BERANI NAK IKUT??

Thursday, January 27, 2011

NAMA PANJANG AMOOO-RE

.
.
.



bercerita pasal sms ni. dalam aku dok kemas kemas sms yang melambak dalam inbox. maklumlah telefon bimbit zaman tok gajah. storage untuk inbox tak besar mana. jumpa 1 sms dalam folder archive. maksudnya sms yang disimpan. mustahak. tak boleh hilang.


" ko kuar tol tangkak then ko hala ke muar akan jumpa pekan sg mati, cari signbod muar. lepas jambatan besar, cross sungai muar ko akan otomatik membelok kiri terus rapat kanan cari 7 eleven. belok kanan dan cari signbod kompleks mahkamah. once ko jumpa mahkamah belah kiri terus je lagi. jumpa parit sakai, parit bakar, sampai jumpa muar lite belah kanan then umah aku belah kanan "


fuh. punya panjang dia sms. masa tu aku baru nak exit tol tangkak. lepas beberapa jam dia sms balik tanya aku kat mana. sepatah ja aku jawab,
 


" SESAT "





...











ini namanya kipas lipas!
hahaha



jom?




.

46 comments:

tupaimerah said...

baca msg tu pun saya dh pening.

'MABOK'

FATIN MRAZ said...

penah sesat gak kat muar.. mase nak pegi wedding.. ada map.. tp pusing2, balik2 kat situ jer.. huh! seb bek la aku dtg dari jauh.. kalo x mmg x jadi pegi la..

kucingorengemok said...

saya ada kawan, orang parit bakar... dia mati terbakar (sumpah cite betul!)

pembaris said...

sesat jalan takpa.jangan jalan sesat

bujal X said...

buta hala tuju.haha.

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Panjangnya arahan. Kalau bab arahan ni, makcik suka telefon je. sms tak berapa faham.

Abang Jonni said...

dah tak payah beli GPS nih....
mmg complete....

Asrul "iLham" Sany said...

hahaha, entry blog ko membuatkan aku ketawa...

ko awek yg lawak ;)

gedek! said...

Keluarga uncle asal dari tangkak... harap maklom...

cik fiza said...

mengimbau kenangan zaman sekolah di muar.. rinduu nk ke sana lagi... sy pn jenis penyimpan sms.. especially yg best2.. tp skrg xmau simpan lg... nnt sedih sendiri baca... :(

miloais said...

iols memang fail kalo bab cari jalan - navigation iols memang taj bleh pakai...
just imagine - bandar melaka yg tak besar mana pun... jalan keluar ke Kelebang iols tak jumpa... nak balik ke hotel :nangis:

Daddy Ziyyad said...

Parit Sakai???

-Ini butul butul ka???

gadisBunga said...

cross sg muar tu kene naik bot ke?

Hantu Kak Limah said...

tgk sms lagi sesat,baik tgok papan tanda..conpom sesat jugak..huhuhu

h4ni3 said...

hahahha
buat penat jer dia taip panjang2!

six.september said...

haha. aku keluar alor staq pon sesat. apatah lagi kalau sampai ke muar nun.

aleen aiden said...

kipas lipas 2 ape weh!hu3

cikceriacorner said...

hehehehhe..xpe..asalkan dpt jumpe jln pulang..hheheh:)

miss nina said...

sekali baca, hm amik masa nak digest jugak :)

Ungu said...

sesat.

sepatah kata, merungkai segala.

a.z.r.i.n.a.03.07 said...

haha..


tu bukan sms tapi intro cerpen..

Myaby said...

hahaks.

kalo tgh drive pastu nak paham sms. konfem x smpai juga.

BonekadalamChermin said...

_TUPAI |


kahkahkah

aku amek checkpoint ja

' 7 eleven '


.

BonekadalamChermin said...

_FATIN |

aku suka komen kau.

' seb bek dtg dari jauh

betul
betul
betul


.

BonekadalamChermin said...

_KOG |

seriyes??

konfem xda kena mengena dgn upacara keagamaan ni?



.

BonekadalamChermin said...

_PEMBARIS |

sebenarnya
taktahu bilanya pun i x sesat


pi mana mana pun
konfem cari jalan x jumpa

kehkeh


loser.


.

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |


hahaha
itula pasal

TAK TENTU HALA.



