BERANI NAK IKUT??

Monday, January 24, 2011

MAKAN DALAM

.
.
.



kalau rajin tengok cerita p ramlee mesti dah kenal atau silap silap boleh hafal dialog dialog kelakar ajis, sudin, tompel, ahmad nisfu, m zain dan lain lain. dengar dialog saja dah boleh teka cerita apa.


' ini misai ka tanglung? '

' jolok motosikal ye bang? '

' dia banyak degil incik. dia punya kapla batu besar ada duduk '


hahaha. tapi aku paling suka dialog ni. kat dalam scene cerita bujang lapok. kalau buka youtube bolehla tengok scene 9/12. 


' nah mak '

' mak tak mahu '

' kenapa mak? '

' sudahla prani. kau janganlah menipu lagi '

' mak, dalam dunia ni kalau kita baik hati, kita jujur, tak mau cakap banyak, kita akan dipijak, mak. tetapi, kalau kita bohong, menipu, meninggikan diri, orang pandang mulia pada kita, mak. sekarang mak pilih, satu antara dua. mak suka prani beginikah? atau suka prani menjualkan kehormatan prani kah? '


...


aku suka. dan bersetuju. sandiwara dunia.





...


anyway, 





sabtu dan semalam aku kat pontian 
wedding photoshoot adik kawan aku 
weekend trip dengan kawan kawan memang best
perjalanan yang hampir 5 jam rasa sekejap saja


paling best berhenti di stesen minyak
beli kitkat, super ring dan cheezels
makan dan sepah dalam kereta


hahaha

.


*big hugs to balkis, tina and mastura
best companion ever!! 


jom?


.

41 comments:

Cik Ina minat Do do Cheng said...

baru nak tanya pergi pontian, kenapa?

makcik setuju ngan sandiwara dunia tu. contohnya,kebanyakan ibubapa zaman sekarang pun , suka sangat anak dia menipu dari bercakap benar, secara tak sengaja.

pembaris said...

"Berniaga kita untung.kanda orang jujur.sebab itu la untung begini banyak."

bujal X said...

sapa prani??

ehem~~1st~

cikceriacorner said...

org paling best dlm dunia ni ialah...MAK..heheh

bujal X said...

siut~~ni apehal plak ada komen moderation nih? malu saya tahu!

haha~~

gedek! said...

"Ini kaki akuuuuu!!!!" ~ TOMPEL / Lakmana do re mi

Daddy Ziyyad said...

cheezel memang berhabuk, tangan pun jadik oren..so I mmg tak suka makan cheezle dlm kereta :)

pramlee memang terbaek!

miloais said...

memang dah bleh hafal dialog citer2 p.ramle..

"kassim selamat? siapa dia kassim selamat? lawyer? magistrate?" - nyonya mansoor
"ahli muzik" - sabariah
"ahli muzik? memang pantang datuk nenek aku ahli muzik. anak tidak mengenang jasa!!" - nyonya mansoor


hahahaha

FATIN MRAZ said...

"WOWW!!"
kata tuan husin lempoyang..

hehee..

aleen aiden said...

anak sedara aku memang hapal sebijik2 dialog citer p ramlee.aku naek kagum!hu3

balkis said...

hujung minggu yg asyik dengan makan..
tq korang mendengar cite emo aku...hahaha
bak kate mas!!KENA BANYAK SABAR...

h4ni3 said...

pening jap mata nak menangkap gambar apekah yg ingin ditonjolkan itu
ahaha.. petang2 memang camnilah!

BonekadalamChermin said...

_AKAK CIK INA |

banyak sindiran sinis dalam cerita p ramlee.

saya suka.


:)


.

BonekadalamChermin said...

_PEMBARIS |

posto!
posto!

kahkahkah

dan dan masuk bawah katil!


.

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |

ehem
ehem


hahaha!


.

BonekadalamChermin said...

_CIK CERIA |

yesss!!

takde mak
takdela kite

hihi


.

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |

hahaha
hahaha

YESSS!!

perangkap tu namanya!

