dia... cakap minggu depan aku dtg lagi.... huhuhu...


aku suka minum superpowerrrrrrrrrrr....

Yunus Badawi said...

Meeting tak boleh bawa air ke?

Yunus Badawi said...

Tahun ni saya doakan bukan saja gaji awak naik tapi bonus pun lebat.

Poyaty said...

betuul, bukan semua yg kita nak kita dapat. sedang cuba utk terapkan dalam diri. huwaa sbb klau x dapat rase nk ngamuk je

six.september =_= said...

aku dengan nescafe sangat tak sehaluan.

BonekadalamChermin said...

_MASZUBER |

haaa
aku jarang minum 3in1
yang bancuh jugak sedap

tapi aku suka latte!
aummmmm~

BonekadalamChermin said...

_TUPAI |

oh terimakaseh yer

sila bagitahu bos saya juga
saya mahu kereta company

err,

warna puteh

bleh?

BonekadalamChermin said...

_CIKCERIA |

AMIN.




tapi saya sebenarnya
pemalas juga


huhuhu

BonekadalamChermin said...

_HANIE |

huuu yeke?

nescafe sy oke
tapi kalau 3in1 white coffee aik cheong tu
MESTI KONFEM SAKIT KEPALA!

BonekadalamChermin said...

_NASIK PUTEH |

huhuhu

dugaan cemtula
sebab Allah tahu
walaupun botak, ko mampu hadap

jangan cepat give up beb!

.

BonekadalamChermin said...

_AKAK CIK INA |

(pstttt...sy juga tak gemarkan indocafe.
jadi nescafe di pantry sy beli sendiri!)

hahaha

BonekadalamChermin said...

_ABANGJONNI |

oooo
patutla kul 3-4 pagi ko berjaga lagi
powerrrrrrrrrrr!

hahahaha

BonekadalamChermin said...

_ YB |

boleh je bawak minuman dalam meeting
cuma sy yg lupa bawak masuk

dah tua ni
lupa je manjang

huhuhu

BonekadalamChermin said...

_ YB |

AMIN.

terima kaseh atas doa ye
harap dikabulkan

:)

BonekadalamChermin said...

_ POYATY |

omputeh kata
PREPARE FOR THE WORST


:)

BonekadalamChermin said...

_ SIXSEPTEMBER |

kat opis je aku hadap nescafe
kalau kat kedai makan
aku selalu order LIMAU SUAM


dan
selalu la menyumpah
tertelan bijik limau!

kahkahkah

.

Bro Framestone said...

sian.. dah sejuk ek... klu bro siap bawak je masuk bilik meeting.. xleh meeting tanpa air

BonekadalamChermin said...

_BRO |

hihi
bilek meeting acond sejuk amat!
sekejap je terus jadi nescafe ais

:D

.

Bro Framestone said...

selamat jadi nescafe ais.. klu jadi nescafe elek.. cam mne..

coz ade sesetangh tempat.. kite bancuh je.. tau2 orang lain yg tukang habiskan :)

BonekadalamChermin said...

_BRO |

haha
gila keji!

x penahla lagi jadi cemtu



.