BERANI NAK IKUT??

Wednesday, January 5, 2011

PRITTT! PRITTTTT!!

.
.
.

jem. asalkan hujan saja mesti jalanraya sesak. orang yang selalu naik motor, hari ini naik kereta barangkali. atau semua orang dah kaya. pakat-pakat pakai kereta. harga minyak makin naik tahu. bisik aku sendiri. 


' i would have given you all of my heart

  but there's someone who's torn it apart '


first cut is the deepest. sheryl crow. berkumandang. memeriahkan segenap ruang kereta aku. fikiran melayang sekejap. mengenangkan kisah dulu. kisah cinta tak jadi. mengeluh.


' PRITTTTTTTT! PRIIIITTTTT!! berhenti. ke tepi. ke tepi! '


sentak. ah. patutlah jem. polis pun. masa hujan-hujan ni la nak buat road block! leceh betul. bongok.


' cik. bagi lesen cik. ic sekali. ni mana tali pinggang cik? tak pakai? '


alamak. lupa. lupa nak pasang seat belt. kalau aku sedar awal, masa jem berjela tadi mesti dah lama aku pasang. cis.


' err, nak saman ke ni? ok saya pakai sekarang. saya janji tak buat lagi dah. sumpah. ni last! '

' ish. mana boleh main sumpah-sumpah cik '

ujar encik polis tersebut dengan nada seriyes. sambil mengeluarkan buku saman. kelihatan dia menulis sesuatu.


' nombor telefon cik? '


aku pun bagi. sejurus selepas itu,


' takpelah cik. saya anggap ini sebagai kesalahan pertama. lain kali pakai tali pinggang '


fuh. thank you. senyum. selamat duit aku. langsung rasa lega. sampai rumah terus aku cerita kisah kejadian dekat ayah. dengan senyum sinis ayah berkata,


' KAK. SEUMUQ HIDUP ABAH, TAK PENAHLA LAGI POLIS TAHAN MINTAK NOMBOT TELIPON. DIA MINTAK LESEN DENGAN IC JA. SAPA NAMA POLIS TU? '


hahaha. ooo like that ka? cissssssss. oi encik polis! u drop my water face in front of my father la weyyy!!

dem ah.





.
.

terkena aku.


...


pernah je kena saman langgar jalan one way 
walaupun merayu bagai nak rak, tetap kena
kat area metro kajang
area yang tak biasa lalu

mana nak tau kan?


hek eh!



JOM?



.

28 comments:

bujal X said...

jodoh kamu nanti barangkali.

eh

ke satu lagi kah?

BonekadalamChermin said...

_BUJAL |

blog sy tak femes mcm kamu!
hihihi

mana ada org berebut nak komen

TAHNIAH YG KE-SATU lagi!

:P

tupaimerah said...

dulu saya suka buat macam tu.
pura-pura inesen.
pastu dia mintak no telefon.
kasi la kan.
kasi no tepon ex-boifren yg dah di-terminate.
hehe

gadisBunga said...

musim kah?

nombor telefon saya pernah berada di tangan seorang bapak polisi. ditahan kerana laju. tapi dia tak pernah call. silap satu nombor agaknya. mueheheh!!!

Anisa Hang Tuah said...

wah.wah.siap number tipon..nis penah gak polis mintak nmber fon.
gayut2..
nasib baik polis mude
hehehe

FATIN MRAZ said...

tingat my story ..

on the lik dari opis.. laju gak la mase tu terui kuar simpang masuk maimn road..

in a sudden. polis tahan dari depan..'benti2'..

aku pun slow n park kat tepi..

alih2..

rupenya abg pulis tuh tahan mat rempit yg kat blkg kete aku..malu nyer la wey..

x per ar..x dr org pasan kot..selamat juge la .igt tadi da kantoi x pki seat belt..

malu terus call GB ngadu..

pastuh gelak sama2.. kan GB?.,. ;)

MasZuber said...

hohohoooo

abg polis tue gatai!

pembaris said...

salah guna kuasa patut dibalas dengan salah guna kuasa juga

cuba guna ayat ni kat encik polis, "pernah pergi JPJ shah alam..??bilik saya sebelah bilik ketua pengarah.."

Asrul "iLham" Sany said...

hahaha, dia nak berkenalan ar tu ;)

Abang Jonni said...

tahniah... semoga berkekalan ke anak cucu...

jgn lupe jemput kitorang tau... huhuhu...

LadyRye said...

aku tak lawa sebab tu tak penah polis mintak nombot tepon..jangan kata polis, mat bangla pun tak penah..kesian dak kat aku???

The Dreamer said...

dalam masa 24 jam kalo dia tak tepon tu..takdelah..

Cik Ina minat Do do Cheng said...

Tua ke Muda? jaga-jaga, kalau muda dan ganteng okeylah.

nasikputeh said...

argh td aku komen panjang skali ilang plak. siot.

balkis said...

abeslah hang, pas ni abg polis tu kol ajak hang kuar minum...hehehe!!!

BonekadalamChermin said...

_TUPAIMERAH |

oh
mebi next time
kalau kena boleh bagi nombor dominos piza

agak-agak dia tau?

BonekadalamChermin said...

_GADISBUNGA |

see?
i'm not alone

ini cerita lama sebenanya
abang polis ni siap anta mms
huhuhuhu

zaman dulu
masih menggunakan telefon bimbit kinky

sekarang
saya senang dgn telefon hitam putih

simple!

BonekadalamChermin said...

_ANISA |

hahaha

nakal niiiiiiii

sy susah nak layan org x kenal
walaupun polis muda dan hensem

huhuhu

BonekadalamChermin said...

_FATIN |

hahaha
fani plissssss!!!

tapi selalu efek kena tahan
1st mesti agak cuak la

itu biasa

:D

BonekadalamChermin said...

_MASZUBER |

huhuhu
tula kan

sebenanye dah tak ingat
hensem ke tak
ni cerita zaman-zaman 2004 dulu

BonekadalamChermin said...

_PEMBARIS |

too demanding!

hahaha

' ask me out for dinner frank '

' women dont like to be asked '

kewl~

BonekadalamChermin said...

_ASRUL |

hahaha
tahla muka toye je
macam seriyes dan garang!

BonekadalamChermin said...

_ABANGJONNI |

lu jiwang!

BonekadalamChermin said...

_LADYRYE |

cisss!
pasai hang garang weyyy
polis pun takot!

BonekadalamChermin said...

_THEDREAMER |

hahaha
tah berape orang yang dia buat cemtu

jangan pecaya sangat
kasanova niiiiiii

:P

BonekadalamChermin said...

_AKAK CIK INA |

muda!
huhuhuhu

tapi sampai situ je
sy tak reply pun dia

:D

BonekadalamChermin said...

_NASIKPUTEH |

ah.. lu memang SENGAL!
lu tulis panjang2
mencarut ke ape?

aku mmg pasang anti-mencarut kat sini

kahkahkah

BonekadalamChermin said...

_BALKIS |

hahaha
gila kau!

takmau la aku!!

GATAI!