BERANI NAK IKUT??

Monday, January 31, 2011

ATAS TEPI BAWAH



.
.
.


kerja sekolah. design. bukan senang. maksud aku, bukan senang nak ada idea. mood pun nak kena set baik punya. untuk design presentation yang pertama dalam semester ni, sumpah aku takda idea. dan malas. mula mula berkampung dalam bilik saja. buka buku. tidur. bangun. sketch sikit. bosan. tidur lagi. ah. tak boleh jadi. masa dah suntuk. tengok jam dah 1 pagi. tapi apa pun tak ada lagi. esok kelas mula jam 9 pagi. serabut. hu~



*bukan masa buat design ja selalu bersepah macam ni.
hari hari biasa pun sama. tidur hujung hujung tilam.
kahkahkah. ok loser. _._"







mungkin suasana kondusif sangat untuk tidur. jadi aku ubah tempat. angkut semua buku buku laptop segala bawa ke ruang tamu rumah. sambung. buka buku. sketch. bosan. tidur lagi. kali ni atas lantai. huhu. terjaga pukul 4 pagi. terus mata cerah. dan dan sambung kerja. godek sana. godek sini. tak tidur lagi dah. tak sempat. lepas buat design nak kena print. jadi nak kena bajet masa untuk printing pulak. siap. pukul 8 mandi. 830 print. gedebuk gedebak. pukul 940 baru masuk kelas. fuh.


memang masak kena pangkah design dengan lecturer. tak faham kenapa lecturer perlu emosi. kehkehkeh. biasa la tu. dengan otak yang tepu. hujan kat luar. perut yang lapar. mata yang mengantuk amat. maklumlah tidur 2 3 jam saja. ok cukup.


apa yang aku nak cakap kat sini ialah, tadi balik dari kelas aku terus pensan. sedar sedar dah pukul 830 malam. dunia dah terbalik. jadi sekarang ni dah tak boleh tidur. terkebil kebil. sambil memangku laptop. dan menaip ini. 






...

moral of the story
kalau dah bosan takda idea
tak perlu nak ubah ubah tempat

sebab

 bapak tak best tidur atas lantai!!
sakit badan
huhuhu



aku memang sangat suka 
buat kerja sekolah last minute
dulu stadi nak exam pun
last minute jugak


JANGAN JADI MACAM AKU plis!



jom?




.


34 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

ko belajar design nak kerja cam Lady Noe ke(perempuan jomblo)?saje tanya , makcik tak paham

Betul tu, pasal ubah tempat nak dapat idea, memang tak berkesan sangat.Idea tu tiba-tiba datang, masa tu lah kena cepat buat. Kalau tidur atas lanatai, pagi bangun mesti rasa nak deman.makcik pun rasa ca tu.

pembaris said...

tido 2,3 jam tapi kerja jalan takpa.jangan jadi macam ahli politik.

bujal X said...

penyepah!

baru je nak goda..

gadisBunga said...

jgn tido atas lantai boleh tak???? tulang belakang kamu terdera nanti.

jom!

Daddy Ziyyad said...

Dalam apa apa situasi pun,di atas katil, di atas lantai, di atas sofa... JANGAN BARING, nescaya kamu akan terlelap..~hihihi

gedek! said...

Hair dryer tu untok panaskan badan waktu sejok, ke..?

miloais said...

seksanya nak pujuk idea mari... ekekekeke
gambate hoccay!

tasekM said...

tidor atas simen mmg sakit badan.
tapi kadang2 aku suka.








.

Ungu said...

entah kenapa, aku selalu tidur di lantai.

aku takut tidur atas katil.

Okay kalau aku tidur pukul 1, gi kelas mata rabak. Gi toilet pejam mata. Mandi pejam mata. Semua pejam mata.

Hantu Kak Limah said...

bersepah mcm tu boleh ilang tensen..huhuhuhu...tido ats lantai..sejuk dn best..tapi sakit yg x best..huhuhu....