.

BonekadalamChermin said...

_AKAK CIK INA |

hahaha
lepas ja send 'SESAT' tu

dan dan membe kol

' KAU SESAT KAT MANA? '

selamba sy jawab

' ENTAH '




hahaha

BonekadalamChermin said...

_ABANG JONNI |

itula pasal
nasib baik setiap item
dia x describe

' cross sg muar, tepi tu kau akan nampak ada tong sampah besar yg seblah dia ada gerai makan, motor motor banyak park kat situ sebab gerai makan tu ikan bakar dia sedap. TAPI KAU JALAN TERUS. UMAH AKU BUKAN KAT SITU '


kahkahkah.


*PENSAN!

BonekadalamChermin said...

_ASRUL |

kebetulan aku delete delete sms
terjumpa sms tu





aku sebenarnya
xdela lawak sangat

lawa tu ada la
sikit sikit, x banyak



kahkahkah.

BonekadalamChermin said...

_UNCLE GEDEK! |

boleyla kirim beli kain!

...

selalu rombongan pi tangkak
depa kata situ jual kain murah murah


sy penah ikut rombongan
temankan mak soping kain

last last boring
tunggu kat luar layan tempe kicap

kehkeh

BonekadalamChermin said...

_CIK FIZA |

selalu kalau sms yg gitu-gitu
aku terus delete je tak simpan





sekarangla

sejak pakai henfon gajah ni

hahaha


.

BonekadalamChermin said...

_MILOAIS |

serupa la kita

kalau nak kemana mana tu
memang akan gugel siap plan suma

tapi dah tau dah
cemanapun konfem sesat jugak

x paham plis!

.

BonekadalamChermin said...

_DADDY |

ini betul betul kejadian
bukan cobaannnnnn.....



hihi

betul la
memang ADA!

rare kan?


.

BonekadalamChermin said...

_GADISBUNGA |

kihkih
jenuhla pulak nak naik bot bagai kan


grrrr,

BonekadalamChermin said...

_HANTU KAK LIMAH |

haaaa
tau takpe!

nak nak signbod kat kl ni
lepas kita ikut ikut ikut
alih alih signbod hilang

huhuhu

nampak sangat manjang sesat kan?


.

BonekadalamChermin said...

_Dr HANIE |

kihkih
tula pasal

penah juga membe ym
nak bagi direction pi umah dia
dgn arahan berbunyi:

' KAU AMEK PEN. TERJEMAH DIRECTION AKU NI KEPADA SKETCH '

boleh?


.

BonekadalamChermin said...

_SIXSEPTEMBER |

hahaha
gimme five!!

aku tau pi star parade ja
sebab ada mekdi

:P

.

BonekadalamChermin said...

_ALEEN |

alaaaaaa
gila tak klasik langsung kau ni!!





kalau tengok do re mi
kau tau la scene mana

cuba kau refer anak sedare kau
mesti dia tau punye

kehkeh.

BonekadalamChermin said...

_CIKCERIA |

huuu
macam ada unsur unsur nasihat

malu bertanya
sesat jalan



.

BonekadalamChermin said...

_MISS NINA |

huhu
tau takpe

siap masa baca tu
kepala dah imagine dah segala macam


last last
SESAT JUGAK!!


arrrgghhh.

BonekadalamChermin said...

_UNGU |

huhu
puitis tu puitis


...


terima kaseh datang sini yer
esok kalau datang lagi
bawak bawakla buah tangan


kihkih.

BonekadalamChermin said...

_AZRINA |

hahaha

nasib baik sms ni 1 page je
kalau 2-3 page
maunye juling mata!



.

BonekadalamChermin said...

_MYABY |

itu la yg cuba aku sampaikan
bukan senang nak imagine jalan
sambil baca sms dan drive



tapi


kalau dia kol dan bagi arahan pun
rasa rasa macam akan sesat jugak


sebab


GILA BANYAK PARIT KAT MUAR!!


ok bai.

Bro Framestone said...

terbaik la jawapanye...


erm meh datang rumah bro.. kuar tol je belok2 sikit dah sampai dah

BonekadalamChermin said...

_BRO |

insyaAllah

dapat kad jemputan nanti
bertandanglah saya ke sana


*winkwink