PADAN MUKA.

BonekadalamChermin said...

_UNCLE GEDEK! |

hahaha

ingat!

tuan tanah kedaung

...

Ar Tompel kan?
bukan Mat Tompel tau!

:P

BonekadalamChermin said...

_DADDY |

hahaha
kitorang makan siap suma jari susun cheezels!

super ring paling power!
pewarna oren dia terbaekkk

...

p ramlee memang legend.

.

BonekadalamChermin said...

_MILOAIS |

memang PAN-TANG datuk nenek aku...
teringat slang mak dara

memang style lah!

hahaha

BonekadalamChermin said...

_FATIN |

hahaha
itu Tiga Abdul kan?

husin lempoyang
sulaiman akhlaken
fatimah hatem thai
saddiq segaraga

macam macam nama ada

:P

BonekadalamChermin said...

_ALEEN |

aku ni ha
memang boley miming kot dialog p ramlee!

kehkeh


.

BonekadalamChermin said...

_BALKIS |

cerita emo kau
memang melodi di hati kami

hahaha

...

tenkiu bagi kami makan
tanpa henti dan tapau sesuka hati!

muahs!

BonekadalamChermin said...

_BALKIS |

tertinggal plak
sapa suh kau sabar??

MAS???

kahkah

ko tanye dia x?

sabar tu ape?

:P

BonekadalamChermin said...

_Dr HANIE |

hihi

saja..
pengantin tanak expose!

:p


.

six.september said...

filem2 p.ramlee dulu ada kat youtube ka? aku cari dulu tak jumpa pon

BonekadalamChermin said...

_SIXSEPTEMBER |

try tengok!
ada weyyy ADA!!


memang kewl~




.

Asrul "iLham" Sany said...

dramatik tol

BonekadalamChermin said...

_ASRUL |

kewl!

heheh...


.

tasekM said...

benar.
dunia penuh sandiwara.



.

alien said...

sebut je dialog tu terbayang scene filem tu
kelakar2
kelakar2

BonekadalamChermin said...

_TASEK M |


kadang kadang rasa glemer macam artis
bila org nak port lebih lebih

kehkehkeh




.

BonekadalamChermin said...

_ALIEN |


secara otometik
terus kua slide show
muka muka tompel, ajis, sudin.


heheh


.

gadisBunga said...

dunia dunia....

mana pernah tiada sandiwara di dalamnya!

aku adalah mangsa.

jadi aku tahu.

sob sob sob!

BonekadalamChermin said...

_GADISBUNGA |

biarlah tahu sekarang
asalkan tidak terus hanyut
nanti lagi parah...

huhu

...

u shud be happy on ur birthday beb!!

CHEERS!

.

kucingorengemok said...

eh jap jap... nak ketawakan bujal yang konon2 first haha

MasZuber said...

ape la yang org tue dok terasa kan pasal entry neh?!

pelik-pelik

BonekadalamChermin said...

_KOG |

hahahaha
sempatttttt!!!

sy saje nak trap bujal

tau dah
konfem tekena!

:P

BonekadalamChermin said...

_MASTURA |

tahla
kalau dah nak cari pasal

pisang yg manis pun
dia cakap busuk!

eh?


.

Irwan said...

Salam Azreen,

Dalam hal menamakan blog, aku rasa nama blog kau ni salah satu nama yang cool. Sometimes the reflection lies pun dasat jugak. Sekali dapat lak kau buat entry makan dalam ni. Pergh. Tersedak makcik yang tengah makan rojak mee depan aku ni. Risau anaknya menepuk belakang makcik tu.

baca sampai habis:

http://aderberani.blogspot.com/2011/01/komen-kepada-makan-dalam.html

BonekadalamChermin said...

waalaikumsalam

hai irwan

terima kaseh
banyak banyak

paling lama fikir
nak bagi nama blog ni

it is something that people do (always)
=envy
=conflicts
=curiousity
=inferior

thru reflections, we can see ourselves.

:)


...

x ramai yg perasan pun benda ni
hahaha

thanx dude!