- GC - said...

selalu tertido depan tv. keh2x

h4ni3 said...

selalunya last minute tula baru idea mai kan???
hehehe

norh said...

buatlah macam mana pun, asalkan awak puas..muahhaha

patungcendana said...

pukul berapa pula nak tidur ni?

re:...hehehe..dapat menantu ...nanti jadi nenek pula...:-D

Abang Jonni said...

sampai begitu sekali... huhuhu... chill out ya... jgn stress2...


sesekali sakit2 pinggang tido atas lantai... apa salahnya... huhu..

BonekadalamChermin said...

_AKAK CIK INA |

jujurnya
sy belajar ni utk ayah sy

:)

dulu masa stadi ramai ramai
kalau stay up melampaui batas
mmg rasa sendi lenguh2
gigi pun rasa longgar

hahaha

.

BonekadalamChermin said...

_PEMBARIS |


eh
ahli politik lagi best kot
tido nyenyak pun gaji masuk




:D


.

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |

ini sy namakan sebagai
TERRITORY MARKING

kalau sepah tu maksudnya
work in progress

kalau dah kemas maksudnya
kerja sy selesai

...

terimalah sy seadanya...

kihkih.

.

BonekadalamChermin said...

_GADISBUNGA |

tujuan lepak atas lantai
sebab tanak tido dgn nyenyak


tapi sy lupa
sy boleh saja tidur dimana2

hahaha


.

BonekadalamChermin said...

_DADDY |

masalahnya
sy penah juga tido duduk
dan tido atas keybod


bila bgn siap ada acuan petak2
cantik melekat kat muka


oh my.


.

BonekadalamChermin said...

_UNCLE |

hahaha
hahaha
hahaha

this is why
i hate MACBOOK PRO!!!

suma nampak dgn jelas

cittt


.

BonekadalamChermin said...

_MILOAIS |

arigato gozaimas!

:)


memang kalau last minit
otak langsung beku+tepu
kalau ada idea pun time tu
konfem suma idea merapu!

kehkeh.


.

BonekadalamChermin said...

_TASIK M |

suka sebab SEJUK
eheh...


tapi tak pasti
kenapa mesti sakit badan?



.

BonekadalamChermin said...

_UNGU |

beb
kena beranikan diri tidur atas katil
kena berani beb
kena berani


kihkih


masuk toilet pejam mata,
kejadah??

.

BonekadalamChermin said...

_HANTU KAK LIMAH |

itula pasal
memang sy kalau buat keja
seluruh kawasan akan jadi sepah

kihkih


tang sejuk tu yang best
tidur atas lantai
siap bergulung dalam selimut

ok fine
patutla susah nak bangun

:P

.

BonekadalamChermin said...

_GC |

yang tu
jarang berlaku

sebab susah nak tidur kalau bising

eh
lagipun jarang kot sy tgk tivi

kihkih


.

BonekadalamChermin said...

_DrHANIE |

kihkih

idea yg terpaksa ada ni
kadang kadang seposen pun tak laku!



.

BonekadalamChermin said...

_NORH |


aik?

janji keja siap, sudah
ye dak?


.

BonekadalamChermin said...

_sis PATUNG |

tula pasal
rasa dah jadi zombie niiiii


re: mesti tak sabar nak dapat cucu!

:)

i'm happy for u...


eheh.


.

BonekadalamChermin said...

_ABANG JONNI |

wah kau ke yang cakap CHILL tu?
gila ah gempaks!

kahkahkah

sekali sekala xpe?
bengong!


.

Bro Framestone said...

jom...

jom ape ek.. jom wat last minit ek

Semarak Api said...

eh sy nk komen psl kaler cadar.kuning.cantek!! hehehe

BonekadalamChermin said...

_BRO |

hahaha

selalunya initial jom di akhir kata tu maksudnya JOM BLAH


:P


.

BonekadalamChermin said...

_SEMARAK API |

banyak banyak benda
itu yang kau komen??

harharhar

kaler kat sini nampak kuning kot
kaler kat bilek ni sebenanye hijau

eh.

.